Zireia-Killini-Trikala
Zireia-Killini-Trikala

Οδηγίες Πρόσβασης

Η πρόσβαση στα Τρίκαλα Κορινθίας ειναι ιδιαίτερα εύκολη. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι και τον χώρο στάθμευσης πάνω στο οροπέδιο της Ζήρειας, στο πάρκινγκ για το μικρή πίστα του σκί, ειναι μόλις 155 χιλιόμετρα περίπου. Απο Αθήνα ακολουθείτε πορεία προς Πάτρα και στο ύψος του Ξυλόκαστρου βγαίνεται απο την εθνική οδό με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Απο το Ξυλόκαστρο μεχρι την συνοικία των Κάτω Τρικάλων ειναι περίπου 25 χλμ ανηφορικής αλλά άνετης διαδρομής ενώ απο εκεί μέχρι και το μικρό οροπέδιο της Ζήρειας είναι περίπου 10 χιλιόμετρα μόλις.

athina-trikala-korinthias
Η διαδρομή Αθήνα-Ζήρεια

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούνται απο τρεις συνοικιες, τη Κάτω, τη Μέση και την Άνω. Το χωριό είναι απλωμένο σε πλαγιά της Ζήρειας και εκεί θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ.

trikala-korintias
Λεπτομέρεια από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχτεί σε δημοφιλή προορισμό και λόγω της μικρής αποστασης απο την Αθήνα και φυσικά εξαιτίας της ομορφιάς του τοπίο που προσφέρουν οι πλαγιές του ορεινού όγκου της Ζήρειας και ακόμα περισσότερο η ανάβαση στο οροπέδιο και τις επιβλητικές κορυφές του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου μετά τον Ταύγετο φυσικά αλλά πάνω απο τον Χελμό της Αχαίας, του χιονοδρομικού κέντρου και των Καλαβρύτων.

Ζήρεια ή Κυλλήνη

Η Ζήρεια μας κέρδισε απο την πρώτη μας κιόλας επίσκεωη πριν απο ακριβώς δέκα χρόνια. Ανεβαίνοντας απο τα Τρίκαλα Κορινθίας, αν δεν εχεις πάρει μία γεύση απο φωτογραφίες, πραγματικά εντυπωσιάζεσαι όταν φτάνεις στο οροπέδιο και αντικρύζεις τις χιονισμένες και απότομες πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Είναι έτσι “φτιαγμένο” το ορεινό αυτό τοπίο που πρωτοτυπεί με την αμεσότητα που επιδεικνύει την άγρια ομορφιά των Ελληνικών ορεινών περιοχών στον επισκέπτη του. Επιπλέον, η πολύ μικρή φυσική λιμνούλα Δασίου προσφέρεται για μερικές άνετες περιμετρικές βόλτες ανάμεσα από πανήψυλα δέντρα, χιονισμένα βουνοκορφές που φαίνονται τόσο κοντά στο βλέμμα μας και ήχους ενός βουνού που ξέρει ακόμα και μέχρι σήμερα να κρύβει πολύ καλα τα μυστικά του.

zireia-kyllini-korinthia
H κορυφή της Ζήρειας χιονισμένη και μερικώς σκεπασμένη απο τα σύννεφα σε ένα παγωμένο αλλά πανέμορφο τοπίο της ορεινής Κορινθίας.

Για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας , ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη Ζήρεια, είναι ότι καλύτερο κατά την επίσκεψη τους στην περιοχή αρκει βέβαια να διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για τέτοιου είδους δραστηριότητες ιδιαίτερα τον χειμώνα οπου ο καιρός στο όρος Κυλλήνη δεν αστειεύεται καθόλου και μπορεί να γίνει επικύνδυνος αν δεν εχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στο τέρμα του δρόμο και στα αριστερά του οροπέδιου καφετέρια αλλά και αναβατήρας σε μία λιγο απότομη αλλά μικρή πλαγιά του βουνού για όσους θέλουν να κάνουν σκί.

Διαμονή και ξενοδοχεία στα Τρίκαλα Κορινθίας

Για ξενοδοχεία και δωμάτια στα Τρίκαλα Κορινθίας επισκεφτέιτε την αντίστοιχη σελίδα του booking.com για: Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας || Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Snowcam από τη Ζήρεια


snow cam από τη Ζήρεια

Φωτογραφίες από τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη)


Χάρτης Περιοχής Τρικάλων Κορινθίας και Ζήρειας

πατήστε τα κόκκινα σύμβολα για πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης.

Center map
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments