21.5 C
Athens
Δευτέρα, Μάϊος 3, 2021

Καλοκαιρινό Πήλιο και παραλίες

Παραλίες στο Πήλιο

Δείτε μερικές από τις ωραιότερες και πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα, η Πλάκα, τα Ποτιστικά, το Πάλτση και το Πάπα Νέρο καθώς και καλοκαιρινά στιγμιότυπα από τις φημισμένες πλατείες της Τσαγκαράδας και της Βυζίτσας.

Δείτε επίσης και κάποιους σχετικά άγνωστους προορισμούς όπως το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, την παραθαλάσσια Αγία Κυριακή, τον Κάλαμο, την Ξυνόβρυση και το πανέμορφο κόλπο Τζάστενη.

Καλοκαίρι στο Πήλιο

Οι φημισμένες πλατείες του Πηλίου όπως αυτή στη Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Βυζίτσα, Μούρεσι, Κισσό και αλλού, με τους τεράστιους πλάτανους, προσφέρουν σημαντικές ανάσες δροσιάς κατά την διάρκεια πολύ ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Μάλιστα, σε περιόδους καύσωνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις προτιμούν κατά τη διάρκεια του μεσημεριού αλλάζοντας την ώρα του μπάνιου για τις πιο απογευματινές και συνήθως δροσερότερες ώρες.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες | Χάρτης με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών | Ξενοδοχεία στο Πήλιο

Άγιοι-Σαραντα-Πήλιο-παραλια
Η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου.

Αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποια γνωστή παραλία όπως ο Μυλοπόταμος ή οι Άγιοι Σαράντα κατά την διάρκεια Σαββατοκύριακου, καλό θα ήταν να το κάνετε από νωρίς το πρωί (μέχρι τις 10) γιατί αργότερα και σταδιακά εξαφανίζονται οι θέσεις για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας. Μάλιστα αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε μέρη όπως οι Άγιοι Σαράντα με στενούς και κατηφορικούς δρόμους.

Φακίστρα-παραλία-Πήλιο-καλοκαίρι
Τα νερά στη παραλίας Φακίστρα θα σας μείνουν αξέχαστα!

Αυτό συμβαίνει γιατί το Πήλιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμα και το καλοκαίρι εξαιτίας των υπέροχων παραλιών που διαθέτει και από τις δύο πλευρές (Παγασητικό και Αιγαίο) και φυσικά για τις περιζήτητες δροσιές που περιγράψαμε πιο πάνω.

Τέλος, δείτε κάτω από τις φωτογραφίες που ακολουθούν τον προσαρμοσμένο χάρτη της Google με τις γεωγραφικές τοποθεσίες από τους προορισμούς που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ξενοδοχεία στο Πήλιο

Κακά τα ψέματα αλλά η καρδιά του καλοκαιρινού Πηλίου βρίσκεται στην ανατολική του πλευρά προς το Αιγαίο ενώ η τουριστικότερη του περιοχή με τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες είναι στον Άγιο Ιωάννη.

Στην ανατολική λοιπόν πλευρά του Πηλίου θα βρείτε ξακουστές και πανέμορφες παραλίες όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα και η Φακίστρα, πανέμορφα χωριά όπως η Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, η Ζαγορά και παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς όπως ο Άγιος Ιωάννης και το λιγότερο τουριστικό αλλά πανέμορφο Χορευτό (πολύ κοντά στη παραλία Άγιοι Σαράντα).

Booking.com

Φωτογραφίες από το καλοκαιρινό Πήλιο και τις παραλίες του
Επιστροφή στις φωτογραφίες

Χάρτης Πηλίου με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών


Booking.com
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Το υγρό στοιχείο στον νομό Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς η παρουσία δύο σημαντικών ποταμών, Λούρου και Αχέροντα, αλλά και της εξαιρετικής ομορφιάς λίμνης Ζηρού, προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στους τυχερούς επισκέπτες.
Πνιγμένη στη καταπράσινη φύση του Κόζιακα, με πλούσια τουριστική υποδομή και μικρή απόσταση από τα Τρίκαλα, η Ελάτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας.
Η Πορταριά είναι ίσως το πιο γνωστό και τουριστικό χωριό του Πηλίου. Αυτό οφείλεται και στην παραδοσιακή ομορφιά του οικισμού αλλά και στο γεγονός πως βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από τον Βόλο.