41.5 C
Athens
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Καλοκαιρινό Πήλιο και παραλίες

Παραλίες στο Πήλιο

Δείτε μερικές από τις ωραιότερες και πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα, η Πλάκα, τα Ποτιστικά, το Πάλτση και το Πάπα Νέρο καθώς και καλοκαιρινά στιγμιότυπα από τις φημισμένες πλατείες της Τσαγκαράδας και της Βυζίτσας.

Παραλίες στο Πήλιο, Τζάστενη
Ο μαγευτικός κολπίσκος στη πλευρά του Παγασητικού, Παραλία Τζάστενη.

Δείτε επίσης και κάποιους σχετικά άγνωστους προορισμούς όπως το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, την παραθαλάσσια Αγία Κυριακή, τον Κάλαμο, την Ξυνόβρυση και το πανέμορφο κόλπο Τζάστενη.

Καλοκαίρι στο Πήλιο

Οι φημισμένες πλατείες του Πηλίου όπως αυτή στη Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Βυζίτσα, Μούρεσι, Κισσό και αλλού, με τους τεράστιους πλάτανους, προσφέρουν σημαντικές ανάσες δροσιάς κατά την διάρκεια πολύ ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Μάλιστα, σε περιόδους καύσωνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις προτιμούν κατά τη διάρκεια του μεσημεριού αλλάζοντας την ώρα του μπάνιου για τις πιο απογευματινές και συνήθως δροσερότερες ώρες.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες | Χάρτης με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών | Ξενοδοχεία στο Πήλιο

Η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου.
Η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου.

Αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποια γνωστή παραλία όπως ο Μυλοπόταμος ή οι Άγιοι Σαράντα κατά την διάρκεια Σαββατοκύριακου, καλό θα ήταν να το κάνετε από νωρίς το πρωί (μέχρι τις 10) γιατί αργότερα και σταδιακά εξαφανίζονται οι θέσεις για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας. Μάλιστα αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε μέρη όπως οι Άγιοι Σαράντα με στενούς και κατηφορικούς δρόμους.

Παραλία Φακίστρα στο Πήλιο
Τα νερά στη παραλίας Φακίστρα θα σας μείνουν αξέχαστα!

Αυτό συμβαίνει γιατί το Πήλιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμα και το καλοκαίρι εξαιτίας των υπέροχων παραλιών που διαθέτει και από τις δύο πλευρές (Παγασητικό και Αιγαίο) και φυσικά για τις περιζήτητες δροσιές που περιγράψαμε πιο πάνω.

Τέλος, δείτε κάτω από τις φωτογραφίες που ακολουθούν τον προσαρμοσμένο χάρτη της Google με τις γεωγραφικές τοποθεσίες από τους προορισμούς που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ξενοδοχεία στο Πήλιο

Κακά τα ψέματα αλλά η καρδιά του καλοκαιρινού Πηλίου βρίσκεται στην ανατολική του πλευρά προς το Αιγαίο ενώ η τουριστικότερη του περιοχή με τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες είναι στον Άγιο Ιωάννη.

Στην ανατολική λοιπόν πλευρά του Πηλίου θα βρείτε ξακουστές και πανέμορφες παραλίες όπως ο Μυλοπόταμος, οι Άγιοι Σαράντα και η Φακίστρα, πανέμορφα χωριά όπως η Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, η Ζαγορά και παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς όπως ο Άγιος Ιωάννης και το λιγότερο τουριστικό αλλά πανέμορφο Χορευτό (πολύ κοντά στη παραλία Άγιοι Σαράντα).

Booking.com

Φωτογραφίες από το καλοκαιρινό Πήλιο και τις παραλίες του


Επιστροφή στις φωτογραφίες

Χάρτης Πηλίου με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών


Booking.com
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Δείτε φωτογραφίες απο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την υπέροχη θέα προς την Εύβοια και τον νότιο Ευβοϊκό κόλπο πάνω ακριβώς από το λιμάνι της Ραφήνας.
Κουφονήσια και χαθείτε στο γαλαζοπράσινο χρώμα τους Αν πηγαίνετε στα Κουφονήσια συμβατικό πλοίο και δεν έχετε αυτοκίνητο μαζί σας μη βιαστείτε να κατέβετε τις σκάλες...
Την έχουν αποκαλέσει το στολίδι των Δωδεκανήσων και όχι άδικα. Η Σύμη σε μαγεύει απο την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο θα πλησιάσει στο λιμάνι της καθώς τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια απλώνονται αμφιθεατρικά μέχρι και την κορυφή του λόφου του κάστρου...
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αθήνα.