Πορταριά: η πανέμορφη πύλη για το Πήλιο

Κατηγοριοποιημένα ως ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΠΗΛΙΟ
Portaria-Pilio-Pelion-travelphoto_gr
Πορταριά-Πήλιο

Η πανέμορφη πύλη για τα μυστικά του Πηλίου.

Αν και η Μακρινίτσα χαρακτηρίζεται και όχι άδικα βέβαια ως το μπαλκόνι του Πηλίου, η Πορταριά δεν έχει σχεδόν τίποτα να ζηλέψει αφού από διάφορα σημεία του οικισμού της προσφέρει απέραντη θέα στον Παγασητικό κόλπο και την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημείο, λίγο μετά την είσοδο του ανακαινισμένου ξενοδοχείου Ξενία, που αξίζει να επισκεφτείτε και να κάτσετε για έναν καφέ, ανάλογα βέβαια και με την εποχή, προκειμένου να απολαύσετε την ομορφιά των πλαγιών του Πηλίου καθώς αυτές χάνονται μέσα στο ημιαστικό και αστικό τοπίο του Άνω Βόλου και Βόλου αντίστοιχα.

Booking.com

Όπως φτάνετε στο κέντρο της Πορταριάς και λίγα μέτρα πριν τα σκαλοπάτια για την πλατεία, θα δείτε μία μεγάλη βρύση στην οποία πολύ πιθανό να γεμίζουν νταμιτζάνες με νερό. Από αυτό το σημείο του δρόμου και μέχρι αρκετά, κάποιες φορές, πιο πάνω θα βρίσκονται απλωμένα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε όλα τα αγαθά του βουνού όπως γλάστρες με μυρωδάτα λουλούδια, φρούτα με συνηθέστερα τα ξακουστά μήλα Ζαγοράς, είδη οικιακής τέχνης, και πολλά γλυκά του κουταλιού αλλά και μέλι!

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της Πορταριάς
Στα λιθόστρωτα σοκάκια της Πορταριάς

Η πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών

Η δεύτερη μεγάλη πλατεία της Πορταριάς είναι αυτή των Αγίων Ταξιαρχών. Φαίνεται να είναι λίγο μικρότερη ενώ σίγουρα είναι πιο ήσυχη από την κεντρική. Προσφέρει όμως εξαιρετική θέα στον Παγασητικό κόλπο ενώ από εκεί αξίζει να περπατήσετε λίγο πιο πάνω και να δείτε τον μικρό καταρράκτη Κάραβο καθώς και μία διαφορετική θέα της Πορταριάς όπως απλώνεται στην πλαγιά του βουνού. Άλλη μία διαδρομή που αξίζει να περπατήσετε αν έχετε δυο τρεις ώρες διαθέσιμες, είναι το γνωστό και πανέμορφο μονοπάτι των Κενταύρων.

Διαμονή στη Πορταριά

Στην Πορταριά υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες που κάποιες φορές όμως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης δεν φτάνουν για όλους τους επισκέπτες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να κανονίσετε από πριν το θέμα της διαμονής σας εκεί για παν ενδεχόμενο.

Booking.com

Αν δεν βρείτε δωμάτιο στη Πορταριά μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη τύχη σας και στην πανέμορφη Μακρινίτσα. Βρίσκεται από τη Πορταριά σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και είναι εξίσου πανέμορφη. Αν παρόλα αυτά δεν βρείτε δωμάτιο ούτε στη Μακρινίτσα δεν μένει παρά να δοκιμάσετε τη τύχη σας και στη πόλη του Βόλου. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Πορταριά και θα χρειαστείτε περίπου ένα μισάωρο υπό φυσιολογικές συνθήκες για να βρεθείτε στη κεντρική της πλατεία “Μελίνα Μερκούρη”.

Ξενοδοχεία στο Βόλο (12 χλμ από Πορταριά)

Ξενοδοχεία και ξενώνες στη Μακρινίτσα (2 χλμ από Πορταριά)

Φωτογραφίες από τη ΠορταριάΓράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *