42.2 C
Athens
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Άγιος Πέτρος Αρκαδίας

Ο Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία (επαρχία Κυνουρίας) είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι που απλώνεται σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πάρνωνα.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό που πέρα από την πανέμορφη περιοχή στην οποία είναι κτισμένος φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια του με τις παλιές και ξεθωριασμένες επιγραφές από καταστήματα άλλων εποχών, την μεγάλη πλατεία στην οποία δεσπόζει η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και για τα παραδοσιακά προϊόντα.

Άλλωστε οι κατάφυτες γύρω πλαγιές είναι γεμάτες με καστανιές, μηλιές, πλάτανους και αχλαδιές οπότε σίγουρα και ανάλογα βέβαια την εποχή, θα βρείτε να δοκιμάσετε κάποιες από τις γεύσεις του Πάρνωνα.

Χάρτης περιοχής. Δείτε πληροφορίες πρόσβασης πατώντας στη κόκκινη ένδειξη πάνω στο χάρτη.
Διαμονή κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Φωτογραφίες από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας


Επιστροφή στις φωτογραφίες || Χάρτης περιοχής. Δείτε πληροφορίες πρόσβασης πατώντας στο μπλε σύμβολο.
Ο Άγιος Πέτρος είναι χτισμένος στα 950 μέτρα (διαμονή στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας) ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι γύρω στους χίλιους και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Συγκεκριμένα ο τουρισμός αν και δεν είναι έντονος, παρουσιάζει μία σταθερή ροή όλο το χρόνο και προέρχεται είτε από πεζοπόρους των πανέμορφων μονοπατιών που οδηγούν στις κορυφές του Πάρνωνα και το καταφύγιο είτε από προσκυνητές και επισκέπτες της γυναικείας Μονής της Παναγίας Μαλεβής.

Μονή Παναγίας Μαλεβής

Διαμονή κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Η Μονή της Παναγίας Μαλεβής, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που σύμφωνα με την παράδοση την ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, απέχει 9 χιλιόμετρα από τον Άγιο Πέτρο και βρίσκεται στο δρόμο που έρχεται από το Άστρος Κυνουρίας (50 χιλιόμετρα από τον Άγιο Πέτρο). Βρίσκεται και αυτή σε μεγάλο σχετικά υψόμετρο, 950 μέτρα, και ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα. Πολύ κοντά στο μοναστήρι βρίσκεται και ένα μοναδικό στην Ευρώπη δάσος από δενδρόκεδρους που αξίζει να επισκεφτείτε.

Κατά την επίσκεψη σας στον Άγιο Πέτρο, αξίζει να επισκεφτείτε πέρα από την εντυπωσιακή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, την θολωτή κρήνη με την επιγραφή του 1769 στην κεντρική πλατεία του χωριού καθώς και την οχυρή κατοικία με τις πολεμίστρες που είναι γνωστή ως Πύργος του Αγά ή Τρικαλιότη. Τέλος, αν βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση μην χάσετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε κάποιο από τα μονοπάτια που οδηγούν στο καταφύγιο και τις κορυφές του Πάρνωνα καθώς είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής.
Επιστροφή στις φωτογραφίες || Επιστροφή στο κείμενο

Άγιος Πέτρος Κυνουρίας, χάρτης

Αποστάσεις για Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Η απόσταση Αθήνα-Αγιος Πέτρος Κυνουρίας είναι 192 χιλιόμετρα ενώ από την Τρίπολη ο Άγιος Πέτρος απέχει 36 χιλιόμετρα περίπου.
athina agios petros kinourias

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Δείτε φωτογραφίες απο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την υπέροχη θέα προς την Εύβοια και τον νότιο Ευβοϊκό κόλπο πάνω ακριβώς από το λιμάνι της Ραφήνας.
Κουφονήσια και χαθείτε στο γαλαζοπράσινο χρώμα τους Αν πηγαίνετε στα Κουφονήσια συμβατικό πλοίο και δεν έχετε αυτοκίνητο μαζί σας μη βιαστείτε να κατέβετε τις σκάλες...
Την έχουν αποκαλέσει το στολίδι των Δωδεκανήσων και όχι άδικα. Η Σύμη σε μαγεύει απο την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο θα πλησιάσει στο λιμάνι της καθώς τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια απλώνονται αμφιθεατρικά μέχρι και την κορυφή του λόφου του κάστρου...
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αθήνα.