Αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου

Αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου
Αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου

Η πλούσια ιστορία της Κορίνθου και τα όσα δείγματα πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα στεγάζονται στο αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου στον οικισμό Παλαιά Κόρινθος μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης.

Αρχαιολογικό-μουσείο-Κορίνθου
Αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου

Το αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου χτίστηκε το 1931-32 και αρχιτέκτονας του ήταν ο W. Stuart Thompson. Φιλοξενεί ευρήματα από την προϊστορική εποχή μέχρι και τους ύστερους Βυζαντινούς χρόνους. Συγκεκριμένα:

  • Συλλογή προϊστορικών χρόνων
  • Συλλογή γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών χρόνων
  • Συλλογή γλυπτών / επιγραφών
  • Συλλογή ευρημάτων Ασκληπιείου
  • Συλλογή ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ακροκορίνθου, γύρω από τον αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα που αποτελεί και το σημαντικότερο μνημείο του εξωτερικού χώρου.

Οι δίδυμοι Κούροι της Κλένιας

Τελευταία σημαντική προσθήκη στο μουσείο Κορίνθου ειναι οι δίδυμοι Κούροι της Κλένιας που αποτελούν το μοναδικό αρχαϊκό επιτύμβιο «σύνταγμα αγαλμάτων» στον ελλαδικό χώρο. Η μοίρα τους έφερε στα χέρια αρχαιοκάπηλων οι οποίοι συνελήφθησαν το 2010. Μετά από συντήρηση οι δύο πανέμορφοι Κούροι της Κλένιας τοποθετήθηκαν σε περιοπτη θέση του αρχαιολογικού μουσείου Κορίνθου το καλοκαίρι του 2011

Πληροφορίες για το μουσείο Κορίνθου

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει €8 ευρώ (€4 η μειωμένη). Λειτουργεί με δύο διαφορετικά ωράρια, θερινό και χειμερινό γι’ αυτό καλύτερα θα ήταν να επισκεφτείτε είτε την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου είτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του μουσείου στο  (+30) 27410 31207.

Φωτογραφίες

Χάρτης αρχαιολογικού χώρου Κορίνθου

Κάντε κλικ στο Οδηγίες για Πληροφορίες Πρόσβασης / Click on directions for Access information

Greece

Greece

Korinthos, Hellas



Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *