Η παραλία του Μύρτου, Κεφαλλονιά

Φωτογραφίες από τη Κεφαλονιά και τις παραλίες της

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στα Επτάνησα και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Είναι διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες όπως οι Μύρτος, Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός, Σκάλα, Αντίσαμος καθώς και για μερικούς από τους ομορφότερους παραδοσιακούς νησιωτικούς οικισμούς όπως η Άσσος και φυσικά το κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Φισκάρδο.

Χωριό Άσσος Κεφαλονιά
Η πανέμορφη Άσσος στη Κεφαλονιά

Αργοστόλι και Ληξούρι

Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς είναι το Αργοστόλι με 10 χιλιάδες περίπου κατοίκους. Είναι χτισμένο σε μεγάλο φυσικό λιμάνι και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις μίας μεγάλης πόλης χωρίς να χάνει σε κανένα σημείο την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα νησί των Επτανήσων.

Μία βόλτα με τα πόδια στον παραλιακό δρόμο ή τον μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο Αργοστολίου είναι αρκετή για να μπείτε στους ρυθμούς της ζωής στα Επτάνησα.

Το Αργοστόλι, πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς.
Το Αργοστόλι, πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός είναι το Ληξούρι με 4 χιλιάδες περίπου κατοίκους. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο ενώ σε αρκετά κοντινή απόσταση θα βρείτε πολλές και πανέμορφες παραλίες.

Παραλίες στη Κεφαλονιά

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας η Κεφαλονιά διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της χώρας μας.

Πρόκειται για παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα καθώς άλλες διαθέτουν χρυσή άμμο με καταπράσινα ρηχά νερά σε σημεία του νησιού με εύκολη πρόσβαση ενώ άλλες έχουν ψιλό ανοιχτού χρώματος βότσαλο με απότομα καταγάλανα νερά, ψηλά βράχια που κρέμονται από πάνω και απότομη ή ακόμα και δύσκολη πρόσβαση για όσους επιθυμούν λιγότερο κόσμο και περισσότερη ησυχία.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας αναφερθούμε σε μερικές από τις ομορφότερες και πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

παραλία Κεφαλονίας-πλατύς γιαλός
Κεφαλονιά, παραλία Πλατύς Γιαλός

Αρκετά κοντά στο Αργοστόλι βρίσκονται οι πανέμορφες παραλίες του Μακρύ και Πλατύ Γιαλού! Είναι δύο διπλανές αλλά ξεχωριστές παραλίες με λεπτή χρυσή άμμο και πράσινα πεντακάθαρα ρηχά νερά ενώ στο πίσω μέρος τους κρέμονται πεύκα που ακουμπούν στην αμμουδιά. Κοντά στο Αργοστόλι βρίσκεται και η παραθαλάσσια περιοχή της Λάσης με αρκετές καλαίσθητες ξενοδοχειακές μονάδες και μικρούς αμμουδερούς κολπισκούς.

Στο Ληξούρι η παραλία που κάνει την διαφορά είναι το Ξι. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης, είναι αρκετά οργανωμένη και εντυπωσιάζει με το κοκκινωπό χρώμα της άμμου, και τα απότομα λευκά βράχια σε κάποια σημεία της παραλίας.

Η πιο γνωστή και εντυπωσιακή παραλία του νησιού δεν είναι άλλη φυσικά από αυτή του Μύρτου! Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι μοναδική και χιλιοφωτογραφημένη σε όλα τα έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος ενώ το χρώμα της θάλασσας είναι ίσως μοναδικό. Ο Μύρτος βρίσκεται σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από το Αργοστόλι και πριν το γνωστό παραθαλάσσιο χωρίο Άσσος.

παραλία Μύρτος Μύρτου Κεφαλλονιά
Η παραλία του Μύρτου, Κεφαλονιά

Άλλες παραλίες της Κεφαλονιάς που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η παραλία της Σκάλας και της Αντίσαμου.

Η γραφική Άσσος και το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο

Για γνωρίστε ακόμα καλύτερα το νησί της Κεφαλονιάς πρέπει να επισκεφτείτε δύο παραθαλάσσιος οικισμούς. Αυτόν της Άσσου, ένα γραφικό χωριό χτισμένο σε μικρό κολπίσκο με παραδοσιακά σπίτια από την μία πλευρά και το κάστρο της Άσσου με μοναδική θέα στο χωρίο και τις απόκρημνες παραλίες, στον απέναντι καταπράσινο λόφο. Και φυσικά να περπατήσετε στο μικρό αλλά κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Φισκάρδο, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τις ψαρόβαρκες αραγμένες σε μικρό λιμανάκι στο οποίο καθρεφτίζονται τα γραφικά σπίτια του οικισμού.

Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο
Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο

Άλλοι προορισμοί που αξίζετε να δείτε στην Κεφαλονιά είναι το εκπληκτικό σπήλαιο-λίμνη της Μελισσάνης με τα βαθιά πεντακάθαρα μπλε νερά, τα λιμάνια της Σάμης και του Πόρου καθώς και τις πλαγιές του πανύψηλου Αίνου (1628 μέτρα οπού κυριαρχεί η μοναδική κεφαλληνιακή ελάτη.

Πρόσβαση στη Κεφαλονιά

Στη Κεφαλονιά μπορείτε να φτάσετε είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο καθώς το νησί διαθέτει αεροδρόμιο στο Αργοστόλι με το οποίο συνδέεται με Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη (μέσω Αθήνας). Ακτοπλοϊκώς η Κεφαλονιά συνδέεται με δύο λιμάνια, αυτά της Κυλλήνης και της Πάτρας.

Από Κυλλήνη το πλοίο θα σας μεταφέρει στο λιμάνι του Πόρου ενώ τη καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς Αργοστόλι και Ληξούρι. Από την Πάτρα εκτελούνται δρομολόγια προς το τρίτο λιμάνι της Κεφαλονιάς, τη Σάμη.

Για το λιμάνι του Πόρου το ταξίδι έχει διάρκεια 1:15′ με 1:40 λεπτά αλλά θα πρέπει να πάτε μέχρι την Κυλλήνη ενώ από Πάτρα για Σάμη θα χρειαστείτε 3 με 3:30′ ώρες. Επιπλέον, το Φισκάρδο στα βόρεια του νησιού συνδέεται και με το νησί της Λευκάδας στο οποίο φτάνετε οδικώς. Τέλος, η Κεφαλονιά συνδέεται με το νησί της Ιθάκης από το λιμάνι της Σάμης.

Παραλία στη Κεφαλλονιά
Άλλη μία πανέμορφη παραλία στη Κεφαλονιά.
Δε θυμάμαι το όνομά της οπότε αν το γνωρίζετε στείλτε μου μήνυμα ή αφήστε σχόλιο.

Πάντως οι ώρες πρόσβασης και τα δρομολόγια και οι προορισμοί αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και την κίνηση προς Κεφαλονιά, γιαυτό καλό θα ήταν να ενημερωθείτε σχετικά με τα διαθέσιμα δρομολόγια από τα λιμεναρχεία απ’ όπου θα ταξιδέψετε. Τα τηλέφωνα είναι διαθέσιμα στις “Χρήσιμες Πληροφορίες“, πάνω δεξιά στη σελίδα μας.

κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Ξενοδοχεία και δωμάτια στη Κεφαλονιά

Βρείτε ξενοδοχείο στη Κεφαλονιά και κάντε τη κράτηση σας μέσα από booking.com αφού πρώτα συγκρίνετε τις τιμές αλλά και τις κριτικές που έχουν τα ξενοδοχεία ή οι ξενώνες που σας ενδιαφέρουν.

Φωτογραφίες από την Κεφαλονιά

Επιστροφή στης φωτογραφίες

Χάρτης με τα σημεία των φωτογραφιών από την Κεφαλονιά.

Photo was taken from about this point

Photo was taken from about this point

photo was taken from about this point

Greece

Sámi 28080


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *