Αν και ο καλύτερος τρόπος για να αφομοιώσεις ένα τοπίο είναι η μάλλον αργή κίνηση και παρατήρηση, το γεγονός πως με τ’ αεροπλάνο πετάω πάνω απ’ τη γη σε δυσθεώρητα ύψη, παρατηρώντας τεράστια μεγέθη με μέγεθος πλέον σπιρτόκουτου με κάνει να κολλάω, το πρόσωπο μου παλαιότερα, ή την φωτογραφική μου μηχανή την τελευταία 25ετία, στο μικρό παραθυράκι κάθε φορά που βρίσκομαι μέσα στο αγαπημένο μου κουτί. Οι αεροφωτογραφίες ανέκαθεν μου κέντριζαν το ενδιαφέρον για την διαφορετική προοπτική που προσφέρουν σε έναν κόσμο που τελικά φαίνεται να μην είναι και τόσο μεγάλος!

Οι αεροφωτογραφίες και όχι οι λήψεις drone παρέχουν λόγω μεγαλύτερου ύψους μία πιο πανοραμική εικόνα που μπορείτε να έχετε μόνο από το ύψος των 30 χιλιάδων+ που φτάνουν τα εμπορικά αεροπλάνα

Πετώντας πάνω από την Σαντορίνη, αεροφωτογραφία
Πετώντας πάνω από την Σαντορίνη – Flying over Santorini island

Καθώς όλα αυτά συμβαίνουν 11 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ενώ κινούμαστε με ταχύτητα 1.000 χιλιομέτρων την ώρα, παρατηρώ σχεδόν απορημένος πόσο αδιάφορα φαίνονται όλα όσα περιέγραψα πιο πάνω στους περισσότερους συνεπιβάτες μου.

aerial-photo-athens-athina
Πετώντας πάνω από την Αθήνα

Κάποιοι κοιμούνται, άλλοι διαβάζουν βιβλίο ενώ οι πιο κολλημένοι στην οθόνη ή απλά πολυάσχολοι έχουν ανοίξει τα laptop, tablet ή το κινητό τους και βρίσκονται ήδη βυθισμένοι στην οθόνη της συσκευής, συνεχίζοντας αυτό που έκαναν μέχρι τώρα στο γραφείο στη δουλειά και κάνοντας ότι θα κάνουν πάλι μόλις τακτοποιηθούν στον προορισμό τους.

Προσγείωση στην Αθήνα

Από την άλλη, αυτή η μικρή κουκκίδα με την λευκή ουρίτσα στην θάλασσα της Αδριατικής με προκαλεί να ανακαλύψω το ιταλικό λιμάνι στο οποίο θ’ αράξει όπως και το κάθε μικρό χωριό που ιδέα δεν έχει για τις απορίες που μου’ χει προκαλέσει καθώς πετάω πάνω απ’ το “κεφάλι” του.

aerophotografia-faraggi-vikos
Το φαράγγι του Βίκου από τα 10.000 μέτρα!

Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα από ψηλά

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από πτήσεις και ταξίδια στην Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Αθήνα προς το Μόναχο, Βερολίνο, Γενεύη, Βαρκελώνη αλλά και την Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα αυτό στο Ηράκλειο Κρήτης που μου έδωσε τη μοναδική χαρά να απολαύσω τη Σαντορίνη από ψηλά με το ηφαίστειο της, τη Θηρασιά αλλά και την Ανάφη, ενώ άλλα δύο ταξίδια στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα από Κάσο προς Κάρπαθο, Κάρπαθο προς Ρόδο, Ρόδο προς Καστελόριζο και Λέρο προς Αθήνα.

Απογείωση από τη Λέρο στα Δωδεκάνησα

Είναι τραβηγμένες πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και μέσα στα γεωγραφικά σύνορα της χώρας μας και σε αυτές θα μπορέσετε να δείτε νησιά όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κάρπαθος,  βουνά όπως ο Παρνασσός, η Ζήρεια, o Χελμός,  η Γκιώνα και η Γκαμήλα, πόλεις μικρές και μεγάλες όπως η Αθήνα, η Πάτρα, τα Γιάννενα, η Ναύπακτος, λίμνες όπως η λίμνη Κρεμαστών και Μόρνου, το φαράγγι του Βίκου όπως σίγουρα δεν το έχετε ξαναδεί και άλλα πολλά ενδιαφέροντα από την Ελληνική επικράτεια.

Απογείωση από την Αθήνα

rio-antirio-aerial-photo
Η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο

Αεροφωτογραφίες από την Αθήνα και την Αττική

Αεροφωτογραφίες από την υπόλοιπη Ελλάδα


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *