Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Η παραλία στη νέα καμπάνια του ΕΟΤ 2020. Και όμως αλλάζει σχήμα, διαβάστε πιο κάτω

Το διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ για το 2020 μας δείχνει ένα πλάνο τραβηγμένο με drone από μια πανέμορφη παραλία. Λίγα λόγια και η εικόνα από μόνη της να αποτελεί το δυνατό στοιχείο για την προώθηση του Ελληνικού καλοκαιριού στα πέρατα του κόσμου.

Μια μοναδική παραλία στη νότια Εύβοια

Που βρίσκεται όμως αυτή η μαγευτική παραλία που έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια για το νέο προωθητικό σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ); Φαίνεται πως δεν είναι και πολύ μακριά από την Αθήνα. Είναι λοιπόν η παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και συγκεκριμένα 3 χιλιόμετρα περίπου από το Μαρμάρι Ευβοίας. Αν σας φαίνεται κάπως διαφορετική στη φωτογραφία από το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ διαβάστε παρακάτω.

Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας

Μη ξεχάσετε να δείτε τη μικρή φωτογραφική συλλογή μας με μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη παραλία Μεγάλη Άμμος στη Νότια Εύβοια. Σας περιμένει μια έκπληξη στη τελευταία φωτογραφία!

Γιατί είναι διάσημη η παραλία Μεγάλη Άμμος;

Για δύο λόγους. Ας δούμε τον πρώτο:

Η παραλία Μεγάλη Άμμος είναι πολύ γνωστός καλοκαιρινός προορισμός σε Ευρωπαϊκό αν όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο στους κύκλους των wind και kite surfers. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που συνήθως πνέουν στην περιοχή.

Η παραλία Μεγάλη Άμμος βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από τη περιοχή Παξιμάδα στη Κάρυστο. Αν και πάλι δεν σας λέει κάτι αυτό να σας θυμίσουμε πως η Παξιμάδα είναι η περιοχή που συνήθως κατέχει ετησίως το ρεκόρ ισχυρότερου ανέμου στην Ελλάδα με τιμές που φτάνουν και τα 140 χλμ/ώρα.

Μεγάλη Άμμος, Νότια Εύβοια
Η Μεγάλη Άμμος είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Το θέαμα παραμένει υπέροχο πάντως.

Φυσικά δεν είναι έτσι συνέχεια στη Μεγάλη Άμμο αλλά οι δυνατοί άνεμοι αγαπούν αυτό το κομμάτι της Νότιας Εύβοιας με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πιο έμπειρους wind και kite surfers.

Όταν όμως τα πράγματα ηρεμούν η Μεγάλη Άμμος είναι ένας μικρός παράδεισος που δεν μπορείς να εγκαταλείψεις. Ακόμα και όταν σουρουπώνει αξίζει να καθίσετε παραπάνω για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στη παραλία Μεγάλη Άμμος, Μαρμάρι Ευβοίας

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για το Wind surf στη Μεγάλη Άμμο καθώς και να δείτε τις φωτογραφίες από εκεί.

Αλλάζει σχήμα η παραλία;

Και δω θα αναφερθούμε στο δεύτερο λόγο για τον οποίο είναι γνωστή η Μεγάλη Άμμος.
Δε πρόκειται για “σχήμα λόγου” αλλά για κάτι κυριολεκτικό αφού σχεδόν κάθε χρόνο η παραλία Μεγάλη Άμμος έχει διαφορετικό σχήμα.
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας

Η επίδραση των ανέμων στη Μεγάλη Άμμο

Αν συγκρίνετε τη φωτογραφία πιο πάνω με την πρώτη στο άρθρο μας θα δείτε πως το σχήμα της είναι τελείως διαφορετικό. Δεν γνωρίζουμε πότε γυρίστηκε το σποτ του ΕΟΤ αλλά προφανώς και τότε το σχήμα δεν ήταν ακριβώς ίδιο και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό της πρώτης φωτογραφίας στο άρθρο που είναι, αν το κοιτάξαμε καλά, από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Για να πάρετε μία ιδέα δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί. Την τραβήξαμε όταν έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ περίπου και φαίνεται πως η θάλασσα έχει καβαλήσει σχεδόν όλη τη παραλία. Αν γίνει αυτό αρκετές φορές μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορείτε να φανταστείτε πως το επόμενο καλοκαίρι θα την βρείτε κάπως διαφορετική ή απλά κάπου αλλού, μερικές φορές μπορεί να μετατοπιστεί ακόμα και 50 ή 100 μέτρα.
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η περιοχή φημίζεται για τους ισχυρότατους ανέμους. Και αν το καλοκαίρι αυτοί είναι συνήθως βοριάδες, το χειμώνα έχει περισσότερη “ποικιλία” με τους νοτιάδες πολλές χρονιές να υπερισχύουν αν όχι σε ένταση σίγουρα σε σφοδρότητα.

Παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, Μαρμάρι Ευβοίας
Με θέα στο Μαρμάρι, από τη παραλία Μεγάλη Άμμος στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο.
Το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στη Μεγάλη Άμμο είναι πως αυτή μεταφέρεται και αλλάζει το σχήμα της ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού. Μία παραλία χαμαιλέοντας θα τολμούσαμε να πούμε που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης κάθε φορά ανάλογα με τα κέφια της.

Που βρίσκεται η παραλία Μεγάλη Άμμος από το σποτ του ΕΟΤ;

Center map

Τι άλλο υπάρχει εκτός από τη Μεγάλη Άμμο;

Παραλίες υπάρχουν αρκετές στη νότια Εύβοια και συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση από τη Μεγάλη Άμμο. Έτσι αν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε εκεί λόγω του αέρα μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετές που είναι πιο προστατευμένες και στο Μαρμάρι αλλά και στη γειτονική Κάρυστο.

Δεν θα πούμε περισσότερα εδώ καθώς ανάλογα με το τι ψάχνετε και που θέλετε να πάτε μπορείτε να επισκεφτείτε τα αντίστοιχα αναλυτικά άρθρα μας σχετικά με τη Νότια Εύβοια:

  • Παραλίες στη Νότια Εύβοια (μεγάλο άρθρο με πληροφορίες πρόσβασης για τις παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου, στον νότιο Ευβοϊκό και άλλα.)
  • Μαρμάρι Ευβοίας (βρείτε γενικές πληροφορίες, φωτογραφίες, προτάσεις διαμονής και χάρτη με ακριβή τοποθεσία)
  • Παραλίες στη Κάρυστο (πιο στοχευμένο άρθρο για τις παραλίες της Καρύστου και τις Παξιμάδας)
  • Κάρυστος (η μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Εύβοια, δείτε φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες)
  • Εύβοια (βρείτε όλα τα άρθρα του travelphoto.gr για την Εύβοια)

Διαμονή στο Μαρμάρι Ευβοίας και τη νότια Εύβοια

Booking.com

Φωτογραφίες από την παραλία στο νέο σποτ του ΕΟΤ

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments