καρυστος παραλία
Ο κόλπος Καρύστου με την πανέμορφη παραλία της Γαλλίδας και την Όχη να κρέμεται πάνω από την πόλη της Καρύστου

Στη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Εύβοιας(παραλίες) την Κάρυστο θα βρείτε πολλές πανέμορφες παραλίες είτε οργανωμένες είτε ήσυχες, αρκετές επιλογές για τη βραδινή διασκέδαση ενώ ο παραλιακός δρόμος από τη δύση του ηλίου σφύζει από κόσμο όλων των ηλικιών που απολαμβάνουν ψαρομεζέδες ή το ποτό τους στα παραθαλάσσια ουζερί και τις καφετέριες.

Αν έχετε διάθεση για εναλλακτικές εξορμήσεις τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το διάσημο φαράγγι του Δημοσάρη, στο βουνό που δεσπόζει πάνω από την πόλη της Καρύστου, την Όχη (υψ. 1399μ) και να ανακαλύψετε την ιδιαίτερη και καταπράσινη πλευρά της νότιας Εύβοιας.

Φωτογραφίες από τη Κάρυστο | Χάρτης Περιοχής | Διαμονή/Ξενοδοχεία | Παραλίες Καρύστου

Κάρυστος
Η Κάρυστος και το παλιό μουράγιο

Αποστάσεις για Κάρυστο

Η Κάρυστος απέχει από την Χαλκίδα 120 χιλιόμετρα ενώ από την Αθήνα θα είστε εκεί σε περίπου 2 με 2.5 ώρες. Όση ώρα δηλαδή χρειαστείτε για το λιμάνι της Ραφήνας, μία ώρα για το καράβι που πάει στο Μαρμάρι και από εκεί άλλο ένα τέταρτο περίπου.(διαβάστε πιο κάτω: πρόσβαση στη Κάρυστο)
Δείτε τον χάρτη με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών που ακολουθούν

Διαμονή στη Κάρυστο

Booking.com
Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κάρυστο αλλά και στο Μαρμάρι μέσα από το μεγαλύτερο website online κρατήσεων.

Φωτογραφίες από την Κάρυστο στη Νότια Εύβοια

Mπούρτζι Καρύστου και Κοκκινόκαστρο

Δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καρύστου ανήκουν στην περίοδο κατοχής από τους Ενετούς και τους Λομβαρδούς. Το πρώτο είναι το Μπούρτζι στο ανατολικό άκρο του λιμανιού που είναι ένας καλοδιατηρημένος επιλιμένιος προμαχώνας εξαγωνικού πεταλοειδούς σχήματος. Πρόσφατα γίναν εργασίες συντήρησης και έτσι τώρα μπορούν αν φιλοξενηθούν εκεί εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το δεύτερο είναι το Κοκκινόκαστρο (Castello Rosso) που χτίστηκε το 1205 από τους Λομβαρδούς σε οχυρή τοποθεσία πάνω από την πόλη της Καρύστου. Χτίστηκε πάνω σε ερείπια αρχαίας ακρόπολης ενώ τώρα η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη αφού ασφάλτινος δρόμος από το χωριό Μύλοι οδηγεί κοντά στην είσοδο του την οποία και θα φτάσετε περπατώντας στον λόφο για περίπου 5 λεπτά.

Όταν επισκεφτείτε την Κάρυστο μην παραλείψετε και μία επίσκεψη στο Γιοκάλειο Πνευματικό ίδρυμα στο οποίο περιλαμβάνεται και σημαντική βιβλιοθήκη 11000 τόμων. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και το αρχαιολογικό μουσείο Καρύστου με σημαντικά ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα στο Καστρί αλλά και τα δρακόσπιτα της Όχης και των Στύρων.

Κάρυστος-παραλία-Εύβοια
Η μεγάλη παραλία μπροστά από την πόλη της Καρύστου.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί εκθέματα από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και την Ρωμαϊκή εποχή καθώς και ευρήματα από τα δρακόσπιτα της περιοχής αλλά και των Στύρων.

Παραλίες Καρύστου

Το καλοκαίρι πάντως το καλύτερο «αξιοθέατο» της Καρύστου είναι πανέμορφες παραλίες της (δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στις Παραλίες Καρύστου). Μερικές από αυτές βρίσκονται μέσα στην παραλιακή ζώνη της πόλης και συγκεκριμένα στα δύο άκρα της όπως αυτή απλώνεται μπροστά στον Κόλπο Καρύστου ενώ σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων εξαιρετικές επιλογές αποτελούν οι γραφικοί και ήσυχοι κολπίσκοι της Παξιμάδας στη δυτική πλευρά του κόλπου αλλά και η οργανωμένη πλαζ Κάβος και ο Μπούρος στην ανατολική του πλευρά.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε το άρθρο για τις παραλίες στη Νότια Εύβοια για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες.

Πρόσβαση στη Κάρυστο

Από Ραφήνα με πλοίο για Μαρμάρι. Στο Μαρμάρι Ευβοίας μπορείτε να φτάσετε όπως αναφέραμε είτε από το λιμάνι της Ραφήνας είτε από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας το οποίο και βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα. To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 30 ευρώ (60€ δηλαδή περίπου πηγαινέλα).
Επιβάτης: 8,4 ευρώ
Αυτοκίνητο: 21 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 4,5 ευρώ Μηχανή > 250cc : 7,5 ευρώ

Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα Μαρμάρι

Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι Κάρυστος: +30 22240

  • Λιμενικός σταθμός Μαρμαρίου: 31222
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΡΑΦΗΝΑ: +30 22940-28888
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΜΑΡΜΑΡΙ: 32340-41, 32404
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: 22940-64400//22940-63888
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: 22240-41166//22240-41079
  • ΚΤΕΛ Καρύστου: 26303

Τα Νέα Στύρα απέχουν 27 χλμ και μισή ώρα περίπου από το Μαρμάρι.

Αν και θα διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα το πιθανό κέρδος ειναι και στο κόστος μετάβασης (3.5 ο επιβάτης και 16 ευρώ το αυτοκίνητο, σύνολο 39 ευρώ πήγαινέλα) αλλά και στις περισσότερες χρονικές επιλογές καθώς από την Αγία Μαρίνα τα δρομολόγια ειναι συχνότερα προς την νότια Εύβοια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να πάρετε απευθείας από:

  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: 22940-64400 / 22940-63888
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: 22240-41166 / 22240-41079

Επιστροφή στις φωτογραφίες

Χάρτης κόλπου Καρύστου.

Center map

Διαμονή στη Κάρυστο και τη πανέμορφη Νότια Εύβοια

Booking.com
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments