27.9 C
Athens
Δευτέρα, Μάϊος 3, 2021

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο


Το Σούνιο βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από την Αθήνα και είναι αγαπημένος προορισμός μονοήμερων τουριστικών εκδρομών καθώς συνδυάζει την επίσκεψη στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

O ναός του Ποσειδώνα, κάποιοι από τους κίονες του παραμένουν όρθιοι ακόμα και σήμερα, χτίστηκε το 450 με 440 προ Χριστού. Αποτελούσε ιερό τόπο για όλους τους Αρχαίους Έλληνες και κυρίως για τους ναυτικούς οι οποίοι είτε άφηναν δώρα είτε έκαναν θυσίες ζώων για να εξευμενίσουν τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα.

Ήταν Δωρικού ρυθμού με 6 κίονες στη στενή και 13 κίονες στην φαρδιά πλευρά του ενώ χτιστηκε στο νοτιότερο και ψηλότερο παράλληλα σημείο του ακρωτηρίου (60 μέτρα από τη θάλασσα). Επιπλέον, στα 500 μέτρα περίπου βορειοανατολικά του ναού του Ποσειδώνα βρίσκονται τα ερείπια του ιερού της Αθηνάς.

Διαμονή στο Σούνιο

Δείτε τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στο Σούνιο και συγκρίνετε τις τιμές αλλά και κριτικές άλλων επισκεπτών μέσα από το booking.com, Σούνιο

Ναος Ποσειδώνα Σούνιο
Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Ο Θησέας και το Αιγαίο

Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς της Αθήνας Αιγέας έπεσε από το ύψωμα του Σουνίου όταν είδε το καράβι που θα έφερνε τον γιό του Θησέα από την Κρήτη, με μαύρο πανί. Ο Θησέας είχε πάει στην Κρήτη προκειμένου να σκοτώσει τον Μινώταυρο και είχε υποσχεθεί στον πατέρα του πως αν όλα πήγαιναν καλά θα ύψωνε λευκό πανί στο καράβι του. Η χαρά όμως της νίκης και της θανάτωσης του Μινώταυρου έκανε τον Θησέα να ξεχάσει το μαύρο πανί με αποτέλεσμα ο Αιγέας που περίμενε με αγωνία στο Σούνιο, να νομίζει πως ο γιος του σκοτώθηκε από τον Μινώταυρο. Η απόγνωση του τον οδήγησε στο θάνατο και από τότε η θάλασσα που έγινε ο τάφος του βασιλιά, ονομάζεται Αιγαίο Πέλαγος.
Χάρτης περιοχής. Δείτε πληροφορίες πρόσβασης πατώντας στο κόκκινο σύμβολο.

Φωτογραφίες από το Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα

Επιστροφή στις φωτογραφίες || Αρχή κειμένου

Χάρτης ακρωτηρίου Σουνίου

Προηγούμενο ταξίδιΆγιος Πέτρος Αρκαδίας
Επόμενο ταξίδιΣτενή Ευβοίας
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Το υγρό στοιχείο στον νομό Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς η παρουσία δύο σημαντικών ποταμών, Λούρου και Αχέροντα, αλλά και της εξαιρετικής ομορφιάς λίμνης Ζηρού, προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στους τυχερούς επισκέπτες.
Πνιγμένη στη καταπράσινη φύση του Κόζιακα, με πλούσια τουριστική υποδομή και μικρή απόσταση από τα Τρίκαλα, η Ελάτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας.
Η Πορταριά είναι ίσως το πιο γνωστό και τουριστικό χωριό του Πηλίου. Αυτό οφείλεται και στην παραδοσιακή ομορφιά του οικισμού αλλά και στο γεγονός πως βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από τον Βόλο.