Ακρόπολη και Παρθενώνας απο τον λόφο του Λυκαβητού

Κατηγοριοποιημένα ως ΑΘΗΝΑ

O λόφος του Λυκαβηττού και η θέα στην Αθήνα

Ο λόφος του Λυκαβηττού αποτελεί μία από τις πιό αγαπημένες τοποθεσίες των κατοίκων της πρωτεύουσας καθώς προσφέρει πανοραμική θέα σε ολόκληρη τη πόλη. Αξίζει να την απολαύσετε κυρίως τη νύχτα οπου τα εκατομμύρια φώτα της Αθήνας φωτίζουν τον Αττικό ουρανό και η Αθήνα φαίνεται να λάμπει καθώς το σκοτάδι κρύβει επιμελώς την γκρίζα απόχρωση της πόλης, το νέφος και το στρίμωγμα των πολυκατοικιών στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Σε μέρα πάντως με καλή ορατότητα και καθαρή ατμόσφαιρα θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε την έκταση της μεγαλούπολης, τα τρία βουνά που περικλύουν το λεκανοπέδιο (Υμηττός, Πεντέλη και Πάρνηθα) αλλά και το άνοιγμα προς την θάλασσα και το Σαρωνικό κόλπο, τις ακτές της Αίγινας αλλά και της Πελοποννήσου.

Αθήνα-θέα-Ακρόπολη-Παρθενώνας-Λυκαβητός
Η εξαιρετική θέα απο το λόφο του Λυκαβηττού στη πόλη των Αθηνών.

Τη νύχτα πάντως το θέαμα ειναι εξαιρετικό ειδικά πάνω στη κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού εκεί οπου θα βρείτε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (δείτε φωτογραφίες από την Ανάσταση στο Λυκαβηττό και τον Άγιο Γεώργιο).
Απ’ όπου και αν σταθείτε θα βλέπετε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης ενώ τα καλύτερα σημεία δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από αυτά που κοιτάνε στην Ακρόπολη και τον ναό του Παρθενώνα καθώς στέκονται εδώ και 2.500 χρόνια, σήμερα πάνω απο τα χαμηλά σπιτάκια και τα στενά της Πλάκας, του ωραίότερου ίσως σημείου της Αθήνας με τα σκαλοπάτια, τα γραφικά στενά στενάκια, τις ταβέρνες και τα σπίτια με τα κεραμμύδια όπως ακριβώς ήταν πρίν από μισό περίπου αιώνα! Από αυτά τα σημεία θα δείτε επίσης την βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, το Παναθηναικό στάδιο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Διαμονή στην Αθήνα

Δείτε τις καλύτερες τιμές για ξενοδοχεία στην Αθήνα από το booking.com – Αθήνα

Πρόσβαση στο Λυκαβηττό

Στο λόφο του Λυκαβηττού μπορείτε να ανεβείτε με τρεις τρόπους:

  • Με αυτοκίνητο, το οποίο αφήνετε στο μεγάλο πάρκινγκ δίπλα στο ανοιχτό θέατρο Λυκαβηττού
  • Με τα πόδια ακολουθώντας τον περιμετρικό δρόμο πάνω από το Κολωνάκι και ανεβαίνοντας στη συνέχεια τα μεγάλα πλατύσκαλα (θέλει σχετικά καλή φυσική κατάσταση εκτός και αν κάνετε στάσεις στα παγκάκια για να δείτε την Αθήνα καθώς ανεβαίνετε)
  • Με το τελεφερίκ στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Αριστίππου.

Φωτογραφίες της Ακρόπολης και του Παρθενώνα απο τον λόφο του Λυκαβητού


Φωτογραφίες της Ακρόπολης και του Παρθενώνα απο τον λόφο του Λυκαβητού το βράδυ της Αναστάσεως, ναός του Αγίου Γεωργίου, Πάσχα 2010

Χάρτης Λυκαβηττού

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *