paralies-sti-karysto
Παραλίες στη Παξιμάδα της Καρύστου. (κλικ για να δειτε μεγαλύτερη)

Στο νότιο άκρο της Εύβοιας θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Οι περισσότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής Καρύστου δεν είναι οργανωμένες και αποτελούν ιδανική λύση για μία κοντινή σχετικά εξόρμηση σε ανέγγιχτες ακόμα πανέμορφες θάλασσες και αμμουδιές.
Συγκεκριμένα μπορούμε να χωρίσουμε την περιοχή του κόλπου Καρύστου και τις παραλίες του σε τρία τμήματα. Αυτές που είναι μέσα ή δίπλα στην πόλη της Καρύστου, αυτές που βρίσκονται στα δυτικά της και την περιοχή της Παξιμάδας και αυτές που είναι στην ανατολική πλευρά προς τη περιοχή Μπούρος στο νότιο άκρο προς το ακρωτήρι του Καφηρέα ή αλλιώς το γνωστότερο Κάβο Ντόρο.

Φωτογραφίες από τις παραλίες Καρύστου | Χάρτης Περιοχής | Διαμονή / Ξενοδοχεία | Πρόσβαση στη νότια Εύβοια

Παραλίες στην Κάρυστο

Κάρυστος-παραλία
Η μεγάλη παραλία της Καρύστου

Στη πόλη της Καρύστου θα βρείτε στα δεξιά της όπως κοιτάτε την θάλασσα και αφού έχετε φτάσει στον παραλιακό δρόμο την μεγάλη παραλία με μήκος κάτι περισσότερο από ενάμιση χιλιόμετρο. Στην αρχή της είναι σχετικά οργανωμένη με ομπρέλες και παραλιακά καφέ και ταβέρνες, μερικά εκ των οποίων ανήκουν στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο. Το μεγαλύτερο της όμως τμήμα δεν οργανωμένο.

Στην άλλη πλευρά της πόλης θα βρείτε την παραλία Κοχύλι (από το ομώνυμο beach bar που βρίσκεται εκεί, κρατάμε επιφυλάξεις για την επίσημη ονομασία) το οποίο βρίσκεται περίπου ανάμεσα από δύο σχετικά μεγάλα ξενοδοχεία της Καρύστου. Μπροστά από το beach bar και το ένα ξενοδοχείο υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά μπορείτε να καθίσετε και στην δεξιά πλευρά της παραλίας που είναι για όσους δεν θέλουν να παραγγείλουν ή να πληρώσουν κάτι (δεν ξέρουμε αν χρεώνονται οι ξαπλώστρες ή απλά πληρώνεις μόνο ότι παραγγείλεις.)

Παραλίες Καρύστου – περιοχή Παξιμάδα

Κάρυστος-παραλίες
Μία από τις πολλές παραλίες της Καρύστου στη περιοχή της Παξιμάδας

Για να φτάσετε στις παραλίες της Παξιμάδας ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο Καρύστου μέχρι το τέλος της μεγάλης παραλίας στα δεξιά της πόλης. Εκεί ο δρόμος κάνει δεξιά και αμέσως αριστερά, περνάτε ένα πολύ μικρο γεφυράκι και συνεχίζετε δίπλα και πάνω από τη θάλασσα. Θα βρείτε την πρώτη παραλία αλλά καλό θα ήταν να συνεχίσετε την οδήγηση και να φτάσετε μέχρι το σημείο που ο δρόμος ανηφορίζει και αρχίζουν οι αρκετές διακλαδώσεις. Όπως θα δείτε το οδικό δίκτυο είναι απροσδόκητα καλό, σηματοδοτημένο και εκτενές.

Στο ακρωτήρι της Παξιμάδας έχουν γίνει οι δρόμοι εδώ και αρκετά χρόνια και η περιοχή προορίζεται για οικιστική χρήση. Στη πρώτη μεγάλη διασταύρωση θα δείτε ταμπέλα μικρή για Αγία Παρασκευή. Είναι μία πολύ όμορφη παραλία που από το 2010 διαθέτει και μικρό beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όταν πήγαμε πέρσι ήταν κλειστό και δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε για την χρήση τους. Στη διασταύρωση λοιπόν καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε ευθεία αλλά αριστερά και παράλληλα με την θάλασσα. Έτσι θα δείτε και αρκετές ακόμα παραλίες ενώ ο δρόμος θα σας οδηγήσει ούτως ή άλλως στην παραλία της Αγίας Παρασκευής ενώ αν συνεχίσετε θα δείτε και άλλους μικρότερους η μεγαλύτερους κολπίσκους. Γενικά όρεξη να έχετε για ψάξιμο και σίγουρα θα βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει καλύτερα.

