Απόκριες και κούλουμα στη Στεμνίτσα Αρκαδίας

Στεμνιτσα-Stemnitsa
Στεμνιτσα-Stemnitsa

για το 2021 και εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κάτι για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Στεμνίτσα Αρκαδίας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ – ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014 στη Στεμνίτσα

Ενημέρωση:

Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2015 στη Στεμνίτσα διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο (σε PDF format): apokries Stemitsa 2015

Τις Απόκριες του ‘12 παντρέψαμε τον «Κουτρούλη» με κουδούνια, γαϊδάρους και διαβόλους! Απόκριες του ’13, ο πρωτότοκός του, βαφτίστηκε από τον Διόνυσο με νονό τον Πάνα και το όνομα αυτού «Κουτρουλάκος»! Φέτος ο «Κουτρουλάκος» ενηλικιώνεται και το «Μεγάλο Ειδύλλιο» διαδραματίζεται στην πλατεία της Στεμνίτσας, Κυριακή των Αποκριών 2 του Μάρτη και ώρα 12:30 το μεσημέρι! Ανοίξτε τα μπαούλα σας, αυτοσχεδιάστε και ελάτε να γλεντήσουμε με νταούλια αλλά και ζεστό «τσουκαλόκαυτο»!

Πρόσβαση|| Αξιοθέατα || Περισσότερα για τη Στεμνίτσα

stemnitsa-στεμνίτσα
Στεμνίτσα Αρκαδίας

Για την Καθαρά Δευτέρα 3 του Μάρτη 2014, το τραπέζι θα είναι στρωμένο στην πλατεία και πάλι, από τις 11:30 το πρωί, με όλα τα νηστίσιμα καλούδια της ντόπιας κουζίνας, και ποιος δεν λαχταρά ζεστή λαγάνα ή γλυκές ροβιόλες, για να γευτούμε και να ευφρανθούμε και γιατί όχι να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε!

απόκριες-2014-στεμνίτσα
απόκριες-2014-στεμνίτσα

Σας περιμένουμε! Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Υψούντας», Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφικό Μουσείο, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Υπό την Αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας

dimitsana-δημητσάνα
Δημητσάνα Αρκαδίας


Πρόσβαση στη Στεμνίτσα

Από Αθήνα μέσω Τρίπολης-Χρυσοβιτσίου (198 χλμ.) ή μέσω Βυτίνας-Δημητσάνας (212 χλμ.). Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη↓ και να δείτε λεπτομέρειες πατώντας πάνω στη κόκκινη ένδειξη, γράφοντας μόνο από που θα ξεκινήσετε το ταξίδι.

Αξιοθέατα/Δραστηριότητες στη Στεμνίτσα και τη γύρω περιοχή

    • Το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Για να μάθετε πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας επισκεφθείτε το: www.stemnitsamuseum.gr ή καλέστε στο 27950-81252).
    • Το φαράγγι του Λούσιου, αν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός και έχετε όρεξη και εξοπλισμό κατάλληλο για περπάτημα.
faraggi-lousios-loysios
Πέτρινο γεφύρι στο φαράγγι του Λούσιου
    • Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως. Φτάνετε με αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου προς Δημητσάνα. Διαθέτει πανοραμική θέα στο φαράγγι του Λούσιου.
    • Τη Μονή Τιμίου Προδρόμου (περισσότερα για αυτό το μοναδική Μονή σε επόμενο άρθρο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό). Πάνω από τον Λούσιο και «κρεμασμένο» από ψηλό και απότομο βράχο, δεσπόζει αυτό το φημισμένο μοναστήρι. Το θέαμά του θα σας μαγέψει.
moni-prodromou-arkadia
Η Μονή Ιωάννη Προδρόμου στην Αρκαδία

Χάρτης πρόσβασης στη Στεμνίτσα

Μη παραλείψετε μια επίσκεψη στη μοναδική Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Σε κοντινή απόσταση από τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα. 

Επισκεφτείτε την πανέμορφη Δημητσάνα

Διαμονή στο Μπελλαίϊκο, Στεμνίτσα, ορεινή ΑρκαδίαΣχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *