Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου Οστρακίνα

Κατηγοριοποιημένα ως ΑΡΚΑΔΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου - Οστρακίνα
Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου - Οστρακίνα

Πρόσβαση στο Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο απέχει από την Αθήνα μόλις 170 χιλιόμετρα με εύκολη πρόσβαση καθώς η διαδρομή μέχρι τα δύο σημεία “εισόδου” στο βουνό είναι λίγα και συνήθως καθαρά απο χιόνι και πάγο. Μερικά χιλιόμετρα λοιπόν μετά τον ισθμό της Κορίνθου θα κάνετε αριστερά για Τρίπολη. Θα φτάσετε στο Αρτεμίσιο ένα δύο λεπτά αφού βγείτε απο το τούνελ θα δειτε στα δεξιά σας ένα μεγάλο χώρο εστίασης. θα συνεχίσετε και λίγα χιλιόμετρα μετά υπάρχει έξοδος απο τον εθνικό δρόμο προς Βυτίνα και Δημητσάνα. Προσοχή γιατί η πινακίδα βρίσκεται κοντά στην έξοδο και αν πηγαίνετε γρήγορα υπάρχει πιθανότητα να μην προλάβετε να στριψετε δεξιά.
Φωτογραφίες από το Μαίναλο | Χάρτης χιονοδρομικού Μαινάλου

Χιονοδρομικό Μαίναλο Οστρακίνα
Χιονοδρομικό Μαίναλο Οστρακίνα

Η πρώτη και συντομότερη διαδρομή λοιπόν για το χιονοδρομικό Μαινάλου είναι αυτή από τον Καρδαρά, στρίβοντας αριστερά στη διαστάυρωση που θα βρείτε στο χωριό νέος Καρδαράς. Την κάναμε πρόσφατα (αρχές Ιανουαρίου του 2012) και πέρα απο κάποιες μεγάλες λακούβες λίγο πριν το χιονοδρομικό δεν βρήκαμε κάποιο άλλο σημείο που χρήζει προσοχής. (πέρα απο τη στενότητα του δρόμου και τα απότομα πέταλα που ειναι κλασικά στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας).

Η δεύτερη διαδρομή ειναι από την Βυτίνα. Περνώντας τον νέο Καρδαρά, θα συναντήσετε το όμορφο χωριό Λεβίδι, την Βλαχέρνα και θα κατευθυνθείτε προς Βυτίνα. Μετά την πρώτη είσοδο για Βυτίνα θα βρείτε αριστερά τον δρόμο που θα σας ανεβάσει στο χιονοδρομικό Μαινάλου. Και τα δύο ορεινά τμήματα της διαδρομής (απο Καρδαρά και Βυτίνα) είναι πανέμορφα και σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε από απόσταση αναπνοής το φημισμένο ελατόδασος του ξακουστού για την ομορφία του βουνού της Αρκαδίας.
Βρείτε την ακριβή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε πατώντας στο κόκκινο σύμβολο πάνω στο Χάρτη χιονοδρομικού Μαινάλου

Φωτογραφίες από το Μαίναλο και το χιονοδρομικό Οστρακίνας


Χάρτης για το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου-Οστρακίνας

πατήστε το κόκκινο σύμβολο για πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *