Γιορτή Κάστανου στο Πήλιο

Categorized as ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΠΗΛΙΟ

Στο Ξουρίχτι Πηλίου, ένα ορεινό χωρίο δίπλα στην ξακουστή Τσαγκαράδα διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Οκτώβρη η καθιερωμένη πλέον γιορτή Κάστανου, στον μεγάλο υπαίθριο χώρο στα αριστερά όπως είναι χτισμένο το Ξουρίχτι.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φυσικά φρέσκα κάστανα είτε βραστά είτε στα κάρβουνα τα οποία θα συνοδεύσουν με τοπικό κρασί Πηλίου (αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε ενημερωτική αφίσα “τα κάστανα θέλουν κρασί και τα καρύδια μέλι“) αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με αρκετά τοπικά προϊόντα που παρουσιάζονται και προσφέρονται στα περίπτερα από τους τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς.

Φωτογραφίες από τη γιορτή κάστανου το 2010 | Χάρτης Περιοχής | Διαμονή / Ξενοδοχεία

kastana-Pilio
Γιορτή Κάστανου στο Ξουρίχτι Πηλίου

Το Ξουρίχτι όπως και η Τσαγκαράδα ανήκει στον δήμο Μουρεσίου. Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου είναι χτισμένα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου στο ωραιότερο ίσως τμήμα του πανέμορφου βουνού. Το Ξουρίχτι ειναι το πρώτο χωριό του δήμου Μουρεσίου που θα συναντήσετε ερχόμενοι από τις Μηλιές που είναι και η ευκολότερη διαδρομή για να βρεθείτε στα περισσότερα τμήματα του ανατολικού Πηλίου και τις πανέμορφες Αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του βουνού.

Φωτογραφίες από τη γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι

Διαμονή στο Πήλιο

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές για την διαμονή σας στο δήμο Μουρεσίου (δήμος Μουρεσίου: Μούρεσι, Τσαγκαράδα, Νταμούχαρη, ο παραθαλλάσιος Άγιος Ιωάννης, ο γραφικός και πανέμορφος Κισσός κ.α.)

Booking.com

Το Ξουρίχτι απέχει περίπου 6 χλμ από την Τσαγκαράδα.

Χάρτης περιοχής και πρόσβασης στο Ξουρίχτι

κάνετε κλικ στο κόκκινο σύμβολο για οδηγίες πρόσβασης.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *