Ανάσταση στο Λυκαβηττό

Κατηγοριοποιημένα ως ΑΘΗΝΑ
anastasi-athina-pasxa

Αν έχετε αποφασίσει να μείνετε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα τότε σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να κυκλοφορήσετε σε μία πόλη πολύ πιο άνετη όσον αφορά στο θέμα της κίνησης στους δρόμους, το παρκάρισμα και τον συνωστισμό σε κάποιες περιοχές νυχτερινής διασκέδασης.

Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου στο ωραιότερο ίσως σημείο για να απολαύσετε τη θέα προς την νυχτερινή Αθήνα που λάμπει σε αντίθεση με την μέρα που δείχνει το γκρίζο πρόσωπο της. Ποιο είναι αυτό το σημείο;
Μα φυσικά ο λόφος του Λυκαβηττού και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στην κορυφή του.
Φωτογραφίες || Χάρτης περιοχής || Πρόσβαση στο Λυκαβηττό || Ξενοδοχεία


Ανάσταση-Λυκαβηττός-Αθήνα
Βράδυ Μεγάλου Σαββάτου στο λόφο του Λυκαβηττού.

Χριστός Ανέστη στην Αθήνα

Η θέα προς την Ακρόπολη και το Παρθενώνα, το Σύνταγμα, το Χίλτον και γενικότερα σε ολόκληρο τ’ ολόφωτο λεκανοπέδιο κόβει την ανάσα σε όποιον βρεθεί εκεί για πρώτη φορά. Μπορείτε να ακούσετε την λειτουργία της Αναστάσεως είτε μέσα στο μικρό εκκλησάκι, αρκεί να πάτε αρκετά νωρίτερα από τις 12 για να βρείτε θέση, ή απλά να μείνετε στον προαύλιο χώρο με την μοναδική θέα και να πείτε το Χριστός Ανέστη παρακολουθώντας τα βεγγαλικά που εκτοξεύονται στον Αττικό ουρανό από διάφορους ναούς στα προάστια της πόλης.

Ακρόπολη-βεγγαλικά-Ανάσταση
Η θέα από το Λυκαβηττό προς την Ακρόπολη το βράδυ της Ανάστασης είναι μοναδική.


Εσείς θα έχετε πανοραμική θέα σε όλα αυτά και πραγματικά αξίζει να κάτσετε και μετά το Χριστός Ανέστη πάνω στο λόφο χαζεύοντας προς την πλευρά του πάρκινγκ και του θεάτρου του Λυκαβηττού τον πλήθος που κατεβαίνει και το ίχνος που “αφήνει πίσω” του κρατώντας τις αναμμένες από το Άγιο Φως λαμπάδες.

Διαμονή στην Αθήνα

Δείτε τις καλύτερες τιμές για ξενοδοχεία στην Αθήνα από το booking.com και διαβάστε τις κριτικές άλλων επισκεπτών πριν κάνετε την κράτηση σας

Πρόσβαση στο Λυκαβηττό

Στο λόφο του Λυκαβηττού μπορείτε να ανεβείτε με τρεις τρόπους. Είτε με αυτοκίνητο, το οποίο αφήνετε στο μεγάλο πάρκινγκ δίπλα στο ανοιχτό θέατρο Λυκαβηττού, είτε με τα πόδια ακολουθώντας τον περιμετρικό δρόμο πάνω από το Κολωνάκι και ανεβαίνοντας στη συνέχεια τα μεγάλα πλατύσκαλα (θέλει σχετικά καλή φυσική κατάσταση εκτός και αν κάνετε στάσεις στα παγκάκια για να δείτε την Αθήνα καθώς ανεβαίνετε), είτε με το τελεφερίκ στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Αριστίππου.

Φωτογραφίες από το Μεγάλο Σάββατο στο Λυκαβηττό


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με την νυχτερινή θέα από τον Λυκαβηττό προς την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και το Σύνταγμα.


Χάρτης Λυκαβηττού

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *