Η Χώρα της Σερίφου μέσα απο τις καλαμιές στο δρόμο προς τις παραλίες

Φωτογραφίες από τη Χώρα και τις παραλίες στη Σέριφο

Η Σέριφος είναι ένα μικρό Κυκλαδονήσι με εκπληκτικές παραλίες και μία από τις ομορφότερες και πιο γραφικές χώρες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η χρυσή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά στις περισσότερες παραλίες, πολλές εκ των οποίων προσφέρουν μία σχετική απομόνωση για όσους την επιζητούν, σε συνδυασμό με τους χαλαρούς ρυθμούς που επικρατούν και στο Λιβάδι αλλά και μέσα στη Χώρα συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για ήσυχες και κυρίως ξεκούραστες διακοπές. Οι παραλίες στη Σέριφο θα σας κερδίσουν με την πρώτη ματιά ενώ η πανέμορφη Χώρα της θα σας αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις.

Χώρα Σερίφου
Χώρα Σερίφου

Σίγουρα έχω αφήσει κενά με τις παραλίες στη Σέριφο που μάλλον σύντομα θα καλύψω με νέο φωτογραφικό υλικό. (είναι τόσο μεγάλη η Ελλάδα και τόσα πολλά τα νησιά της που έχουν περάσει αρκετά χρόνια* από την τελευταία μου επίσκεψη σε αυτό το τόσο όμορφο νησί!)

Φωτογραφίες από τη Σέριφο | Χάρτης

Χώρα Σερίφου

Η Χώρα της Σερίφου είναι μαγευτική από όποια πλευρά και αν την δεις. Είτε πάνω από το πλοίο καθώς πλησιάζει στο λιμάνι, είτε από κάποιο καφέ ή ταβέρνα στο Λιβάδι, η θέα των κάτασπρων σπιτιών χτισμένα γύρω από το ύψωμα του κάστρου είναι μοναδική.

Τα περισσότερα σπίτια κοιτάνε από ψηλά το Αιγαίο ενώ αρκετά έχουν ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον καθώς οι μεγάλοι βράχοι γίνονται ένα με τον εσωτερικό διάκοσμο της κατοικίας.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος Σέριφος στη κορυφή του λόφου με την υπέροχη θέα στη Σίφνο και το Αιγαίο
Ο Άγιος Κωνσταντίνος στη κορυφή του λόφου με την υπέροχη θέα στη Σίφνο και το Αιγαίο – Σέριφος

Όλα αυτά φυσικά αξίζει να τα δείτε από κοντά ακολουθώντας το ανηφορικό πλατύσκαλο από το Λιβάδι προς τη Χώρα. Ξεκουραστείτε στην υπέροχη πλατεία του Δημαρχείου ή πιάτσα και συνεχίστε προς το παλιό κάστρο, χτίστηκε το 1434, και την εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου και του Άι Γιάννη του Θεολόγου στην κορυφή του λόφου. Η θέα στη Σίφνο αλλά και τα υπόλοιπα κοντινά Κυκλαδονήσια είναι μοναδική!

Παραλίες στη Σέριφο

Η ακτογραμμή της Σερίφου είναι γεμάτη από πανέμορφες παραλίες. Οι περισσότερες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο αλλά μόνο με σκάφος ή με τα πόδια ακολουθώντας τα μονοπάτια του νησιού. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με το ιδιαίτερο γαλαζοπράσινο χρώμα που προκαλεί να την απολαύσετε για ατελείωτες ώρες.

παραλία στη Σέριφο-Παραλία Κυκλάδων
παραλία στη Σέριφο.

Η μόνη οργανωμένη παραλία είναι ο Αυλόμωνας στον οικισμό Λιβάδι, στο λιμάνι του νησιού. Πολύ όμορφη είναι και η παραλία μπροστά ακριβώς από το κάμπινγκ αριστερά απ΄το Λιβάδι, στα Λιβαδάκια.

Πανέμορφες παραλίες στη Σέριφο και από τις πιο γνωστές παραλίες είναι αυτές του Αγίου Σώστη, της Ψιλής Άμμου και του Αγίου Ιωάννη, σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, στον δρόμο βόρεια από το λιμάνι του νησιού.

Ξενοδοχεία στη Σέριφο

Φωτογραφίες από τη Σέριφο

*= όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το καλοκαίρι του 2004 ή 2003, σε αναλογικό φορμάτ τύπου slide Fujifilm Velvia, η ψηφιοποίηση έχει περάσει από χίλια κύμματα…

Χάρτης Σερίφου

Χώρα Σερίφου
Χώρα Σερίφου

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *