Φωτογραφίες από τη Κεφαλλονιά και τις παραλίες της

Κατηγοριοποιημένα ως ΕΠΤΑΝΗΣΑ, ΝΗΣΙΑ, Παραλία
Μύρτος-παραλία-Κεφαλλονιά
Η παραλία του Μύρτου, Κεφαλλονία

Η Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στα Επτάνησα και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Είναι διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες όπως οι Μύρτος, Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός, Σκάλα, Αντίσαμος καθώς και για μερικούς από τους ομορφότερους παραδοσιακούς νησιωτικούς οικισμούς όπως η Άσσος και φυσικά το κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Φισκάρδο.

Φωτογραφίες από τη Κεφαλλονιά | Διαμονή στη Κεφαλλονιά | Πρόσβαση | Χάρτης με τις τοποθεσίες των φωτογραφιών

Αργοστόλι-Κεφαλλονιά-Επτάνησα
Το πανέμορφο Αργοστόλι, πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς.

Αργοστόλι και Ληξούρι

Πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς είναι το Αργοστόλι με 10 χιλιάδες περίπου κατοίκους. Είναι χτισμένο σε μεγάλο φυσικό λιμάνι και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις μίας μεγάλης πόλης χωρίς να χάνει σε κανένα σημείο την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα νησί των Επτανήσων. Μία βόλτα με τα πόδια στον παραλιακό δρόμο ή τον μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο Αργοστολίου είναι αρκετή για να μπείτε στους ρυθμούς της ζωής στα Επτάνησα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός είναι το Ληξούρι με 4 χιλιάδες περίπου κατοίκους. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο ενώ σε αρκετά κοντινή απόσταση θα βρείτε πολλές και πανέμορφες παραλίες.

Παραλίες στη Κεφαλλονιά

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας η Κεφαλλονιά διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της χώρας μας. Πρόκειται για παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα καθώς άλλες διαθέτουν χρυσή άμμο με καταπράσινα ρηχά νερά σε σημεία του νησιού με εύκολη πρόσβαση ενώ άλλες έχουν ψιλό ανοιχτού χρώματος βότσαλο με απότομα καταγάλανα νερά, ψηλά βράχια που κρέμονται από πάνω και απότομη ή ακόμα και δύσκολη πρόσβαση για όσους επιθυμούν λιγότερο κόσμο και περισσότερη ησυχία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας αναφερθούμε σε μερικές από τις ομορφότερες και πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

παραλία-Κεφαλονίας-πλατύς-γιαλός
Πεύκο και μοναδικά νερά στη παραλία του Πλατύ Γιαλού!

Αρκετά κοντά στο Αργοστόλι βρίσκονται οι πανέμορφες παραλίες του Μακρύ και Πλατύ Γιαλού! Είναι δύο διπλανές αλλά ξεχωριστές παραλίες με λεπτή χρυσή άμμο και πράσινα πεντακάθαρα ρηχά νερά ενώ στο πίσω μέρος τους κρέμονται πεύκα που ακουμπούν στην αμμουδιά. Κοντά στο Αργοστόλι βρίσκεται και η παραθαλάσσια περιοχή της Λάσης με αρκετές καλαίσθητες ξενοδοχειακές μονάδες και μικρούς αμμουδερούς κολπισκούς.

Στο Ληξούρι η παραλία που κάνει την διαφορά είναι το Ξι. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης, είναι αρκετά οργανωμένη και εντυπωσιάζει με το κοκκινωπό χρώμα της άμμου, και τα απότομα λευκά βράχια σε κάποια σημεία της παραλίας.

Η πιο γνωστή και εντυπωσιακή παραλία του νησιού δεν είναι άλλη φυσικά από αυτή του Μύρτου! Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι μοναδική και χιλιοφωτογραφημένη σε όλα τα έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος ενώ το χρώμα της θάλασσας είναι ίσως μοναδικό. Ο Μύρτος βρίσκεται σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από το Αργοστόλι και πριν το γνωστό παραθαλάσσιο χωρίο Άσσος.

Μύρτος-παραλία-Κεφαλλονιά
Η παραλία του Μύρτου, Κεφαλλονιά

Άλλες παραλίες της Κεφαλλονιάς που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η παραλία της Σκάλας και της Αντίσαμου.

Η γραφική Άσσος και το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο

Για γνωρίστε ακόμα καλύτερα το νησί της Κεφαλλονιάς πρέπει να επισκεφτείτε δύο παραθαλάσσιος οικισμούς. Αυτόν της Άσσου, ένα γραφικό χωριό χτισμένο σε μικρό κολπίσκο με παραδοσιακά σπίτια από την μία πλευρά και το κάστρο της Άσσου με μοναδική θέα στο χωρίο και τις απόκρημνες παραλίες, στον απέναντι καταπράσινο λόφο. Και φυσικά να περπατήσετε στο μικρό αλλά κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Φισκάρδο, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τις ψαρόβαρκες αραγμένες σε μικρό λιμανάκι στο οποίο καθρεφτίζονται τα γραφικά σπίτια του οικισμού.

Φισκάρδο-Κεφαλλονιά
Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο

Άλλοι προορισμοί που αξίζετε να δείτε στην Κεφαλλονιά είναι το εκπληκτικό σπήλαιο-λίμνη της Μελισσάνης με τα βαθιά πεντακάθαρα μπλε νερά, τα λιμάνια της Σάμης και του Πόρου καθώς και τις πλαγιές του πανύψηλου Αίνου (1628 μέτρα οπού κυριαρχεί η μοναδική κεφαλληνιακή ελάτη.

Πρόσβαση στη Κεφαλλονιά

Στη Κεφαλλονιά μπορείτε να φτάσετε είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο καθώς το νησί διαθέτει αεροδρόμιο στο Αργοστόλι με το οποίο συνδέεται με Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη (μέσω Αθήνας). Ακτοπλοϊκώς η Κεφαλλονιά συνδέεται με δύο λιμάνια, αυτά της Κυλλήνης και της Πάτρας. Από Κυλλήνη το πλοίο θα σας μεταφέρει στο λιμάνι του Πόρου ενώ τη καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς Αργοστόλι και Ληξούρι. Από την Πάτρα εκτελούνται δρομολόγια προς το τρίτο λιμάνι της Κεφαλλονιάς, τη Σάμη.

Για το λιμάνι του Πόρου το ταξίδι έχει διάρκεια 1:15′ με 1:40 λεπτά αλλά θα πρέπει να πάτε μέχρι την Κυλλήνη ενώ από Πάτρα για Σάμη θα χρειαστείτε 3 με 3:30′ ώρες. Επιπλέον, το Φισκάρδο στα βόρεια του νησιού συνδέεται και με το νησί της Λευκάδας στο οποίο φτάνετε οδικώς. Τέλος, η Κεφαλλονιά συνδέεται με το νησί της Ιθάκης από το λιμάνι της Σάμης.

Πάντως οι ώρες πρόσβασης και τα δρομολόγια και οι προορισμοί αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και την κίνηση προς Κεφαλλονιά, γιαυτό καλό θα ήταν να ενημερωθείτε σχετικά με τα διαθέσιμα δρομολόγια από τα λιμεναρχεία απ’ όπου θα ταξιδέψετε. Τα τηλέφωνα είναι διαθέσιμα στις “Χρήσιμες Πληροφορίες“, πάνω δεξιά στη σελίδα μας.

Ξενοδοχεία και δωμάτια στη Κεφαλλονιά

Βρείτε ξενοδοχείο στη Κεφαλλονιά και κάντε τη κράτηση σας μέσα από booking.com αφού πρώτα συγκρίνετε τις τιμές αλλά και τις κριτικές που έχουν τα ξενοδοχεία ή οι ξενώνες που σας ενδιαφέρουν.

Φωτογραφίες από την Κεφαλλονιά


Επιστροφή στης φωτογραφίες

Χάρτης με τα σημεία των φωτογραφιών από την Κεφαλλονιά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.