Λίμνη Ευβοίας στη βόρεια Εύβοια

Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας
Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας

Η πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Λίμνης Ευβοίας βρίσκεται στις δυτικές ακτές της βόρειας Εύβοιας και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον συνήθως απάνεμο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Ίσως να είναι αυτό το γαληνεμένο τοπίο και η εξαιρετική θέα στον κλειστό κόλπο που χάρισαν το όνομα στον όμορφο αυτό οικισμό.

Αν επισκεφτείτε την Λίμνη θα καταλάβετε αμέσως πως δεν διαθέτει μόνο το όνομα αλλά και την χάρη αφού τα μικρά λευκά κεραμοσκεπή σπίτια απολαμβάνουν από όλα σχεδόν τα σημεία του οικισμού την εξαιρετική θέα στα γαλάζια νερά αλλά και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας ενώ στα όρια του οικισμού κυριαρχεί το καταπράσινο τοπίο που χαρακτηρίζει το σύνολο σχεδόν της βόρειας Εύβοιας.

Η Λίμνη Ευβοίας είναι η πρωτεύουσα του δήμου Ελυμνίων και η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα στο κομμάτι του τουρισμού με ήπιους όμως ρυθμούς ανάπτυξης ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο γραφικός και παραδοσιακό της χαρακτήρας. Αξίζει να περπατήσετε στα στενά σοκάκια και να δείτε την νεοκλασική αρχιτεκτονική των περισσότερων σπιτιών καθώς και τα ζωηρά χρώματα με τα οποία είναι βαμμένα.

Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας
Στη παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας

Αυτή που θα σας τραβήξει όμως την προσοχή είναι η παραλιακή ζώνη της Λίμνης, εκεί δηλαδή όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος είτε πρόκειται για τουρίστες είτε για τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού. Εκεί λοιπόν θα βρείτε πλήθος από ουζερί, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια, όλα δίπλα στην θάλασσα και με εξαιρετική θέα στον Ευβοϊκό κόλπο αλλά και τις καταπράσινες γύρω πλαγιές.

Ο παραλιακός δρόμος σφύζει από ζωή και επιλογές για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα ενώ αποτελεί ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε ή να διασκεδάσετε με την παρέα σας για όσες ώρες ή μέρες αποφασίσετε να μείνετε στη Λίμνη Ευβοίας.

Δραστηριότητες κοντά στη Λίμνη Ευβοίας

Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας
Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας στη βόρεια Εύβοια

Αν έχετε χρόνο και όρεξη μία πολύ όμορφη εκδρομή από την Λίμνη είναι αυτή προς το χωρίο Δρυμώνας και συγκεκριμένα τους καταρράκτες του. Βρίσκονται σε απόσταση 25 περίπου χιλιομέτρων, μέσα στη καταπράσινη καρδία της βόρειας Εύβοιας. Ο καταρράκτης μάλιστα δημιουργεί στις αρχές του καλοκαιριού μία μεγάλη σχετικά φυσική λίμνη στην οποία όσοι τολμηροί αψηφούν το παγωμένο νερό, απολαμβάνουν ένα μοναδικό μπάνιο!

Επιπλέον, όσο βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας μπορείτε να επισκεφτείτε και τη φημισμένη και ιστορική Βυζαντινή γυναικεία Μονή Γαλατάκη που ιδρύθηκε τον 7ο μΧ αιώνα. Βρίσκεται στα 10 χιλιόμετρα σε δασώδη περιοχή με πανοραμική θέα. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο Λίμνης του Δήμου Ελυμνίων μέσα στον οικισμό.

Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας
Η παραθαλάσσια Λίμνη Ευβοίας

Πρόσβαση και αποστάσεις

Η πρόσβαση στη Λίμνη Ευβοίας είναι εύκολη και μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε από την Χαλκίδα (απόσταση: 80 χιλιόμετρα) οδικώς είτε από την Αιδηψό (32 χλμ) (διαμονή στην Αιδηψό), χρησιμοποιώντας το καραβάκι από το απέναντι λιμάνι της Αρκίτσας.

Στη πρώτη διαδρομή θα περάσετε από την κεντρική στην βόρεια Εύβοια και μερικά από τα ομορφότερα σημεία οδικής διαδρομής στο νησί, όπως αυτή δίπλα στον ποταμό Κηρέα και τα ξύλινα γεφυράκια του, ενώ στη δεύτερη από Αιδηψό (διαμονή στην Αιδηψό) θα είστε συνέχεια πάνω από τη θάλασσα του βόρειου Ευβοϊκού από την μία και τις πευκόφυτες κυρίως πράσινες πλαγιές από την άλλη.

Διαμονή στις Λίμνη Ευβοίας και τις Ροβιές

Booking.com

Δείτε τα διαθέσιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Λίμνη Ευβοίας αλλά και τις παραθαλάσσιες Ροβιές, στα 9 χιλιόμετρα από τη Λίμνη.

κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Φωτογραφίες από τη Λίμνη

Χάρτης Λίμνης Ευβοίας

Κάντε κλικ στο Οδηγίες για πληροφορίες πρόσβασης / click on directions for access info

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Ελυμνίων: 22270-31603
  • Αστυνομία: 22270-32111
  • Αγροτικό Ιατρείο:22270-32222
  • ΚΤΕΛ, Αιδηψός: 22620-60211
  • ΚΤΕΛ, Χαλκίδα: 22210-20400
  • Μονή Γαλατάκη: 22270-31489
  • Λιμεναρχείο: 22270 31496
  • Πυροσβεστική: 22270-32199, 22270-32530
Booking.com


Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *