Καλοκαιρινό Πήλιο και παραλίες

Δείτε μερικές από τις ωραιότερες και πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα, η Πλάκα, τα Ποτιστικά, το Πάλτση και το Πάπα Νέρο καθώς και καλοκαιρινά στιγμιότυπα από τις φημισμένες πλατείες της Τσαγκαράδας και της Βυζίτσας.

Παραλίες στο Πήλιο, Τζάστενη
Ο μαγευτικός κολπίσκος στη πλευρά του Παγασητικού, Παραλία Τζάστενη.

Δείτε επίσης και κάποιους σχετικά άγνωστους προορισμούς όπως το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, την παραθαλάσσια Αγία Κυριακή, τον Κάλαμο, την Ξυνόβρυση και το πανέμορφο κόλπο Τζάστενη.

Καλοκαίρι στο Πήλιο

Οι φημισμένες πλατείες του Πηλίου όπως αυτή στη Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Βυζίτσα, Μούρεσι, Κισσό και αλλού, με τους τεράστιους πλάτανους, προσφέρουν σημαντικές ανάσες δροσιάς κατά την διάρκεια πολύ ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Μάλιστα, σε περιόδους καύσωνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις προτιμούν κατά τη διάρκεια του μεσημεριού αλλάζοντας την ώρα του μπάνιου για τις πιο απογευματινές και συνήθως δροσερότερες ώρες.

Η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου.
Η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου.

Αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποια γνωστή παραλία όπως ο Μυλοπόταμος ή οι Άγιοι Σαράντα κατά την διάρκεια Σαββατοκύριακου, καλό θα ήταν να το κάνετε από νωρίς το πρωί (μέχρι τις 10) γιατί αργότερα και σταδιακά εξαφανίζονται οι θέσεις για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας. Μάλιστα αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε μέρη όπως οι Άγιοι Σαράντα με στενούς και κατηφορικούς δρόμους.

Αυτό συμβαίνει γιατί το Πήλιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμα και το καλοκαίρι εξαιτίας των υπέροχων παραλιών που διαθέτει και από τις δύο πλευρές (Παγασητικό και Αιγαίο) και φυσικά για τις περιζήτητες δροσιές που περιγράψαμε πιο πάνω.

Παραλία Φακίστρα στο Πήλιο
Τα νερά στη παραλίας Φακίστρα θα σας μείνουν αξέχαστα!

Τέλος, δείτε κάτω από τις φωτογραφίες που ακολουθούν τον προσαρμοσμένο χάρτη της Google με τις γεωγραφικές τοποθεσίες από τους προορισμούς που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ξενοδοχεία στο Πήλιο

Κακά τα ψέματα αλλά η καρδιά του καλοκαιρινού Πηλίου βρίσκεται στην ανατολική του πλευρά προς το Αιγαίο ενώ η τουριστικότερη του περιοχή με τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες είναι στον Άγιο Ιωάννη.

Στην ανατολική λοιπόν πλευρά του Πηλίου θα βρείτε ξακουστές και πανέμορφες παραλίες όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα και η Φακίστρα, πανέμορφα χωριά όπως η Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, η Ζαγορά και παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς όπως ο Άγιος Ιωάννης και το λιγότερο τουριστικό αλλά πανέμορφο Χορευτό (πολύ κοντά στη παραλία Άγιοι Σαράντα).

Booking.com

κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Φωτογραφίες από το καλοκαιρινό Πήλιο και τις παραλίες του


Επιστροφή στις φωτογραφίες

Χάρτης Πηλίου με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών

travelphoto.gr

στην δεξιά πλευρά
του Αγίου Ιωάννη

Papa Nero beach
on the right side of
Agios Ioannis summer resort

travelphoto.gr

Ένα μικρό νησάκι
στον κόλπο του Παγασητικού

A small island in Pagasitikos bay

travelphoto.gr

39.444717
3.104048

travelphoto.gr

Booking.com

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *