Αρχαία Κόρινθος και ο ναός του Απόλλωνα

ο ναός του Απόλλωνα και η Παλαιά Κόρινθος
ο ναός του Απόλλωνα και η Παλαιά Κόρινθος

Ανεβείτε στο κάστρο Ακροκορίνθου, περπατήστε στον αρχαιολογικό χώρο δίπλα στον επιβλητικό ναό του Απόλλωνα και δείτε από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο της αρχαίας Κορίνθου, μίας πόλης που διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στις εξελίξεις της Αρχαίας Ελλάδας!

Ancient Corinth Archeological site.
Ο ναός του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο

Αρχαία Κόρινθος

Η Κόρινθος ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος. Αν και κατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή, η ακμή της αρχίζει από τον 8ο πΧ αιώνα με σημαντική πολιτική, στρατιωτική, εμπορική και πολιτισμική δράση. Η δημιουργία αποικιών στα δυτικά της Μεσογείου με σημαντικότερες αυτές στη Σικελία βοήθησε την Κόρινθο στην ανάδειξη της ως μία εκ των σημαντικότερων εμπορικών δυνάμεων της εποχής. Η πιο καθοριστική τους αποικιακή κίνηση ήταν η ίδρυση της πόλης των Συρακουσών που εξελίχτηκε στην σημαντικότερη πόλη της Σικελίας.

Ancient Corinth Archeological site.
Ο ναός του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο

Η Αρχαία Κόρινθος υπήρξε σημαντικό στρατιωτικό μέλος της Ελληνικής συμμαχίας κατά της εισβολής των Περσών συνεισφέροντας 40 πλοία στη ναυμαχία της Σαλαμίνας και 5.000 οπλίτες στη μάχη των Πλαταιών. Ο έντονος όμως εμπορικός ανταγωνισμός με την Αθήνα αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους λόγους του Πελοποννησιακού πολέμου (431-404 πΧ) ενώ αργότερα συμμάχησε με την Αθήνα κατά της Σπάρτης στον Κορινθιακό πόλεμο (395-387 πΧ).

Η πτώση της Αρχαίας Κορίνθου ήρθε με την επικράτηση των Ρωμαίων στα Ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα με την εισβολή του Ρωμαίου στρατηγού Λεύκιου Μόμμιου στην Πελοπόννησο. Ο Λεύκιος Μόμμιος νίκησε το 146 πΧ του Έλληνες στον Ισθμό της Κορίνθου και ισοπέδωσε σχεδόν ολοκληρωτικά την πόλη. Το 44 πΧ οι κάτοικοι επιστρέφουν στη πόλη που βέβαια δεν θα αποκτήσει ποτέ ξανά την παλιά της δύναμη και αίγλη. Το 52 μΧ η Κόρινθος δέχεται την επίσκεψη του Απόστολο Παύλου κατά την δεύτερη αποστολική του περιοδεία στην οποία μεταξύ άλλων συγγράφει την Α και Β επιστολή προς Θεσσαλονικείς. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφτηκε την Κόρινθο και στην τρίτη του περιοδεία στη διάρκεια της οποίας συνέγραψε την «Προς Ρωμαίους Επιστολή».

Αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, Αρχαία Κόρινθος
Αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, Αρχαία Κόρινθος

Ο ναός του Απόλλωνα

Ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 2.500 χρόνων καθώς χτίστηκε το 530 πΧ σε Δωρικό ρυθμό. Σήμερα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε 7 από τους μονολιθικούς κίονες που άντεξαν το πέρασμα του χρόνου και τις καταστροφές που γνώρισε η Αρχαία Κόρινθος στη μακραίωνη ιστορία της. Αξίζει να αφιερώσετε πάντως χρόνο για να περπατήσετε και να δείτε από κοντά και τα υπόλοιπα μνημεία και ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου καθώς και να επισκεφτείτε το σημαντικότατο αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου.

Διαμονή στην Αρχαία Κόρινθο

Δείτε τις διαθέσιμες επιλογές διαμονής στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου μέσα από το booking.com, το μεγαλύτερο website online κρατήσεων.

Φωτογραφίες από τον ναό του Απόλλωνα και τον αρχαιολογικό χώρο Κορίνθου

Χάρτης Αρχαίας Κορίνθου

Κάντε κλικ στο Οδηγίες για Πληροφορίες Πρόσβασης / Click on directions for Access information

Greece

Greece

Korinthos, Hellas



Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *