Φωτογραφίες από το γραφικό Γαλαξίδι

Κατηγοριοποιημένα ως ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΩΚΙΔΑ
Κόλπος Γαλαξιδίου
Κόλπος Γαλαξιδίου

Το γραφικό Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) είναι μία πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη στο νομό Φωκίδας με 1500 περίπου κατοίκους και πλούσια ναυτική παράδοση από τα αρχαία χρόνια μέχρι και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Πρόσβαση και αποστάσεις για το Γαλαξίδι

Η απόσταση Αθήνα-Γαλαξίδι είναι 216 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση στο Γαλαξίδι γίνεται από την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Αφού περάσετε από την λίμνη Υλίκη στρίβετε στην έξοδο για Κάστρο. Περνάτε έξω από Ορχομενό καθώς και από τη πόλη της Λιβαδειάς. Στη συνέχεια είτε θα ακολουθήσετε τη διαδρομή προς Αντίκυρα και Δίστομο είτε την εναλλακτική που περνάει μέσα από Αράχωβα και Δελφούς πριν κατεβείτε στην Ιτέα και τελικά στο Γαλαξίδι.

Στο πανέμορφο Γαλαξίδι
Στο πανέμορφο Γαλαξίδι

Η μικρή σχετικά απόσταση από την Αθήνα, το γραφικό λιμανάκι και ο παραδοσιακός χαρακτήρας του Γαλαξιδίου με τα στενά σοκάκια και τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια καθώς και οι αρκετές επιλογές για μικρές αποδράσεις στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής έχουν κάνει το Γαλαξίδι ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τα Σαββατοκύριακα και φυσικά τα όποια τριήμερα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να έχετε κανονίσει το θέμα της διαμονής ώστε να αποφύγετε πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το γραφικό Γαλαξίδι (Γαλαξείδι) και ο Παρνασσός απο πίσω
Το γραφικό Γαλαξίδι (Γαλαξείδι) και ο Παρνασσός απο πίσω

Αξιοθέατα στο Γαλαξίδι

Κατά τη διαμονή σας στο Γαλαξίδι μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, τη Μονή Αγίου Σωτήρος, το Ναυτικό και Λαογραφικό μουσείο με αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα και φυσικά το γραφικό λιμανάκι με τις ψαροταβέρνες, τις ψαρόβαρκες αλλά και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Η θέα προς τα συνήθως ήρεμα νερά του κόλπου και κυρίως τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο του Παρνασσού προσφέρεται απλόχερα είτε κάνετε έναν ευχάριστο περίπατο είτε καθίσετε σε κάποιο από τα παραθαλάσσια μαγαζιά του Γαλαξιδίου.

Γαλαξίδι-Γαλαξείδι-Galaxidi

Επιπλέον, αν επισκεφτείτε το Γαλαξίδι στις Απόκριες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα γνωστότερα αποκριάτικα έθιμα της χώρας μας, αυτό του Αλευρομουτζουρώματος.

Αρκετά κοντά στο Γαλαξίδι βρίσκονται πολλοί και ενδιαφέροντες κοντινοί προορισμοί. Σε μόλις 17 χιλιόμετρα βρίσκεται η Ιτέα ενώ σε άλλα τόσα θα βρεθείτε στους Δελφούς και τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο και μουσείο. Αν έχετε όρεξη να οδηγήσετε άλλα 12 χιλιόμετρα, θα βρεθείτε στην γραφική Αράχωβα που παραμένει πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαμονή στο Γαλαξίδι

Κάντε σύγκριση τιμών για όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα από το booking.com (Γαλαξίδι)

Booking.com

Γαλαξίδι χάρτης

athina-galaxidi
η διαδρομή Αθήνα-Γαλαξίδι.

Χρήσιμα τηλέφωνα από το Γαλαξίδι

  • Αγροτικό Ιατρείο 22650 41312
  • Αστυνομικός Σταθμός 22650 41222
  • Εθνολογικό Ναυτικό Μουσείο 22650 41558
  • Λαογραφικό μουσείο 22650 41910
  • Λιμενικός Σταθμός 22650 41390
  • Δήμος Γαλαξιδίου 22653 51200

Διαμονή στο Γαλαξίδι

Κάντε σύγκριση τιμών για όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα από το booking.com (Γαλαξίδι)

Booking.com

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.