Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Μαίναλο Αρκαδία

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απέχει από την Αθήνα μόλις 170 χιλιόμετρα με εύκολη πρόσβαση καθώς η διαδρομή μέχρι τα δύο σημεία “εισόδου” στο βουνό είναι λίγα και συνήθως καθαρά από χιόνι και πάγο. Μερικά χιλιόμετρα λοιπόν μετά τον ισθμό της Κορίνθου θα κάνετε αριστερά για Τρίπολη. Θα φτάσετε στο Αρτεμίσιο και ένα δύο λεπτά αφού βγείτε από το τούνελ θα δείτε στα δεξιά σας ένα μεγάλο χώρο εστίασης. θα συνεχίσετε και λίγα χιλιόμετρα μετά υπάρχει έξοδος από τον εθνικό δρόμο προς Βυτίνα και Δημητσάνα. Προσοχή γιατί η πινακίδα βρίσκεται κοντά στην έξοδο και αν πηγαίνετε γρήγορα υπάρχει πιθανότητα να μην προλάβετε να στρίψετε δεξιά.

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα Αρκαδία
Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα Αρκαδία

Η πρώτη και συντομότερη διαδρομή λοιπόν για το χιονοδρομικό Μαινάλου είναι αυτή από τον Καρδαρά, στρίβοντας αριστερά στη διασταύρωση που θα βρείτε στο χωριό νέος Καρδαράς. Την κάναμε πρόσφατα (αρχές Ιανουαρίου του 2012) και πέρα από κάποιες μεγάλες λακούβες λίγο πριν το χιονοδρομικό δεν βρήκαμε κάποιο άλλο σημείο που χρήζει προσοχής. (πέρα από τη στενότητα του δρόμου και τα απότομα πέταλα που είναι κλασικά στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας).

Η δεύτερη διαδρομή είναι από την Βυτίνα. Περνώντας τον νέο Καρδαρά, θα συναντήσετε το όμορφο χωριό Λεβίδι, την Βλαχέρνα και θα κατευθυνθείτε προς Βυτίνα. Μετά την πρώτη είσοδο για Βυτίνα θα βρείτε αριστερά τον δρόμο που θα σας ανεβάσει στο χιονοδρομικό Μαινάλου. Και τα δύο ορεινά τμήματα της διαδρομής (από Καρδαρά και Βυτίνα) είναι πανέμορφα και σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε από απόσταση αναπνοής το φημισμένο ελατόδασος του ξακουστού για την ομορφιά του βουνού της Αρκαδίας.

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα Αρκαδία
Λίγο πριν το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα, Ορεινή Αρκαδία

Διαμονή κοντά στο χιονοδρομικό

Δείτε προτάσεις διαμονής στη πανέμορφη Αρκαδία και τα γραφικά παραδοσιακά χωριά της όπως η Βυτίνα, το πλησιέστερο και μεγαλύτερο χωριό στο χιονοδρομικό Μαινάλου, η Δημητσάνα(διαμονή) ή η Στεμνίτσα.

 

Επικοινωνία με τον χιονοδρομικό Μαινάλου

Φωτογραφίες από το Μαίναλο και το χιονοδρομικό Οστρακίνας

Χάρτης για το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου-Οστρακίνας


Βρείτε την ακριβή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε πατώντας στο κόκκινο σύμβολο πάνω στον χάρτη

Διαβάστε το άρθρο μας για την αρχοντική Δημητσάνα Αρκαδίας

Διαβάστε το άρθρο μας για την ορεινή και μοναδική Στεμνίτσα Αρκαδίας


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *