marmari-evoias-notia-evia-paralia

Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια

Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αθήνα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Ραφήνας για το οποίο οδικώς χρειάζεστε το λιγότερο από μία ώρα από οποιοδήποτε σημείο της πρωτεύουσας, ενώ η διαδρομή με το πλοίο διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο το πολύ.

Το Μαρμάρι στη νότια Εύβοια
Το Μαρμάρι στη νότια Εύβοια

Έργα ανάπλασης στη παραλία Μαρμαρίου

Το 2020 γίναν σημαντικά έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μαρμάρι Ευβοίας. Οι διαφορές όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο συγκρίνουμε φωτογραφικό υλικό από την άποψη του Μαρμαρίου πάνω από το καράβι στο λιμάνι του χωριού, ειναι σημαντικές ενώ οι απόψεις διίστανται.

Ακούσαμε πολλά σχόλια για παράδειγμα πως καλά έκαναν και ξερίζωσαν τα δεκάδες αρμυρίκια (που δίνουν το πράσινο χρώμα στο βίντεο που δείχνει το χωριό μέχρι και το 2019) που χαρακτηρίστηκαν και ως “βρώμικα δέντρα” αλλά και 2 μεγάλοι ευκάλυπτοι (ο ένας τουλάχιστον γιατί βρισκόταν στο δρόμο του ποδηλατόδρομου) ενώ κάποιοι άλλοι επισκέπτες δεν συμφώνησαν με αυτό καθώς η αντικατάσταση τους με μικρές μουριές δεν καλύπτει το κενό που άφησαν τα ξεριζωμένα δέντρα που υπήρχαν εκεί τόσα χρόνια.

Παραλία Κάβος στο Μαρμάρι Ευβοίας
η παραλία Κάβος στο Μαρμάρι Ευβοίας

Δείτε το βίντεο και αφήστε τα σχόλια σας στο τέλος του άρθρου (το Ιούλιο του 2022 προστέθηκαν ξύλινα κιόσκια που σε σημεία έχουν πανιά για σκιά, σε μέρος του παραλιακού μετώπου, για κάθε καφετέρια και εστιατο΄ριο)

Να προσθέσουμε πως από τη λήψη των εικόνων του 2020 έχουν προστεθεί δεκάδες κολώνες φωτισμού καθώς παγκάκια και ίσως και κάποια άλλα στοιχεία που δεν ειναι ορατά στις φωτογραφίες από το πλοίο στο λιμάνι. Το Μαρμάρι πάντως με τόσα φώτα ειναι εμφανώς ορατό το βράδυ απο αεροπλάνο, το είδαμε καθώς πηγαίναμε στη Κω, που ξεχώριζε συγκριτικά με τα υπόλοιπα χωριά ή την Κάρυστο που τα επίπεδα φωτισμού παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Παραλίες στο Μαρμάρι Ευβοίας

Φωτογραφίες για παραλίες και στο Μαρμάρι αλλά και την υπόλοιπη Νότια Εύβοια μπορείτε να δείτε στο αναλυτικό άρθρο Παραλίες στη Νότια Εύβοια.

Booking.com

Το Μαρμάρι φημίζεται για τη καθαρή του θάλασσα και τις όμορφες παραλίες που είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος που το προτιμούν οι περισσότεροι επισκέπτες του. Έτσι, με αφετηρία το λιμάνι, οι επιλογές για μπάνιο είναι οι εξής:

Φτάνοντας στο Μαρμάρι στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο πλοίο
Φτάνοντας στο Μαρμάρι με το πλοίο απο τη Ραφήνα, νότιος Ευβοϊκός κόλπος
 • Παραλία Κάβος, αριστερά όπως βγαίνετε από το λιμάνι στα πενήντα μέτρα.
 • Παραλία Κοκκίνη (οικισμός Ιατρών. Με τον τονισμό όπως τον διαβάζετε καθώς είναι η παραλία του Κοκκίνη και όχι η Κόκκινη παραλία), αριστερά από το λιμάνι, στα δύο χιλιόμετρα.
 • Παραλία Φυγιά, αριστερά απ’ το λιμάνι ένα χιλιόμετρο μετά τον Κοκκίνι
Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Φυγιά
Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Φυγιά

Παραλία Μεγάλη Άμμος. Δεξιά από το λιμάνι, αυτή η ξακουστή παραλία για το περίεργο σχήμα της που κάθε χρόνο αλλάζει προσελκύει όχι μόνο λουόμενους αλλά και σέρφερς απ’ όλο τον κόσμο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Πρόκειται για μία μεγάλη λωρίδα άμμου μέσα στη θάλασσα απέναντι ακριβώς από το νησάκι του Μικρού Πεταλιού.

Δείτε τη πανέμορφη παραλία που πρωταγωνίστησε στο διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ το 2020.

Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Μεγάλη Άμμος
Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Μεγάλη Άμμος

Ιδανική λύση όταν ο αέρας είναι νοτιάς.Από την άλλη όταν έχει βοριά, και ειδικά πάνω από 5 μποφόρ, επειδή η παραλία είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους, δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή. Τότε είναι που θα δείτε μαζεμένους τους wind surfers αλλά και κάποιους που κάνουν Kite να απολαμβάνουν τα ισχυρά ρεύματα που δημιουργούνται.

Παραλία Ζάστανη. Είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την παραλία της Μεγάλης Άμμου, κάτω από απότομα βράχια με πεντακάθαρα νερά.

Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Ζάστανη
Μαρμάρι νότια Εύβοια, παραλία Ζάστανη

Προστατεύεται απόλυτα από τους βόρειους ανέμους που συνήθως φυσάν στην περιοχή και γι’ αυτό προτιμάτε από πολλούς επισκέπτες και παραθεριστές.

Βίντεο από τη παραλία Κοκκίνης στο Μαρμάρι

Η πρόσβαση στις παραλίες που αναφέραμε είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς ο δρόμος είναι άσφαλτος εκτός από ένα σημείο λίγο πριν την Μεγάλη Άμμο μέχρι και την Ζάστανη που είναι χωματόδρομος ιδιαίτερα όμως εύκολος και βατός. Συνεπώς, δεν θα έχετε πρόβλημα με ότι αυτοκίνητο ή μηχανή πάτε στις παραλίες του Μαρμαρίου.

Η παραλία Μεγάλη Άμμος με το Μαρμάρι απέναντι της.
Η παραλία Μεγάλη Άμμος με το Μαρμάρι απέναντι της.

Παραλίες έξω από το Μαρμάρι

Αν τώρα έχετε όχημα και θέλετε να περιπλανηθείτε σε πιο μακρινές παραλίες, μπορείτε να πάτε σε αυτές του Αιγαίου, το Γιαννίτσι και τον Άγιο Δημήτριο (Σχοινοδαύλι) με υπέροχα νερά, άγρια φύση αλλά και πιο δύσκολη διαδρομή αφού θα κάνετε αρκετά χιλιόμετρα με στροφές. Σίγουρα πάντως αξίζει τον κόπο ενώ καλό θα ήταν να δείτε το δελτίο καιρού για να τις επισκεφτείτε κάποια μέρα που δεν θα φυσάνε δυνατοί βόρειοι άνεμοι.

Δείτε το αναλυτικό μας άρθρο “Παραλίες στη Νότια Εύβοια” για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πανέμορφες παραλίες του Αιγαίου.

Οι παραλίες του Αιγαίου στην Εύβοια είναι εκτεθειμένες στα κύματα του βοριά που αρκετές φορές καθιστούν αδύνατη τη κολύμβηση σ’ αυτές τις παραλίες.

Wind surf στη παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι νότιας Ευβοιας.
Wind surf στη παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι νότιας Ευβοιας.

Άλλη επιλογή είναι οι παραλίες μετά τον παραλιακό οικισμό του Φυγιά και συγκεκριμένα η Αγία Ειρήνη, η Τριανταφυλλένια και άλλες μικρότερες μέχρι τον μικρό οικισμό του Πόρτολάφια (στον χάρτη που ακολουθεί μετά τις φωτογραφίες αναφέρεται ως Ελαφολίμανο).

Παραλία νότια Εύβοια, κοντά στο Μαρμάρι
Η παραλία Τριανταφυλλένια στη νότια Εύβοια, κοντά στο Μαρμάρι, μετά την παραλία του Φυγιά.

Αν έχετε τζιπ ή ΙΧ που μπορείτε να το πάτε σε χωματόδρομο τότε καλή επιλογή είναι και οι 2-3 πιο ήσυχες παραλίες στο Λυκόρεμα. Θα τις βρείτε πηγαίνοντας στο δρόμο προς Κάρυστο, στα δεξιά σας και λίγο πριν από ένα εκκλησάκι έχει μικρή ταμπέλα για Λυκόρεμα. Εκεί ξεκινάει ο χωματόδρομος και μετά από 10 περίπου λεπτά θα είστε στις παραλίες. Είναι λίγο μπέρδεμα και σε συνδυασμό με τον χωματόδρομο τις καθιστούν όχι και τόσο δημοφιλή προορισμό για μπάνιο. Οι παραλίες πάντως και η θάλασσα είναι από τις καλύτερες στη περιοχή κοντά στο Μαρμάρι.

Παραλία στο Λυκόρεμα, Μαρμάρι, νότια Εύβοια
Παραλία στο Λυκόρεμα, Μαρμάρι, νότια Εύβοια

Φαγητό στο Μαρμάρι και τα περίχωρα

Εκτός όμως από τις παραλίες και την καθαρή θάλασσα στο Μαρμάρι μπορείτε να απολαύσετε και άλλα πράγματα όπως το καλό φαΐ και κυρίως τους ουζομεζέδες στα παραλιακά ουζερί και τις ταβέρνες ενώ κάποιες χασαποταβέρνες διαθέτουν πεντανόστιμα κρέατα για τους καλοφαγάδες.

Στον παραλιακό του Μαρμαρίου θα βρείτε την κλασσική Πίτσα Λίτσα που φημίζεται για την πίτσα όπως παλιά και την μακαρονάδα φούρνου. Η τελευταία καθυστέρησε βέβαια 45 λεπτά (Αύγουστος 2022) οπότε αν και μας άρεσε θα προτιμήσουμε καλύτερα την πίτσα που και νόστιμη είναι και στην ώρα της έρχεται. Για ψαρικά φημισμένος ειναι ο Κιούσης, δίπλα στην παιδική χαρά.

Για πιο ουζερί φάση με καλαμαράκια, χταπόδι ψητό, αιθερίνα και άλλα, στο γωνιακό δίπλα στο καφέ Άυρα. Επιπλέον, υπάρχει η ταβέρνα Ζυγός, η χασαποταβέρνα του Τσάμη και το παλιό και αγαπημένο σουβλατζίδικο του Ποδαρά. Προς τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας θα βρείτε άλλες δυο ταβέρνες, το Θάλασσα, με τα έντονα άσπρα φωτα το βράδυ, και μία καινούργια αμέσως μετά, με πιο χαμηλό νυχτερινό φωτισμό. Δεν φάγαμε σε καμία οπότε δεν μπορούμε να σας πούμε. Πάντως και οι δύο έχουν αρκετό κόσμο.

Ο κόλπος του Μαρμαρίου από τον παλιό δρόμο για Χαλκίδα και Κάρυστο (προς Διασταύρωση).
Ο κόλπος του Μαρμαρίου από τον παλιό δρόμο για Χαλκίδα και Κάρυστο (προς Διασταύρωση)

Για πιο ελαφριά γεύματα και γλυκά θα προτιμούσαμε το Αύρα με τις κρέπες, τις βάφλες με παγωτό, το εκπληκτικό σπιτικό προφιτερόλ και άλλα γλυκά ταψιού ανάλογα με την ημέρα και τη διαθεσιμότητα. Στο Food lovers καθώς και κυρίως στην καντίνα, κανα χιλιόμετρο πριν την παραλία Μεγάλη Άμμο, για κλασσικά burgers που φτιάχονται όπως παλία στο λιμάνι.

Αν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφτείτε και τις δύο ταβέρνες που βρίσκονται στη δροσιά κάτω από πλατάνια στο χωριό Παραδείσι ενώ και στο χωριό Πόθι θα βρείτε τον “Ξυπόλυτος” για τέλειες χωριάτικες σπιτικές πίτες.

Αν επιμένετε παραλιακά πάντως, στην παραλία Φυγιάς, υπάρχουν τρεις ταβέρνες, Ο Μητσακάκος, πρώτος όπως κατεβαίνετε στην παραλία, λίγο πιο κάτω ο Πλάτανος και στη μέση της παραλίας το ΨΗΤΟτέλειο, για τυρόπιτα, μπιφτέκια, καλαμάκια, πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη. Το καλύτερο σημείο για μπάνιο ειναι λίγο μετά την ταβέρνα Πλάτανος και μέχρι το τέρμα της παραλίας, εκει που μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε το καφε-εστιατόριο Νότος.

Ηλιοβασίλεμα στο κόλπο του Μαρμαρίου, Νότια Εύβοια
Ηλιοβασίλεμα στο κόλπο του Μαρμαρίου, Νότια Εύβοια

Παιδική χαρά στο Μαρμάρι Ευβοίας και ο πεζόδρομος

Στο Μαρμάρι ο παραλιακός δρόμος γίνεται πεζόδρομος από τη δύση του ηλίου (νομίζω από τις 8μμ μέχρι 1 μετά τα μεσάνυχτα) με αποτέλεσμα ο κόσμος να απολαμβάνει ήσυχα την βόλτα του μέχρι να διαλέξει που θα κάτσει για φαγητό, καφέ ή και ποτό. Ετσι, τα παιδιά έχουν το ελεύθερο να πηγαινοέρχονται με τα πατινια και τα ποδήλατα τους πάνω κάτω, σε ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον. Θα ήταν καλό πάντως να ειναι πιο ξεκάθαρο το καθεστώς και το ωράριο απαγόρευσης διέλευσης αυτοκινήτων καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτοκίνητα μπήκαν στον παραλιακό πριν την 1πμ (ώρα άρσης απαγορευτικού αυτοκινήτων/μηχανών).

Πέρα απο τις βόλτες, όλα τα παιδιά θα περάσουν και από την παιδική χαρά/κούνιες. Εκεί θα βρουν μία τσουλίθρα και δύο (2) μονο κούνιες για παιδιά άνω των 4 ετών (και άλλες δυο για πιο μικρά παιδιά). Προς τα τέλη Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο, τα παιδιά αναγκάζονται να περιμένουν αρκετά λεπτά ή να φεύγουν ενώ οι γονείς πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν τον διαιτητή ή τον χωροφύλακα…

Η παλιά παιδική χαρά που δεν λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προς το λιμάνι, ειναι ακόμα (Αύγουστος 2022) ένα ερείπιο κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο καθώς το μέγεθος της υπάρχουσας παιδικής χαράς ειναι επιεικώς ανεπαρκές αλλά και επικίνδυνο όταν τόσα πολλά παιδιά παίζουν και τρέχουν σε έναν τόσο μικρό χώρο με κουνιες!

Πάμε πισίνα;

Για μέσα στην ημέρα, αν και δεν συμφωνούμε με την συχνή χρήση πισίνας από τα παιδιά, ειδικά σε μέρος με τόσες θάλασσες, καλή επιλογή είναι η πισίνα με τον ανακαινισμένο και διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά στο ξενοδοχείο Marmari Bay, που λειτουργεί πάνω απο 50 χρόνια, σε ωραίο σημείο με τέλεια θέα.

Εκεί θα βρειτε πέρα απο την πισίνα, γήπεδα ping-pong, ποδοσφαιράκια και μια μικρή παιδική χαρά (σχεδόν ιδιου μεγέθους με τις κούνιες του χωριού!) με αρκετή σκια μέσα στη μέρα. Για φαγητό θα βρείτε κοτομπουκιές, burger (αυτά δοκιμάσαμε) και άλλα. Η πισίνα στο ξενοδοχείο Marmari Bay ήταν πρώτη επιλογή τις μέρες με αρκετά δυνατό αέρα (που δεν ειναι και λίγες στο Μαρμάρι) όταν οι επιλογές για παραλίες χωρίς τον ενοχλητικό δυνατό αέρα ελαχιστοποιούνται και οι συνθήκες με την θάλασσα και την άμμο δυσκολεύουν τα πιο μικρά παιδιά.

Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια

Νυχτερινή διασκέδαση στο Μαρμάρι

Για τη βραδινή σας διασκέδαση υπάρχουν κάποιες επιλογές μέσα στο Μαρμάρι αν έχετε φυσικά την δύναμη μετά τις πολύωρες βουτιές στα καθαρά νερά του νότιου Ευβοϊκού κόλπου. Εμείς οι πιο παλιοί θυμόμαστε τις ξέφρενες νύχτες του Μαρμαρίου με τις δύο θρυλικές ντισκοτέκ (Τσαφ και Point, μετέπειρα Paradise και άλλα) στα φόρτε τους, με κόσμο να έρχεται ακόμα και απο Κάρυστο, Στύρα και τα μικρότερα χωριά της νότιας Εύβοιας!

Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές ειναι λίγες, ειδικά φέτος που η Καντίνα στον Κοκκίνη είναι κλειστή τα βράδια (πλην εξαιρέσεων) για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε, ίσως και πριν από 20 χρόνια! Από την άλλη, μπορει να έχει πέσει η ποσότητα αλλά έχει ανέβει η ποιότητα με την προσθήκη ενός ροκ-ρέγκε-σόουλ μπαρ, το κλασσικό πλέον ΒΙΝΥΛΙΟ! Πολλά ροκ ακούσματα, μέχρι και κλασσικό μέταλ, αλλά και περάσματα new wave, punk, reggae, soul, funky και άλλα ωραία. Ο κόσμος που μαζεύει είναι συνήθως πιο μεγάλες ηλικίες αν και δεν ειναι σπάνιες οι φορές που πετύχαμε και πιο πιτσιρικάδες.

Για τον νεαρόκοσμο, πρώτη επιλογή αποτελεί το διπλανό στο Βινύλιο μαγαζί, τα Λοκάλια. Είναι τόσο “διπλανό” που πολλές φορές οι μουσικές μπερδευονται και οι Dj αυξομειώνουν την ένταση για να μην ακούει ο ένας τον άλλο!

Αθλητικές δραστηριότητες στο Μαρμάρι

Με τόσες παραλίες και καθαρά νερά η κυριότερη είναι η κολύμβηση. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν το wind surf και το kite surf καθώς και το ποδόσφαιρο στο μικρό 5×5 γήπεδο στον δρόμο προς την παραλία της Μεγάλης Άμμου. Πολλοί τρέχουν, κάτι που δεν θα έκανα μιας και υπάρχουν στενά σημεία στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο και ελλιπής φωτισμός όταν πέφτει ο ήλιος.

Wind surf και Kite surf στο Μαρμάρι
Wind surf και Kite surf στο Μαρμάρι

Πολύ παλιότερα, η νεολαία έπαιζε και αρκετό μπάσκετ στο γήπεδο δίπλα στο λιμάνι. Το γήπεδο αυτό έγινε χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων χωρίς να μεταφερθεί αλλού (ούτε καν η μπασκέτα σε κάποιον άλλο μικρότερο χώρο απ’ ότι ξέρουμε). Επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε το μικρό γήπεδο του beach volley στην παραλία του Κοκκίνη. Γι’ αυτό καλύτερα να εξοπλιστείτε με μάσκα-βατραχοπέδιλα και να ασχοληθείτε με την θάλασσα αν θέλετε να χάσετε κανα κιλό :)

Επίσκεψη στην Κάρυστο

Το λιμάνι του Μαρμαρίου αποτελεί πέρασμα από την Αττική για όσους θέλουν να πάνε στην Κάρυστο. Η Κάρυστος είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νότιας Εύβοιας με 5.000 περίπου κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων (δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο) από το Μαρμάρι.

Παραλία στη Κάρυστο και ο ορεινός όγκος της Όχης πάνω από τη πόλη.

Συνεπώς η μικρή απόσταση βοηθάει στο να την επισκεφτείτε για ένα ή και περισσότερα βράδια αφού και εκεί θα βρείτε παραλιακό δρόμο με αρκετά ουζερί, ταβέρνες και καφετέριες, ένα beach bar πάνω σε πανέμορφη παραλία αλλά και θερινό σινεμά με χαλικάκι κάτω!

Επιπλέον, η Κάρυστος, αν δεν βρείτε δωμάτιο στο Μαρμάρι, μπορεί να αποτελέσει άνετα τη βάση σας για τις εξορμήσεις που θα κάνετε στην Νότια Εύβοια.

Διαμονή στο Μαρμάρι και την Κάρυστο

Διαμονή-νότια-Εύβοια-Μαρμάρι
H πισίνα (πριν την ανακαίνιση) στο Marmari Bay στο Μαρμάρι
Booking.com

Φωτογραφίες από το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια

Από την Νότια Εύβοια απευθείας στις Κυκλάδες

Από το καλοκαίρι του 2022 είδαμε με μεγάλη μας χαρά πως έχει μπει πλοίο που συνδέει την Νότια Εύβοια (Κάρυστο ή το Μαρμάρι) με τις Κυκλάδες, χωρίς να χρειάζεται πλέον, αν βρίσκεστε ήδη στη Εύβοια, να επιστρέψετε στη Ραφήνα και απο κει σε κάποιο Κυκλαδονήσι.

Αν βρίσκεστε ήδη λοιπόν στις παραλίες της Νότιας Εύβοιας μπορείτε να επισκεφτείτε μέσα σε λίγες ώρες απευθείας την Άνδρο (παραλίες στην Άνδρο), την Τήνο (παραλίες στη Τήνο) και την κοσμοπολίτικη Σύρο.

Κάναμε αυτό το ταξίδι τον Ιούλιο του 2023 και μέσα σε 2,5 ώρες βρεθήκαμε από το Μαρμάρι Ευβοίας στην Ερμούπολη! Απευθείας επιστροφή στην Κάρυστο από τις Κυκλάδες έχει τις ίδιες μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή.

Να πούμε εδώ πως μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο το νωρίτερο 7 μέρες πριν το ταξίδι σας. Αν προσπαθήσετε πιο νωρίς σε κάποια online πλατφόρμα, δεν θα εμφανίζεται το εισιτήριο. Δεν γνωρίζουμε το λόγο αλλά έτσι ήταν το καλοκαίρι του 2023.

Caldera Vista Tinos Kyklades Karystos
Το Caldera Vista περνώντας από την Τήνο, με επόμενο προορισμό την Άνδρο, την Κάρυστο και το Λαύριο.

Το 2024 ισχύουν περίπου τα ίδια αλλά απ΄ ότι μάθαμε δεν εχει ταχύπλοο για Κυκλάδες αλλά συμβατικό πλοίο, το οποίο όπως και πέρσι φεύγει από το λιμάνι της Καρύστου. Για περισσότερες πληροφορίες δοκιμάστε στο τηλέφωνο: 2224026200

Χάρτης Μαρμαρίου, Νότια Εύβοια

Evia island

Κάνετε κλικ στο Οδηγίες για πληροφορίες πρόσβασης / Click on Direction for access info

Στο Μαρμάρι μπορείτε να φτάσετε και απο τα Νέα Στύρα τα οποία συνδέονται με το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Πρόσβαση στο Μαρμάρι και τη νότια Εύβοια

Για το Μαρμάρι και τη Κάρυστο ο πιο εύκολος τρόπος από Αθήνα είναι με πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας με διάρκεια ταξιδιού μόνο μία ώρα, ενώ η Κάρυστος απέχει με το αμάξι 10 με 15 λεπτά από το Μαρμάρι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε εκεί και μέσω Στύρων. Για τα Νέα Στύρα παίρνεται το πλοίο (παντόφλα) από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αττική. Κάποιοι προτιμούν το πλοίο από τα Νέα Στύρα γιατί έχει πιο συχνά δρομολόγια.

To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για το Μαρμάρι με ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 30 ευρώ (60€ δηλαδή περίπου πηγαινέλα).

Επιβάτης: 11 ευρώ
Παιδιά <5 ετών: δωρεάν
(πρέπει να κόψουν μηδενικό εισιτήριο)
Αυτοκίνητο μικρό: 25 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 7 ευρώ Μηχανή > 250cc : 9 ευρώ

Συνολικά, με τις αυξήσεις το 2022, δύο επιβάτες και ένα κανονικό αυτοκίνητο από €78 θα χρειαστούν €94 πήγαινέλα στο Μαρμάρι Ευβοίας (16 ευρώ περισσότερα)

Δρομολόγια Ραφήνα Μαρμάρι

Μιας και τα δρομολόγια αλλάζουν σχεδόν κάθε βδομάδα τους αρκετά πιο πολυσύχναστους καλοκαιρινούς μήνες (μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου), καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε για οποιοδήποτε λιμάνι. 

Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι / Κάρυστος: +30 22240

Λιμεναρχεία

Τηλέφωνα πρακτορείων (Δρομολόγια πλοίων και κρατήσεις)

ΚΤΕΛ Καρύστου: +3022240 26303

Νοσοκομείο Καρύστου: +30 22240 24001-2

Τα Νέα Στύρα απέχουν 27χλμ. και μισή ώρα περίπου από το Μαρμάρι. Αν και θα διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα το πιθανό κέρδος είναι και στο κόστος μετάβασης (3.5 ο επιβάτης και 16 ευρώ το αυτοκίνητο, σύνολο 39 ευρώ πηγαιν’έλα) αλλά και στις περισσότερες χρονικές επιλογές καθώς από την Αγία Μαρίνα τα δρομολόγια είναι συχνότερα προς την νότια Εύβοια.


Comments

5 απαντήσεις στο “Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια”

 1. Παπανδρέου Avatar
  Παπανδρέου

  Το Μαρμάρι απελευθερώθηκε ουσιαστικά μαζί με την Κάρυστο περί το 1833. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα διάφορες περιοχές, έτσι δημιουργήθηκαν τα τοπωνύμια, όπως: Μάζηδες, Βουλήδες, Καρδασίδηδες (Παπανδρέου), Γκίκες κλπ. Περί το 1920 έφτασαν ψαράδες – ναυτικοί από τα Βάτικα (Νεάπολη) Λακωνίας.
  Πολύ αργότερα δόθηκαν κίνητρα για την ελάττωση -απόσυρση των αλιευτικών σκαφών οπότε η αλιεία μετατράπηκε σε αλιεία μέσω ιχθυοκαλλιέργεια, η οποία έχει έντονη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
  Τους θερινούς μήνες η έλλειψη των χώρων στάθμευσης είναι εμφανής (μέσα στο χωριό).
  Συγκοινωνία για τις παραλίες δεν υπάρχει, η μέγιστη απόσταση όμως είναι περί τα 4 χλμ, οπότε είτε μετακινείται κάποιος με τα πόδια, είτε με ΤΑΧΙ είτε με ΙΧ.
  Δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία για τα ιδιωτικά νησιά (Πεταλιοί) απέναντι, οπότε μόνο τυχαία μπορεί να βρεθεί κάποιος εκεί.
  Δεν υπάρχουν καλαθάκια για απορρίμματα σε όλες τις παραλίες (π.χ. Κάβος) αλλά και όταν υπάρχουν, ο μόνιμος Βοριάς φροντίζει να αδειάζουν προς την θάλασσα.
  Στο Μαρμάρι δεν ακούς μόνο Ολλανδικά , Ρουμανικά. Ακούς και Γαλλικά και Ιταλικά και Εβραϊκά και Βουλγάρικα αλλά κυρίως Αλβανικά.

 2. Παπανδρέου Δημήτριος Avatar
  Παπανδρέου Δημήτριος

  1. Το Μαρμάρι δεν είναι ψαροχώρι. Ίσως ήταν όταν ιδρύθηκε και πριν την αθρόα προσέλευση του τουρισμού.
  2. Δεν είναι ήσυχο χωριό. Τα μηχανάκια όλη νύχτα μαρσάρουν σε αυτοσχέδιους αγώνες στο λιμάνι και στην παρακείμενη ανηφόρα, χωρίς κανέναν έλεγχο.
  3. Τα 2 – 3 μπαρ που δουλεύουν όλη νύχτα βάζοντας τη μουσική δυνατά, δεν αφήνουν κανέναν να ησυχάσει.
  4. Σχεδόν 1 στα 3 σπίτια έχει πουληθεί σε αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει η σύνθεση του πληθυσμού.
  5. Μαζεύει “φτηνό” τουρισμό, λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, και δεν έχει αναπτυχθεί για την προσέλκυση “ακριβού” τουρισμού.
  6. Το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου με την κοπή των αρμυρικίων και την αντικατάσταση τους με άλλα δένδρα που θέλουν χρόνια για να μεγαλώσουν, ουσιαστικά αποτρέπουν την χρήση των καφετεριών τις πρωινές ώρες.

 3. Καίτη δρσγωνα Avatar
  Καίτη δρσγωνα

  Για ποια ανάπλαση μιλάμε;σαφώς πριν ήταν πολύ καλύτερα,κρίμα που οι αρμόδιοι δεν το αντιλήφθηκαν πολύ κριμα

 4. travelphoto.gr Avatar
  travelphoto.gr

  Δυστυχώς μέχρι πέρσι και αποσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει λεωφορείο για τις παραλίες. Το μόνο λεωφορείο που θα βρείτε ειναι για την Κάρυστο στο λιμάνι του Μαρμαρίου όταν φτάνει το καράβι.

  Για τις παραλίες μπορείτε να πάρετε κάποιο ταξί, όλες οι παραλίες κοντά στο Μαρμάρι ειναι σε μικρές σχετικά αποστάσεις, η παραλία του Κάβου για παράδειγμα ειναι 100 μέτρα απο το λιμάνι ενώ για Φυγιά, Κοκκίνη, Μεγάλη Άμμο ή Ζάστανη ειναι απο 2 χλμ μέχρι 3 το πολύ.

 5. Σιμ Avatar
  Σιμ

  Αν κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο, υπάρχει λεωφορείο απο το κεντρο ή το λιμανι προς τις παραλίες; Αν ναι, που μπορω να δω δρομολόγια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *