paralia-Agios-Dimitrios-notia-evoia

Δείτε τη πανέμορφη παραλία που πρωταγωνιστεί στο νέο διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ. Αναλυτικό άρθρο και κάποιες νέες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες

  1. παραλίες Νότιας Εύβοιας, Αιγαίο
  2. παραλίες Νότιας Εύβοιας, Νότιος Ευβοϊκός κόλπος
  3. παραλίες Νότιας Εύβοιας, περιοχή Παξιμάδας στο κόλπο Καρύστου

Διαμονή στη Νότια Εύβοια ▼
Δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι Ευβοίας. ▼

Οι παραλίες στη Νότια Εύβοια είναι για όλα τα γούστα και τα …κύματα που επιθυμεί o καθένας. Αν δεν θέλετε πολύ κύμα συνήθως οι παραλίες στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο είναι η καλύτερη επιλογή.

Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον αέρα. Δηλαδή, με βοριά και κυρίως από 5 μποφόρ και πάνω, έχει αρκετό κύμα στις παραλίες του Αιγαίου. Αν τώρα φυσάει νοτιάς, τότε αποτελούν την καλύτερη επιλογή! Γι’ αυτό καλύτερα να ρίξετε μία ματιά στο δελτίο καιρού και την πρόγνωση για να αποφύγετε τις όποιες εκπλήξεις. Για την ποιότητα των νερών δεν είπαμε κάτι γιατί όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όλες οι παραλίες έχουν υπέροχη θάλασσα!

παραλία-νότια-Εύβοια-μεγάλη-άμμος

Η παραλία Μεγάλη Άμμος στο Μαρμάρι είναι αγαπημένος προορισμός των σερφερ που την προτιμούν για τον δυνατό αέρα, το χαμηλό κύμα και το στενό πέρασμα θάλασσας ανάμεσα στην αμμουδιά και το νησάκι Μικρός Πεταλιός.

Διαμονή στη Νότια Εύβοια

Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μαρμάρι, την Κάρυστο ή τα Νέα Στύρα.

Booking.com

Δείτε τον χάρτη με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών που ακολουθούν

παραλίες Νότιας Εύβοιας, Αιγαίο.

Από Μαρμάρι (1 ώρα με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας) με εξαίρεση τις παραλίες στα Μεσοχώρια που είναι πιο κοντά στα Στύρα (45 λεπτά απο το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας).

Αν και υπάρχουν αρκετές παραλίες απο τη πλευρά του Αιγαίου οι πιο μεγάλες και δημοφιλής και με σχετικά εύκολη πρόσβαση ειναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραλίες Καλλιανοί, Άγιος Δημήτριος (ή αλλιώς Σχοινοδαύλια, εμείς έτσι την μάθαμε την παραλία γύρω στο 2000-2002) και το Γιαννίτσι. Η πρόσβαση σε αυτές γινεται πιο γρήγορα από το λιμάνι του Μαρμαρίου (υπολογίστε μισή ώρα-45 λεπτά) ακολουθώντας τις πινακίδες για Κάρυστο που σας περνάνε μέσα από το Μαρμάρι και μετά για Χαλκίδα που σας ανεβάζουν στη Διασταύρωση(ακριβής τοποθεσία στο Google Maps). Εκεί έχει πινακίδες για τις παραλίες. Να θυμάστε πως για τις παραλίες Άγιος Δημήτριος και Καλλιανοί η διαδρομή ειναι η ίδια (συνεχίζετε μετά το χωριό Παραδείσι με τις δύο παραδοσιακές ταβέρνες όπως πάει ο δρόμος) ενώ για την παραλία Γιαννίτσι ακολουθείτε τον δρόμο, μετά τη Διασταύρωση, προς το χωριό Πόθι οπου θα βρείτε και εκεί μία γνωστή ταβέρνα (αν θυμόμαστε καλά την λένε ‘ο ξυπόλυτος’).

Από τη πλευρά τώρα της Καρύστου, η πιο διάσημη παραλία στη πλευρά του Αιγαίου ειναι το Ποτάμι και η Αρχάμπολη. Και οι δύο βρίσκονται στη στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στη νότια Εύβοια (Κάβο Ντόρο) και την βόρεια πλευρά της Άνδρου. Η Αρχάμπολη προσεγγίζεται μόνο απο τη θάλασσα ή με δύσκολη πεζοπορία ενώ για την παραλία Ποτάμι η πρόσβαση ειναι πιο εύκολη ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχει ασφαλτοστρωθεί το τελευταίο 5 χιλιομέτρων κομμάτι απο τον κεντρικό δρόμο προς την παραλία.

παραλια-ποταμι-καρυστος
Η παραλια Ποταμι στη Νότια Εύβοια, Κάρυστος.

Για τη παραλία Ποτάμι θα χρειαστείτε 45 περίπου λεπτά απο τη Κάρυστο οδηγώντας σε δρόμο με αρκετές στροφές και ευτυχώς λίγα πλέον δύσκολα κομμάτια. Αξίζει πάντως να φτάσετε μέχρι εκεί καθώς σας περιμένει το σπάνιας ομορφιάς τοπίο του Πλατανιστού με τον μεγάλο καταρράκτη κάτω από τον οποίο το 2020 που επισκεφτηκαμε το σημείο τελευταία φορά σχηματιζόταν μεγάλη φυσική πισίνα(βάθρα) οπου κάναμε μπάνιο στα παγωμένα νερά του ρέματος του Πλατανιστού που καταλήγει στη παραλία Ποτάμι. Για τον καταρράκτη του Πλατανιστού θα χρεαστείτε 30 λεπτά περίπου από τη Κάρυστο και άλλα 15 για τη παραλία Ποτάμι. Ο καταρράκτης ειναι δίπλα στο δρόμο οπότε ειναι πολύ εύκολο να τον βρείτε.

Δείτε φωτογραφίες από την παραλία Ποτάμι, από την οποία έχετε θέα την Άνδρο, την παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλια, την παραλία στο Γιαννίτσι και τις παραλιες στα Μεσοχώρια όπως ο Λημνιώνας (τοποθεσία στον χάρτη), οι Τσακαίοι και το Αρμυρίχι.Παραλίες Νότιας Εύβοιας, Νότιος Ευβοϊκός κόλπος.

Από Μαρμάρι (1 ώρα με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας) με εξαίρεση τον Αλμυροπόταμο που είναι πιο κοντά στα Στύρα (45 λεπτά από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας). Η πιο γνωστή παραλία από όσες θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η παραλία της Μεγάλης Άμμου (πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ του ΕΟΤ για το 2020), γνωστή για το ιδιαίτερο ευμετάβλητο σχήμα της το οποίο κάθε χρόνο ειναι διαφορετικό ανάλογα με τα ρεύματα της θάλασσας και τον κυματισμό της. Η Μεγάλη Άμμος είναι ιδιαίτερα αγαπητή παραλία και τόπος συνάντησης φίλων του σερφ όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Το μεγάλο μειονέκτημα της παραλίας της Μεγάλης Άμμου ειναι το οτι ειναι εκτεθειμένη στους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν συνήθως στο Μαρμάρι και τη Νότια Εύβοια. Αν λοιπόν δεν ειστε wind ή kite σέρφερ τότε καλό ειναι να αποφύγετε τη Μεγάλη Άμμο και να πάτε από την αριστερή πλευρά του κόλπου του Μαρμαρίου (όπως βγαίνετε από το πλοίο) προς τις παραλίες Κοκκίνης και Φυγιάς. Ειδικά στον Κοκκίνη κόβει πολύ ο αέρας αλλά και ο Φυγιάς είναι μια καλή λύση με λιγότερο κόσμο και θάλασσα φιλική για τα παιδιά μιάς και ο βυθός στα περισσότερα σημεία ειναι αρκετά ρηχός για να παίξουν τα κουτσούβελα σας.

Αν έχετε όρεξη για οδήγηση, απο τον Φυγιά μπορείτε να βρείτε και άλλες παραλίες στον Νότιο Ευβοικό κόλπο, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς τον μικρό οικισμό και την παραλία Πόρτολάφια. Να σημειώσουμε εδώ πως στον Φυγιά και την παραλία του θα βρείτε 2 ταβέρνες στην αρχή της παραλίας, ένα ψητοπωλείο περίπου στη μέση και ένα εστιατόριο στο τέλος της.

Η μεγάλη παραλία στο Φυγιά, Μαρμάρι, Νότια Εύβοια
Η μεγάλη παραλία στο Φυγιά, Μαρμάρι, Νότια Εύβοια

Στο δρόμο λοιπόν απο τον Φυγιά για Πορτολάφια θα βρείτε αρκετές παραλίες όπως αυτές της Αγίας Ειρήνης, της Τριανταφυλλένιας και το Μπουμπούκι (ή Λημνιώνας). Κατα γενική ομολογία η Τριανταφυλλένια ειναι η πιο ωραία και με την ευκολότερη πρόσβαση, ενώ πολύ σημαντικό ειναι πως αν φυσάει πολύ ο μικρός κόλπος της με τα γαλαζοπράσινα νερά δεν επηρρεάζεται ιδιαίτερα.

Δείτε τη πανέμορφη παραλία που πρωταγωνιστεί στο νέο διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ. Αναλυτικό άρθρο και κάποιες νέες φωτογραφίες.

Παραλία Κοκκίνης στο Μαρμάρι Ευβοίας

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παραλία Μεγάλη Άμμος και δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες που δικαιολογούν την αγάπη των σέρφερ για το συγκεκριμένο κομμάτι της νότιας Εύβοιας.παραλίες Νότιας Εύβοιας, περιοχή Παξιμάδας στο κόλπο Καρύστου.

Από Μαρμάρι και μετά Κάρυστο (14 χλπ περίπου, 10-15 λεπτά) όπως επίσης και για την παραλία Ποτάμι στη πλευρά του Αιγαίου. Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για τις παραλίες στον κόλπο Καρύστου θα βρείτε στο αναλυτικό άρθρο μας “Παραλίες Καρύστου

Δείτε ένα υπέροχο drone βίντεο από τη παραλία Ποτάμι.

Διαμονή στη Κάρυστο

Booking.com

κείμενα / φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Επιστροφή στις φωτογραφίες

Πρόσβαση στη νότια Εύβοια

Από Ραφήνα με πλοίο για Μαρμάρι. Στο Μαρμάρι Ευβοίας μπορείτε να φτάσετε όπως αναφέραμε είτε από το λιμάνι της Ραφήνας είτε από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας το οποίο και βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα. To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 30 ευρώ (60€ δηλαδή περίπου πηγαινέλα).
Επιβάτης: 8,4 ευρώ
Αυτοκίνητο: 21 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 4,5 ευρώ Μηχανή > 250cc : 7,5 ευρώ

Δρομολόγια Ραφήνα Μαρμάρι

Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι Κάρυστος: +30 22240
  • Λιμενικός σταθμός Μαρμαρίου: 31222
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΡΑΦΗΝΑ: +30 22940-28888
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΜΑΡΜΑΡΙ: 32340-41, 32404
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: 22940-64400//22940-63888
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: 22240-41166//22240-41079
  • ΚΤΕΛ Καρύστου: 26303

Χάρτης με τις τοποθεσίες των παραλιών

Πατήστε πάνω σε κάποιο κόκκινο σύμβολο και επιλέξτε “Οδηγίες” για σχετικές πληροφορίες.

Center map

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments