Οι Red Arrows ξανά στην Αθήνα

Κατηγοριοποιημένα ως ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
red-arrows-show-Athina
Από την επίδειξη των Βρετανών Red Arrows πάνω από τον Σαρωνικό

Άλλη μία επικίνδυνη και άκρως εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη πραγματοποίησαν χτες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, οι Βρετανοί Red Arrows (κόκκινα βέλη) ένα από τα καλύτερα αεροβατικά σμήνη παγκοσμίως, στην Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την θάλασσα του Σαρωνικού απέναντι από το Παλαιό Φάληρο στην ύψος του Φλοίσβου.

H επίδειξη έγινε στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σμήνος των Red Arrows θεωρούνται οι εκπρόσωποι της Βρετανικής Βασιλικής αεροπορίας και ως εκ τούτου η επιλογή των 9 πιλότων που αποτελούν το σμήνος γίνεται με αυστηρότατα κριτήρια, η εκπαίδευση τους είναι από τις πιο εντατικές και τα show που πραγματοποιούν θεωρούνται από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1965 και από τότε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 4,000 επιδείξεις σε 53 χώρες!

Φωτογραφίες από τη χτεσινή επίδειξη των Red Arrows στην Αθήνα.

red-arrows-αθηνα-φάληρο-επίδειξη
Από την επίδειξη των Red Arrows στις 23 Μάιου 2011 στην Αθήνα

Οι Red Arrows ήταν όντως Εγγλέζοι στην ώρα τους και έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από τα κεφάλια μας ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τους ήθελε να εμφανίζονται στις 4 και μισή. Το πρόγραμμα διήρκεσε 23 περίπου λεπτά κατά την διάρκεια του οποίου έκοψαν αρκετές φορές την ανάσα των θεατών και όσων αρκετών ανυποψίαστων βρέθηκαν χτες το μεσημέρι στις παραλίες από το ύψος του Αλίμου μέχρι και τον Πειραιά.

red-arrows-athens-Αθήνα-φάληρο
Από την επίδειξη των Red Arrows στις 23 Μάιου 2011 στην Αθήνα

Αν και η ατμόσφαιρα χτες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την παρακολούθηση των αεροβατικών επιδείξεων των Red Arrows, για παράδειγμα ο γνωστός σχεδιασμός της καρδιάς αλλά και του βέλους που την διαπερνάει δεν μπόρεσαν να φανούν καθόλου αφού ο άσπρος καπνός του σχηματισμού χάθηκε στην λευκή νέφωση, στο μεγαλύτερο μέρος ο κόσμος απόλαυσε τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς και τους τέλειους σχηματισμούς που πραγματοποίησαν οι πιλότοι της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας με τα Hawk T1 (της BAE Systems) αεροσκάφη τους.

Φωτογραφίες από την επίδειξη των Red Arrows στην Αθήνα

Επίσημη ιστοσελίδα των Red Arrows: https://www.raf.mod.uk/display-teams/red-arrows/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *