Η παραλία του διαφημιστικού σποτ του ΕΟΤ

Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας

Το διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ για το 2020 μας δείχνει ένα πλάνο τραβηγμένο με drone από μια πανέμορφη παραλία. Λίγα λόγια και η εικόνα από μόνη της να αποτελεί το δυνατό στοιχείο για την προώθηση του Ελληνικού καλοκαιριού στα πέρατα του κόσμου.

Μια μοναδική παραλία στη νότια Εύβοια

Που βρίσκεται όμως αυτή η μαγευτική παραλία που έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια για το νέο προωθητικό σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ); Φαίνεται πως δεν είναι και πολύ μακριά από την Αθήνα. Είναι λοιπόν η παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και συγκεκριμένα 3 χιλιόμετρα περίπου από το Μαρμάρι Ευβοίας. Αν σας φαίνεται κάπως διαφορετική στη φωτογραφία από το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ διαβάστε παρακάτω.

Μη ξεχάσετε να δείτε τη μικρή φωτογραφική συλλογή μας με μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη παραλία Μεγάλη Άμμος στη Νότια Εύβοια. Σας περιμένει μια έκπληξη στη τελευταία φωτογραφία!

Γιατί είναι διάσημη η παραλία Μεγάλη Άμμος;

Για δύο λόγους. Ας δούμε τον πρώτο:

Η παραλία Μεγάλη Άμμος είναι πολύ γνωστός καλοκαιρινός προορισμός σε Ευρωπαϊκό αν όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο στους κύκλους των wind και kite surfers. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που συνήθως πνέουν στην περιοχή.

Η παραλία Μεγάλη Άμμος βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από τη περιοχή Παξιμάδα στη Κάρυστο. Αν και πάλι δεν σας λέει κάτι αυτό να σας θυμίσουμε πως η Παξιμάδα είναι η περιοχή που συνήθως κατέχει ετησίως το ρεκόρ ισχυρότερου ανέμου στην Ελλάδα με τιμές που φτάνουν και τα 140 χλμ/ώρα.

Φυσικά δεν είναι έτσι συνέχεια στη Μεγάλη Άμμο αλλά οι δυνατοί άνεμοι αγαπούν αυτό το κομμάτι της Νότιας Εύβοιας με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πιο έμπειρους wind και kite surfers.

Όταν όμως τα πράγματα ηρεμούν η Μεγάλη Άμμος είναι ένας μικρός παράδεισος που δεν μπορείς να εγκαταλείψεις. Ακόμα και όταν σουρουπώνει αξίζει να καθίσετε παραπάνω για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για το Wind surf στη Μεγάλη Άμμο καθώς και να δείτε τις φωτογραφίες από εκεί.

Και δω θα αναφερθούμε στο δεύτερο λόγο για τον οποίο είναι γνωστή η Μεγάλη Άμμος. Δε πρόκειται για “σχήμα λόγου” αλλά για κάτι κυριολεκτικό αφού σχεδόν κάθε χρόνο η παραλία Μεγάλη Άμμος έχει διαφορετικό σχήμα.

Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας

Η επίδραση των ανέμων στη Μεγάλη Άμμο

Αν συγκρίνετε τη φωτογραφία πιο πάνω με την πρώτη στο άρθρο μας θα δείτε πως το σχήμα της είναι τελείως διαφορετικό. Δεν γνωρίζουμε πότε γυρίστηκε το σποτ του ΕΟΤ αλλά προφανώς και τότε το σχήμα δεν ήταν ακριβώς ίδιο και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό της πρώτης φωτογραφίας στο άρθρο που είναι, αν το κοιτάξαμε καλά, από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Για να πάρετε μία ιδέα δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί. Την τραβήξαμε όταν έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ περίπου και φαίνεται πως η θάλασσα έχει καβαλήσει σχεδόν όλη τη παραλία. Αν γίνει αυτό αρκετές φορές μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορείτε να φανταστείτε πως το επόμενο καλοκαίρι θα την βρείτε κάπως διαφορετική ή απλά κάπου αλλού, μερικές φορές μπορεί να μετατοπιστεί ακόμα και 50 ή 100 μέτρα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η περιοχή φημίζεται για τους ισχυρότατους ανέμους. Και αν το καλοκαίρι αυτοί είναι συνήθως βοριάδες, το χειμώνα έχει περισσότερη “ποικιλία” με τους νοτιάδες πολλές χρονιές να υπερισχύουν αν όχι σε ένταση σίγουρα σε σφοδρότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στη Μεγάλη Άμμο είναι πως αυτή μεταφέρεται και αλλάζει το σχήμα της ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού. Μία παραλία χαμαιλέοντας θα τολμούσαμε να πούμε που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης κάθε φορά ανάλογα με τα κέφια της.

Τι άλλο υπάρχει εκτός από τη Μεγάλη Άμμο;

Παραλίες υπάρχουν αρκετές στη νότια Εύβοια και συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση από τη Μεγάλη Άμμο. Έτσι αν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε εκεί λόγω του αέρα μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετές που είναι πιο προστατευμένες και στο Μαρμάρι αλλά και στη γειτονική Κάρυστο.

Δεν θα πούμε περισσότερα εδώ καθώς ανάλογα με το τι ψάχνετε και που θέλετε να πάτε μπορείτε να επισκεφτείτε τα αντίστοιχα αναλυτικά άρθρα μας σχετικά με τη νότια Εύβοια:

  • Παραλίες στη νότια Εύβοια (μεγάλο άρθρο με πληροφορίες πρόσβασης για τις παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου, στο Κάβο Ντόρο, τον νότιο Ευβοϊκό και άλλα.)
  • Μαρμάρι Ευβοίας (βρείτε γενικές πληροφορίες, φωτογραφίες, προτάσεις διαμονής και χάρτη με ακριβή τοποθεσία)
  • Παραλίες στην Κάρυστο (φωτογραφίες για τις παραλίες στον μεγάλο κόλπο της Καρύστου με εύκολη πρόσβαση από τη πρωτεύουσα της νότιας Εύβοιας.)
  • Κάρυστος (Πιο γενικές πληροφορίες και φωτογραφίες για τη μεγαλύτερη πόλη στη νότια Εύβοια)
  • Εύβοια (βρείτε ακόμα περισσότερα άρθρα του travelphoto.gr για την Εύβοια)
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια

Διαμονή στο Μαρμάρι Ευβοίας και τη νότια Εύβοια

Booking.com

Πρόσβαση στο Μαρμάρι, την Κάρυστο και τη νότια Εύβοια

Για το Μαρμάρι και τη Κάρυστο ο πιο εύκολος τρόπος από Αθήνα είναι με πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας με διάρκεια ταξιδιού μόνο μία ώρα, ενώ η Κάρυστος απέχει με το αμάξι 10 με 15 λεπτά από το Μαρμάρι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε εκεί και μέσω Στύρων. Για τα Νέα Στύρα παίρνεται το πλοίο (παντόφλα) από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αττική. Κάποιοι προτιμούν το πλοίο από τα Νέα Στύρα γιατί έχει πιο συχνά δρομολόγια.

To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για το Μαρμάρι με ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 30 ευρώ (60€ δηλαδή περίπου πηγαινέλα).

Επιβάτης: 11 ευρώ
Παιδιά <5 ετών: δωρεάν
(πρέπει να κόψουν μηδενικό εισιτήριο)
Αυτοκίνητο μικρό: 25 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 7 ευρώ Μηχανή > 250cc : 9 ευρώ

Συνολικά, με τις αυξήσεις το 2022, δύο επιβάτες και ένα κανονικό αυτοκίνητο από €78 θα χρειαστούν €94 πήγαινέλα στο Μαρμάρι Ευβοίας (16 ευρώ περισσότερα)

Δρομολόγια Ραφήνα Μαρμάρι

Μιας και τα δρομολόγια αλλάζουν σχεδόν κάθε βδομάδα τους αρκετά πιο πολυσύχναστους καλοκαιρινούς μήνες (μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου), καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε για οποιοδήποτε λιμάνι. 

Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι / Κάρυστος: +30 22240

Λιμεναρχεία

Τηλέφωνα πρακτορείων (Δρομολόγια πλοίων και κρατήσεις)

ΚΤΕΛ Καρύστου: +3022240 26303



Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *