14.9 C
Athens
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Οι Red Arrows ξανά στην Αθήνα


Άλλη μία επικίνδυνη και άκρως εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη πραγματοποίησαν χτες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, οι Βρετανοί Red Arrows (κόκκινα βέλη) ένα από τα καλύτερα αεροβατικά σμήνη παγκοσμίως, στην Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την θάλασσα του Σαρωνικού απέναντι από το Παλαιό Φάληρο στην ύψος του Φλοίσβου.

H επίδειξη έγινε στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σμήνος των Red Arrows θεωρούνται οι εκπρόσωποι της Βρετανικής Βασιλικής αεροπορίας και ως εκ τούτου η επιλογή των 9 πιλότων που αποτελούν το σμήνος γίνεται με αυστηρότατα κριτήρια, η εκπαίδευση τους είναι από τις πιο εντατικές και τα show που πραγματοποιούν θεωρούνται από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1965 και από τότε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 4,000 επιδείξεις σε 53 χώρες!

Φωτογραφίες από τη χτεσινή επίδειξη των Red Arrows στην Αθήνα.

red-arrows-αθηνα-φάληρο-επίδειξη
Από την επίδειξη των Red Arrows στις 23 Μάιου 2011 στην Αθήνα

Οι Red Arrows ήταν όντως Εγγλέζοι στην ώρα τους και έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από τα κεφάλια μας ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τους ήθελε να εμφανίζονται στις 4 και μισή. Το πρόγραμμα διήρκεσε 23 περίπου λεπτά κατά την διάρκεια του οποίου έκοψαν αρκετές φορές την ανάσα των θεατών και όσων αρκετών ανυποψίαστων βρέθηκαν χτες το μεσημέρι στις παραλίες από το ύψος του Αλίμου μέχρι και τον Πειραιά.

red-arrows-athens-Αθήνα-φάληρο
Από την επίδειξη των Red Arrows στις 23 Μάιου 2011 στην Αθήνα

Αν και η ατμόσφαιρα χτες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την παρακολούθηση των αεροβατικών επιδείξεων των Red Arrows, για παράδειγμα ο γνωστός σχεδιασμός της καρδιάς αλλά και του βέλους που την διαπερνάει δεν μπόρεσαν να φανούν καθόλου αφού ο άσπρος καπνός του σχηματισμού χάθηκε στην λευκή νέφωση, στο μεγαλύτερο μέρος ο κόσμος απόλαυσε τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς και τους τέλειους σχηματισμούς που πραγματοποίησαν οι πιλότοι της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας με τα Hawk T1 (της BAE Systems) αεροσκάφη τους.


Φωτογραφίες από την επίδειξη των Red Arrows στην Αθήνα

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση από την Χαλκίδα, η Στενή αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μία σύντομη απόδραση σε έναν απροσδόκητα όμορφο και προσιτό χειμερινό και όχι μόνο προορισμό.
Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον νομό Αχαϊας και είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής και θανατηφόρας κατολίσθησης που συνέβη στην περιοχή το 1913! Πρόκειται για μίαφυσική λίμνη με ζωή λιγότερο από εκατό χρόνια αφού προστέθηκε στον γεωφυσικό χάρτη της περιοχής μόλις το 1913
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αθήνα.
Το υγρό στοιχείο στον νομό Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς η παρουσία δύο σημαντικών ποταμών, Λούρου και Αχέροντα, αλλά και της εξαιρετικής ομορφιάς λίμνης Ζηρού, προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στους τυχερούς επισκέπτες.