Οι φωτογραφίες από τις παραλίες στη Νότια Εύβοια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
- παραλίες Νότιας Εύβοιας, Αιγαίο ▼ και περιοχή Κάβο Ντόρο (ακρωτήρι Καφηρέας) ▼
- παραλίες Νότιας Εύβοιας, περιοχή Παξιμάδας και κόλπος Καρύστου ▼
- παραλίες Νότιας Εύβοιας, Νότιος Ευβοϊκός κόλπος ▼
Οι παραλίες στη Νότια Εύβοια είναι για όλα τα γούστα και τα …κύματα που επιθυμεί o καθένας. Αν δεν θέλετε πολύ κύμα συνήθως οι παραλίες στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο είναι η καλύτερη επιλογή.
Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον αέρα. Δηλαδή, με βοριά και κυρίως από 5 μποφόρ και πάνω, έχει αρκετό κύμα στις παραλίες του Αιγαίου. Αν τώρα φυσάει νοτιάς ή το πολύ 3-4 μποφόρ βοριαδάκι, τότε οι παραλίες του Αιγαίου και του Κάβο Ντόρο στην Κάρυστο αποτελούν την καλύτερη επιλογή!
Να θυμάστε πως η Νότια Εύβοια και ειδικά η περιοχή του Μαρμαρίου και της Καρύστου φημίζονται για τους δυνατούς βοριάδες κάτι που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους που η περιοχή έχει γεμίσει με ανεμογεννήτριες (το 2020 που επισκεφτήκαμε τελευταία φορά τη περιοχή διαπιστώσαμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό νέων μονάδων ενώ μας είπαν πως ακόμα είμαστε στην αρχή όσον αφορά στη τοποθέτηση ανεμογεννήτριων στη περιοχή!).
Γι’ αυτό αν πετύχετε μέρες με νοτιάδες ή ασθενής βόρειους ανέμους μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε προς το Αιγαίο μιας και αυτά τα διαστήματα νηνεμίας δεν διαρκούν αρκετά στη περιοχή.
Χάρτης με τις παραλίες στη Νότια Εύβοια (υπάρχει και στο τέλος του άρθρου)
Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας για το φαράγγι του Δημοσάρη
Πόρτολάφια, νότιος ευβοϊκός κόλπος
2-3 όμορφες παραλίες αλλά με άσχημο χωματόδρομο
Νότιος Ευβοϊκός κόλπος
Παραλία Κοκκίνης, Μαρμάρι / Kokkinis beach, Marmari
Διαμονή στη Νότια Εύβοια ▼
Δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι Ευβοίας. ▼
Για την ποιότητα των νερών δεν είπαμε κάτι γιατί όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όλες οι παραλίες έχουν υπέροχη θάλασσα!
Διαμονή στη Νότια Εύβοια
Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μαρμάρι, την Κάρυστο ή τα Νέα Στύρα.
Παραλίες Νότιας Εύβοιας, Αιγαίο και Κάβο Ντόρο (Ακρωτήρι Καφηρέας)
Εδώ θα χρειαστεί να κάνουμε έναν άτυπο διαχωρισμό σε αυτές που είναι πιο άμεσα προσβάσιμες στο Μαρμάρι (1 ώρα με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας), με εξαίρεση τις παραλίες στα Μεσοχώρια που είναι πιο κοντά στα Στύρα (45 λεπτά από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας), και σε αυτές που είναι πιο κοντά στη πλευρά της Καρύστου (Κάβο Ντόρο).
Αν και υπάρχουν αρκετές παραλίες από τη πλευρά του Αιγαίου οι πιο μεγάλες και δημοφιλής και με σχετικά εύκολη πρόσβαση είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραλίες Άγιος Δημήτριος (ή αλλιώς Σχοινοδαύλια), Καλλιανοί και Γιαννίτσι.
Η πρόσβαση σε αυτές γίνεται πιο γρήγορα από το λιμάνι του Μαρμαρίου (υπολογίστε 30-45 λεπτά). Βγαίνοντας από το πλοίο ακολουθείτε τις πινακίδες για Κάρυστο που σας περνάνε μέσα από το Μαρμάρι και μετά για Χαλκίδα, στο στοπ στο βενζινάδικο του Μαρμαρίου κάνετε αριστερά, που σας ανεβάζουν στη Διασταύρωση (ακριβής τοποθεσία στο Google Maps). Εκεί έχει πινακίδες για τις παραλίες.
Να θυμάστε πως για τις παραλίες Άγιος Δημήτριος και Καλλιανοί η διαδρομή είναι η ίδια (συνεχίζετε μετά το χωριό Παραδείσι με τις δύο παραδοσιακές ταβέρνες όπως πάει ο δρόμος περνώντας από τον μικρό οικισμό του Αγίου Δημητρίου) ενώ για την παραλία Γιαννίτσι ακολουθείτε τον δρόμο μετά τη Διασταύρωση αλλά σχετικά σύντομα κάνετε αριστερά προς το χωριό Πόθι όπου θα βρείτε και κει μία γνωστή ταβέρνα (αν θυμόμαστε καλά την λένε ‘ο ξυπόλυτος’).
Δείτε φωτογραφίες από την παραλία Ποτάμι, από την οποία έχετε θέα την Άνδρο, την παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλια, την παραλία στο Γιαννίτσι και τις παράλιες στα Μεσοχώρια όπως ο Λημνιώνας (τοποθεσία στον χάρτη), οι Τσακαίοι και το Αρμυρίχι.
Παραλίες στη νότια Εύβοια, από τη πλευρά του Αιγαίου
Παραλίες στο Κάβο Ντόρο (ακρωτήρι Καφηρέας)
Από τη πλευρά τώρα της Καρύστου, και το ξακουστό Καβοντόρο με τα ναυάγια του και την τρικυμιώδη θάλασσα, οι πιο διάσημες παραλίες στη πλευρά του Αιγαίου είναι το Ποτάμι και η Αρχάμπολη. Και οι δύο βρίσκονται στη στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στη νότια Εύβοια (Κάβο Ντόρο) και την βόρεια πλευρά της Άνδρου.
Η Αρχάμπολη προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα ή με πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι από το χωριό Θύμι, ενώ για την παραλία Ποτάμι η πρόσβαση είναι αρκετά πιο εύκολη ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχει ασφαλτοστρωθεί το τελευταίο 5 χιλιομέτρων κομμάτι από τον κεντρικό δρόμο προς την παραλία.
Για τη παραλία Ποτάμι θα χρειαστείτε 45 περίπου λεπτά από τη Κάρυστο οδηγώντας σε δρόμο με αρκετές στροφές και ευτυχώς λίγα πλέον δύσκολα κομμάτια. Ένα τέταρτο πριν φτάσετε στη παραλία, θα περάσετε και από τη “γέφυρα των ερωτευμένων” και το σπάνιας ομορφιάς τοπίο του Πλατανιστού. Εκεί δεσπόζει ο μεγάλος καταρράκτης κάτω από τον οποίο, το 2020 που επισκεφτήκαμε το σημείο τελευταία φορά, σχηματιζόταν μεγάλη φυσική πισίνα (βάθρα) όπου κάναμε μπάνιο στα παγωμένα νερά του ρέματος του Πλατανιστού που καταλήγει στη παραλία Ποτάμι.
Για τον καταρράκτη του Πλατανιστού θα χρειαστείτε 30 λεπτά περίπου από τη Κάρυστο και άλλα 15 λεπτά από εκεί για τη παραλία Ποτάμι. Ο καταρράκτης είναι δίπλα στο δρόμο και τη “γέφυρα των ερωτευμένων” οπότε είναι πολύ εύκολο να τον βρείτε.
Στο Κάβο Ντόρο όμως και τη νότια περιοχή της Καρυστίας, οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές παραλίες σε αρκετές από τις οποίες καταλήγουν ρέματα που σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες με φυσικές πισινούλες για βουτιές και σκιά κάτω από τα πλατάνια για να δροσιστείτε από τον καυτό ελληνικό ήλιο. Οι δύο χαρακτηριστικότερες σε αυτό το στυλ είναι οι παραλίες Διπόταμος και Ζαχαριά.
Ο Διπόταμος μπορεί να θεωρηθεί και διπλή παραλία στις οποίες καταλήγουν διαφορετικά ρέματα, εξού και τ’ όνομα. Επισκεφτήκαμε την μία και ακολουθώντας το ρέμα που καταλήγει στη παραλία βρήκαμε αρκετές βάθρες ιδανικές για βουτιές και ξέπλυμα από το θαλασσινό νερό.
Η άλλη παραλία με ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα είναι η Ζαχαριά. Πανέμορφο φυσικό τοπίο και δύο μικρά ρεματάκια να πέφτουν στην αμμουδιά χαϊδεύοντας τα σμιλεμένα βράχια μιας ανέγγιχτης ακόμα περιοχής. Ένα μοναδικό φυσικό ντους όποτε θέλετε να ξεβγάλετε το θαλασσινό νερό από πάνω σας. Τις δύσκολες καλοκαιρινές ώρες όπως και στο Διπόταμο, μπορείτε να ανεβείτε λίγο στο ρέμα και να χαλαρώσετε στο δροσερό νερό στη σκιά των πλατανιών.
Κλείνοντας το πολύ σύντομο οδοιπορικό μας στο Κάβο Ντόρο και το μυθικό ακρωτήρι του Καφηρέα, δεν θα μπορούσαμε να μη αναφερθούμε εκτενέστερα στην μοναδική Αρχάμπολη με την τεράστια παραλία, τον αρχαίο οικισμό και τα εμφανή σημάδια από τα αρχαία μεταλλεία που εγκαταλείφθηκαν επί ρωμαϊκής εποχής.
Ανεβαίνοντας προς στο μοναδικό κτίσμα που υπάρχει εκεί, το εκκλησάκι του Άι Γιώργη, θα δείτε τα θεμέλια του αρχαίου οικισμού, ο οποίος παρακαλώ χρονολογείται από τον 8ο έως τον 1ο π.Χ αιώνα, που όπως εικάζεται φιλοξενούσε τους εργάτες και τους επιστάτες-άρχοντες των αρχαίων μεταλλείων σιδήρου.
Η θέα από εκεί προς τη παραλία και το Αιγαίο είναι μοναδική οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτή τη πολύ μικρή ανάβαση προς τον Άι Γιώργη.
Πρόσβαση στις παραλίες του Κάβο Ντόρο
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο απόμακρες στην ούτως ή άλλως όχι και τόσο τουριστική νότια Εύβοια. Συνεπώς οι περισσότερες παραλίες, με εξαίρεση το Ποτάμι, είτε προσεγγίζονται μόνο με σκάφος (ταχύπλοο, φουσκωτό, ιστιοπλοϊκό κλπ) είτε από χωματόδρομο και σε κάποιες από αυτές με αρκετό περπάτημα. Από τη Κάρυστο πάντως γίνονται και κάποιες ημερήσιες εκδρομές με φουσκωτό. Το πόσο συχνά εξαρτάται από τον καιρό και κυρίως την ένταση των ανέμων.
Αναλόγως που θέλετε να πάτε συμβουλευτείτε τον χάρτη και ακόμα καλύτερα ρωτήστε τους ντόπιους για την κατάσταση των δρόμων λέγοντας τους φυσικά με τι αυτοκίνητο σκοπεύετε να πάτε.
Αν και ο πιο γρήγορος ίσως και σίγουρα πιο όμορφος τρόπος είναι ακολουθώντας της θαλάσσια οδό, δείτε πολύ καλά και λίγο πριν ξεκινήσετε τι καιρό θα κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως πόσο άνεμο θα έχει στο ταξίδι σας.
Και να θυμάστε πως ακόμα και με 4 μποφόρ βοριά, το κύμα είναι πολύ πιο μεγάλο απ’ ότι στην Κάρυστο και στις άλλες περιοχές του νότιου Ευβοϊκού. Η περιοχή φημίζεται για την άγρια θάλασσα της οπότε προσοχή και καλή σας απόλαυση!
Φωτογραφίες από τις παραλίες στο Κάβο Ντόρο (ακρωτήρι Καφηρέας)
Διαμονή στη νότια Εύβοια
Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μαρμάρι, την Κάρυστο ή τα Νέα Στύρα. Επιπλέον, δείτε διάφορες προτάσεις διαμονής με την ακριβή τοποθεσία τους στο χάρτη για ακόμα καλύτερη επιλογή καταλύματος στις διακοπές σας.
Booking.comΠαραλίες Νότιας Εύβοιας, Νότιος Ευβοϊκός κόλπος.
Από Μαρμάρι (1 ώρα με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας) με εξαίρεση τον Αλμυροπόταμο που είναι πιο κοντά στα Στύρα (45 λεπτά από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας). Η πιο γνωστή παραλία από όσες θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η παραλία της Μεγάλης Άμμου (πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ του ΕΟΤ για το 2020), γνωστή για το ιδιαίτερο ευμετάβλητο σχήμα της το οποίο κάθε χρόνο είναι διαφορετικό ανάλογα με τα ρεύματα της θάλασσας και τον κυματισμό της. Η Μεγάλη Άμμος είναι ιδιαίτερα αγαπητή παραλία και τόπος συνάντησης φίλων του σερφ όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Το μεγάλο μειονέκτημα της παραλίας της Μεγάλης Άμμου είναι το ότι είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν συνήθως στο Μαρμάρι και τη Νότια Εύβοια. Αν λοιπόν δεν είστε wind ή kite σέρφερ τότε καλό είναι να αποφύγετε τη Μεγάλη Άμμο και να πάτε από την αριστερή πλευρά του κόλπου του Μαρμαρίου (όπως βγαίνετε από το πλοίο) προς τις παραλίες Κοκκίνης και Φυγιάς.
Ειδικά στον Κοκκίνη κόβει πολύ ο αέρας αλλά και ο Φυγιάς είναι μια καλή λύση με λιγότερο κόσμο και θάλασσα φιλική για τα παιδιά μιας και ο βυθός στα περισσότερα σημεία είναι αρκετά ρηχός για να παίξουν τα κουτσούβελα σας.
Λίγο πιο μακριά από το Μαρμάρι
Αν έχετε όρεξη για οδήγηση, από τον Φυγιά μπορείτε να βρείτε και άλλες παραλίες στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς τον μικρό οικισμό και την παραλία Πόρτολάφια. Να σημειώσουμε εδώ πως στον Φυγιά και την παραλία του θα βρείτε 2 ταβέρνες στην αρχή της παραλίας, ένα ψητοπωλείο περίπου στη μέση και ένα εστιατόριο στο τέλος της.
Στο δρόμο λοιπόν από τον Φυγιά για Πορτολάφια θα βρείτε αρκετές παραλίες όπως αυτές της Αγίας Ειρήνης, της Τριανταφυλλένιας και το Μπουμπούκι (ή Λημνιώνας). Κατά γενική ομολογία η Τριανταφυλλένια είναι η πιο ωραία και με την ευκολότερη πρόσβαση, ενώ πολύ σημαντικό είναι πως αν φυσάει πολύ ο μικρός κόλπος της με τα γαλαζοπράσινα νερά δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.
Η παραλία στο Νημποριό
Αν και η νότια Εύβοια αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό, δεν είχαμε επισκεφτεί μέχρι φέτος (καλοκαίρι του 2020) τον παραθαλάσσιο οικισμό Νημποριό. Για αυτή μας την παράλειψη είχαμε ήδη αρχίσει να μετανιώνουμε με το που είδαμε τις πρώτες εικόνες από ψηλά, στον στενό και σε κάποια σημεία κακοτράχαλο δρόμο που οδηγεί από τα Κάψαλα στον νότιο Ευβοϊκό. Φτάνοντας στη παραλία είπαμε είναι πως δε θα ξανακάνουμε το λάθος να αγνοήσουμε αυτόν τον πανέμορφο κολπίσκο του νότιου Ευβοϊκού.
Με πανέμορφη μεγάλη παραλία, μερικώς οργανωμένη με ομπρέλες και ευτυχώς χωρίς μουσική και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. το Νημποριό σου δίνει εξ αρχής την αίσθηση πως ο χρόνος έχει σταματήσει σε περασμένες δεκαετίας, μια αίσθηση που γίνεται ακόμα πιο έντονη καθώς πέφτει ο ήλιος και περπατάς και στην άλλη πλευρά της παραλίας με το λιμανάκι και τις οικογένειες που καταλαβαίνεις πως θα κάτσουν εκεί μέχρι που να νυχτώσει τελείως και ίσως και αργότερα.
Δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις, σπίτι-παραλία/παραλία-σπίτι και ίσως εκεί να κρύβεται η ομορφιά του συγκεκριμένου τόπου. Εξάλλου το καλοκαίρι και στις διακοπές σου ίσως και να μη χρειάζεσαι περισσότερα για να αποσυνδεθείς από τις καθημερινές σου συνήθειες.
Η παραλία Κοκκίνης στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο
Φωτογραφίες από τον νότιο Ευβοϊκό κόλπο
Παραλίες Νότιας Εύβοιας, περιοχή Παξιμάδας και κόλπος Καρύστου.
Από Μαρμάρι και μετά Κάρυστο (14 χλμ περίπου, 10-15 λεπτά) όπως επίσης και για την παραλία Ποτάμι στη πλευρά του Αιγαίου. Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για τις παραλίες στον κόλπο Καρύστου θα βρείτε στο αναλυτικό μας άρθρο.
Διαμονή στην Κάρυστο
Επιστροφή στις φωτογραφίες
Πρόσβαση στη νότια Εύβοια
Για το Μαρμάρι και τη Κάρυστο ο πιο εύκολος τρόπος από Αθήνα είναι με πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας με διάρκεια ταξιδιού 1:15′ , ενώ η Κάρυστος απέχει με το αμάξι 10 με 15 λεπτά από το Μαρμάρι.
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε εκεί και μέσω Στύρων. Για τα Νέα Στύρα παίρνεται το πλοίο (παντόφλα) από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αττική. Κάποιοι προτιμούν το πλοίο από τα Νέα Στύρα γιατί έχει πιο συχνά δρομολόγια.
To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για το Μαρμάρι με ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 40 ευρώ (80€ δηλαδή περίπου πηγαιν’ έλα).
Επιβάτης: 12 ευρώ
Παιδιά <5 ετών: δωρεάν (πρέπει να κόψουν μηδενικό εισιτήριο)
Αυτοκίνητο μικρό: 27 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 8 ευρώ Μηχανή > 250cc : 10 ευρώ
Συνολικά, με τις αυξήσεις το 2022, δύο επιβάτες και ένα κανονικό αυτοκίνητο από €78 θα χρειαστούν €94 πήγαιν’ έλα στο Μαρμάρι Ευβοίας (16 ευρώ περισσότερα). Ενώ το 2024, το κόστος για 2 άτομα και αυτοκίνητο έχει ξεπεράσει τα 100 ευρώ.
Δρομολόγια Ραφήνα Μαρμάρι
Μιας και τα δρομολόγια αλλάζουν σχεδόν κάθε βδομάδα τους αρκετά πιο πολυσύχναστους καλοκαιρινούς μήνες (μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου), καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε για οποιοδήποτε λιμάνι.
Από το καλοκαίρι του 2024 το Μαρμάρι έχει μόνο ένα πλοίο, το Evia Star. To πλοίο ΠΑΝΟΡΑΜΑ έφυγε από την γραμμή στα τέλη Ιουλίου 2024, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχουν λιγότερα δρομολόγια και λιγότερος χώρος για αυτοκίνητα βέβαια.
Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι / Κάρυστος: +30 22240
Λιμεναρχεία
- Ραφήνας: +22943 21202
- Καρύστου: +3022240 22227
Τηλέφωνα πρακτορείων (Δρομολόγια πλοίων και κρατήσεις)
- Ραφήνας: +3022940 28888
- Μαρμαρίου: +3022240 32340
- Καρύστου: +3022240 26200 και +3022240 29010
- Αγίας Μαρίνας Αττικής (με επιφύλαξη όσον αφορά στα νούμερα): +3022940 64400 , +302294063888
- Νέων Στύρων (με επιφύλαξη όσον αφορά στα νούμερα): +3022240 41166 , +3022240 41079
ΚΤΕΛ Καρύστου: +3022240 26303
Τα Νέα Στύρα απέχουν 27 χλμ και μισή ώρα περίπου από το Μαρμάρι. Αν και θα διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα το πιθανό κέρδος είναι και στο κόστος μετάβασης (3.5 ο επιβάτης και 16 ευρώ το αυτοκίνητο, σύνολο 39 ευρώ πηγαινέλα σε αντίθεση με τα 60 που χρειάζεστε για το δρομολόγιο Ραφήνα-Μαρμάρι) αλλά και στις περισσότερες χρονικές επιλογές καθώς από την Αγία Μαρίνα Αττικής τα δρομολόγια είναι συχνότερα προς την νότια Εύβοια και τα Νέα Στύρα.
Χάρτης νότιας Εύβοιας με τις τοποθεσίες των παραλιών
Πατήστε πάνω σε κάποιο κόκκινο σύμβολο και επιλέξτε “Οδηγίες” για σχετικές πληροφορίες.
Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας για το φαράγγι του Δημοσάρη
Πόρτολάφια, νότιος ευβοϊκός κόλπος
2-3 όμορφες παραλίες αλλά με άσχημο χωματόδρομο
Νότιος Ευβοϊκός κόλπος
Παραλία Κοκκίνης, Μαρμάρι / Kokkinis beach, Marmari
κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής
Διαμονή στη Νότια Εύβοια
Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μαρμάρι, την Κάρυστο ή τα Νέα Στύρα.
Συνεχίστε το ταξίδι σας
Εσεις τι παραλίες προτιμάτε;
Ελεύθερες και ωραίες που μπορείς να πας και να απλώσεις τη πετσετούλα σου όπου θέλεις ή με ομπρέλες και μπαρ με εστιατόρια και δυνατή μουσική για να συνεχίσετε το βραδυνό ξεφάντωμα; Μήπως ένα μοντέλο υβριδικό που συνδυάζει και τα δύο, αν το επιτρέπει το μέγεθος της παραλίες;
Δείτε τις επιλογές και ψηφίστε το αγαπημένο σας μοντέλο παραλίας.
Αφήστε μια απάντηση