Φωτογραφίες από τη Χώρα και τις παραλίες στη Σέριφο

Κατηγοριοποιημένα ως Καλοκαίρι, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ
Η Χώρα της Σερίφου μέσα απο τις καλαμιές στο δρόμο προς τις παραλίες
Η Χώρα της Σερίφου μέσα απο τις καλαμιές στο δρόμο προς τις παραλίες

Η Σέριφος είναι ένα μικρό Κυκλαδονήσι με εκπληκτικές παραλίες και μία από τις ομορφότερες και πιο γραφικές χώρες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η χρυσή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά στις περισσότερες παραλίες, πολλές εκ των οποίων προσφέρουν μία σχετική απομόνωση για όσους την επιζητούν, σε συνδυασμό με τους χαλαρούς ρυθμούς που επικρατούν και στο Λιβάδι αλλά και μέσα στη Χώρα συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για ήσυχες και κυρίως ξεκούραστες διακοπές.

Φυσικά υπάρχουν και προτάσεις για πιο έντονες νύχτες που δεν διαταράζουν όμως την αίσθηση πραγματικών διακοπών σε ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα Κυκλαδονήσια.

Φωτογραφίες από τη Σέριφο | Χάρτης

Χώρα Σερίφου

Η Χώρα της Σερίφου είναι μαγευτική από όποια πλευρά και αν την δεις. Είτε πάνω από το πλοίο καθώς πλησιάζει στο λιμάνι, είτε από κάποιο καφέ ή ταβέρνα στο Λιβάδι, η θέα των κάτασπρων σπιτιών χτισμένα γύρω από το ύψωμα του κάστρου είναι μοναδική.

Τα περισσότερα σπίτια κοιτάνε από ψηλά το Αιγαίο ενώ αρκετά έχουν ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον καθώς οι μεγάλοι βράχοι γίνονται ένα με τον εσωτερικό διάκοσμο της κατοικίας.

Η Χώρα της Σερίφου μέσα απο τις καλαμιές στο δρόμο προς τις παραλίες
Η Χώρα της Σερίφου μέσα απο τις καλαμιές στο δρόμο προς τις παραλίες

Όλα αυτά φυσικά αξίζει να τα δείτε από κοντά ακολουθώντας το ανηφορικό πλατύσκαλο από το Λιβάδι προς τη Χώρα. Ξεκουραστείτε στην υπέροχη πλατεία του Δημαρχείου ή πιάτσα και συνεχίστε προς το παλιό κάστρο, χτίστηκε το 1434, και την εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου και του Άι Γιάννη του Θεολόγου στην κορυφή του λόφου. Η θέα στη Σίφνο αλλά και τα υπόλοιπα κοντινά Κυκλαδονήσια είναι μοναδική!

Παραλίες Σερίφου

Η ακτογραμμή της Σερίφου είναι γεμάτη από πανέμορφες παραλίες. Οι περισσότερες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο αλλά μόνο με σκάφος ή με τα πόδια ακολουθώντας τα μονοπάτια του νησιού. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με το ιδιαίτερο γαλαζοπράσινο χρώμα που προκαλεί να την απολαύσετε για ατελείωτες ώρες.

παραλία στη Σέριφο-Παραλία Κυκλάδων
παραλία στη Σέριφο.

Η μόνη οργανωμένη παραλία είναι ο Αυλόμωνας στον οικισμό Λιβάδι, στο λιμάνι του νησιού. Πολύ όμορφη είναι και η παραλία μπροστά ακριβώς από το κάμπινγκ αριστερά απ΄το Λιβάδι, στα Λιβαδάκια.

Πανέμορφες και από τις πιο γνωστές παραλίες είναι αυτές του Αγίου Σώστη, της Ψιλής Άμμου και του Αγίου Ιωάννη, σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, στον δρόμο βόρεια από το λιμάνι του νησιού.

Ξενοδοχεία στη Σέριφο

Φωτογραφίες από τη Σέριφο


Χάρτης Σερίφου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *