Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

Κατηγοριοποιημένα ως ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΩΚΙΔΑ
Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος

Δελφοί, ο ομφαλός της γης.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο πλούσιους σε ευρήματα τόπους της Ελλάδας. Οι Δελφοί, αποτέλεσαν για αιώνες το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο των αρχαίων Ελλήνων καθώς εκεί βρισκόταν το πανελλήνιο ιερό και το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας. Αρκετά κοντά βρίσκεται η πανέμορφη Αράχωβα και φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού με αποτέλεσμα να έχετε ότι χρειάζεστε για μία τέλεια απόδραση το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την μυθολογία εκεί συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας προκειμένου να ανακαλύψουν το κέντρο του κόσμου! [Συνέχεια στη περιγραφή…]

Διαμονή || Αποστάσεις

Φωτογραφίες από τους Δελφούς


Επιστροφή στις φωτογραφίες || Χάρτης αρχαιολογικού χώρου. Δείτε πληροφορίες πρόσβασης πατώντας στα κόκκινα εικονίδια πάνω στο χάρτη.
Σήμερα ο χώρος των Δελφών αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της ΟΥΝΕΣΚΟ και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη χώρα μας εξαιτίας της μακράς ιστορίας και της σπουδαιότητας που είχε το μαντείο στους αρχαίους χρόνους, των μοναδικών ιστορικών και αρχαιολογικών ευρημάτων, του πανέμορφου φυσικού τοπίου στους πρόποδες του Παρνασσού και φυσικά του πλούσιου αρχαιολογικού μουσείου.

Οι ανασκαφές στον χώρο ξεκίνησαν Γερμανοί το 1860 ενώ το 1891 τα ηνία πήραν κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Ελληνική κυβέρνηση, Γάλλοι και συγκεκριμένα το Γαλλικό σχολείο της Αθήνας προκειμένου να αρχίσει την «Μεγάλη Ανασκαφή» στον χώρο πάνω στον οποίο βρισκόταν το χωριό Καστρί. Το Καστρί τελικά μεταφέρθηκε εκεί που βρίσκεται η σημερινή πόλη των Δελφών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αρχαιολογικό μουσείο.

To ιερό της Αθηνάς Προναίας, η Θόλος
To ιερό της Αθηνάς Προναίας, η Θόλος

Αρχαιολογικό μουσείο Δελφών

Στο αρχαιολογικό μουσείο παρουσιάζονται σπουδαία εκθέματα από τις ανασκαφές και έχει πρόσφατα ανακαινιστεί προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πλούσια ιστορία του τόπου και του μαντείου. Το πρώτο κτίριο χτίστηκε το 1903 ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα γινόντουσαν επισκευές, επεκτάσεις και ανακαινίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να θαυμάσετε από κοντά αριστουργήματα παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως την Σφίγγα των Ναξίων και φυσικά τον Ηνίοχο.

Δελφοί, Ιωνικό κιονόκρανο και ναός του Απόλλωνα
Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Ναός του Απόλλωνα

Μνημεία στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών


Ο περίπατος όμως στον αρχαιολογικό χώρο που αναδείχτηκε μέσα από τις ανασκαφές είναι μία μοναδική εμπειρία καθώς μόνο έτσι θα θαυμάσετε από κοντά τα μοναδικά μνημεία των Δελφών. Το σημαντικότερο μνημείο δεν είναι άλλο βέβαια από το ιερό του Απόλλωνα μέσα από τον οποίο έδινε τους χρησμούς της η Πυθία (η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Θεού Απόλλωνα) σε αινιγματική μορφή, την ερμηνεία των οποίων αναλάμβαναν οι ιερείς του ναού. Άλλα σπουδαία μνημεία στον αρχαιολογικό χώρο, είναι το αρχαίο θέατρο (χωρητικότητας 5.000 θεατών), ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας, ο Θησαυρός των Αθηναίων, το αρχαίο Στάδιο, η Στοά των Αθηναίων και άλλα.

Επιστροφή στις φωτογραφίες || Επιστροφή στο κείμενο

Διαμονή στους Δελφούς

Μπορείτε να διανυκτερεύσετε είτε στους Δελφούς ( ξενοδοχεία στους Δελφούς ) είτε φυσικά στην κοντινή και κοσμοπολίτικη Αράχοβα ( ξενοδοχεία στην Αράχωβα ).

Χάρτης Δελφών


Απόσταση Δελφών Αθήνας

Η απόσταση Αθήνα-Δελφοί είναι περίπου 185 χιλιόμετρα ενώ από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα.
athina-delfi-delphi-delfoi

Χρήσιμα τηλέφωνα Δελφοί

  • Τουριστική Αστυνομία Δελφών: 22650 82 220
  • Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών Δ. Δελφών: 22650 82 900
  • Αστυνομικό Τμήμα Δελφών: 22650 82 222
  • Κέντρο Υγείας Ιτέας: 22650 32 224
  • Δήμος Δελφών (Δελφοί): 22650 82 311, 82 192
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών 22650 82313,2, 82346
  • Μουσείο Δελφικών Εορτών «Σικελιανός» 22650 82175

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.