Παραλίες Καρύστου – περιοχή Μπούρος

κάρυστος-παραλία-μπούρος
Η παραλία Κάβος στην περιοχή του Μπούρου στο κόλπο Καρύστου

Οι παραλίες προς την περιοχή του Μπούρου βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του κόλπου, στα ανατολικά δηλαδή της Καρύστου. Αφού φτάσετε στον παραλιακό δρόμο της πόλης κάνετε αριστερά και συνεχίζετε μετά την παραλία Κοχύλι και τα ξενοδοχεία που θα βρείτε εκεί κοντά. Αφού περάσετε από το χωριό Αετός στη μικρή διασταύρωση θα κάνετε δεξιά για να βρεθείτε και πάλι δίπλα στη θάλασσα. Από εκεί και πέρα θα βρείτε πολλές μικρές ή μεγάλες παραλίες. Η μεγαλύτερη είναι ίσως αυτή του Κάβου που διαθέτει και δύο beach bar. Πρόκειται ίσως για την δημοφιλέστερη παραλία της περιοχής που ειδικά τα Σαββατοκύριακα γεμίζει με κόσμο που έρχεται από την Κάρυστο.

Αν συνεχίσετε θα βρείτε και άλλες παραλίες με πιο όμορφη αυτή στο τέλος του δρόμου με το άγαλμα, τα ρηχά πράσινα νερά και τα πεύκα στην πλαγιά αριστερά της. Παραφωνία τα μπετά από εγκαταλειμμένο κτίσμα που ευχόμαστε σε λίγα χρόνια να έχουν καλυφθεί από την βλάστηση της περιοχής. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν για να πάρετε μία μικρή γεύση μόνο από τις θάλασσες του κόλπου Καρύστου ή τον χάρτη πιο κάτω για να πάρετε πληροφορίες πρόσβασης πατώντας το κουμπί οδηγίες σε κάθε κόκκινη ένδειξη.

Δωμάτια στη Κάρυστο

Βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κάρυστο αλλά και στο Μαρμάρι μέσα από τη φόρμα αναζήτησης.

Booking.com

Φωτογραφίες από τις παραλίες Καρύστου


Πρόσβαση στη Κάρυστο

Από Ραφήνα με πλοίο για Μαρμάρι. Στο Μαρμάρι Ευβοίας μπορείτε να φτάσετε όπως αναφέραμε είτε από το λιμάνι της Ραφήνας είτε από το μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας το οποίο και βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα. To κόστος μετάβασης από την Ραφήνα για ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τον επιβάτη του είναι περίπου 30 ευρώ (60€ δηλαδή περίπου πηγαινέλα).
Επιβάτης: 8,4 ευρώ
Αυτοκίνητο: 21 ευρώ
Μηχανή < 250cc : 4,5 ευρώ Μηχανή > 250cc : 7,5 ευρώ

Δρομολόγια Ραφήνα Μαρμάρι

Τηλ. Κωδικός Μαρμάρι Κάρυστος: +30 22240

  • Λιμενικός σταθμός Μαρμαρίου: 31222
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΡΑΦΗΝΑ: +30 22940-28888
  • ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ από ΜΑΡΜΑΡΙ: 32340-41, 32404
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: 22940-64400//22940-63888
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: 22240-41166//22240-41079
  • ΚΤΕΛ Καρύστου: 26303

Τα Νέα Στύρα απέχουν 27 χλμ και μισή ώρα περίπου από το Μαρμάρι. Αν και θα διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα το πιθανό κέρδος είναι και στο κόστος μετάβασης (3.5 ο επιβάτης και 16 ευρώ το αυτοκίνητο, σύνολο 39 ευρώ πήγαιν’ έλα) αλλά και στις περισσότερες χρονικές επιλογές καθώς από την Αγία Μαρίνα τα δρομολόγια είναι συχνότερα προς την νότια Εύβοια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να πάρετε απευθείας από:

  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: 22940-64400 / 22940-63888
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: 22240-41166 / 22240-41079

Χάρτης Περιοχής

Center map

Booking.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments