14.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Η Βυζίτσα στο Πήλιο.


H Βυζίτσα είναι ένα πανέμορφο χωριό του Πηλίου σε υψόμετρο 500 μέτρων και σε απόσταση μόλις 30 χιλιόμετρων από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, τον Βόλο.

Αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στο Πήλιο κάτι που οφείλεται όχι μόνο στην ομορφιά του φυσικού τοπίου αλλά και στο ίδιο το χωριό, ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Βυζίτσα έχει ανακηρυχθεί και επίσημα διατηρητέος οικισμός κάτι που θα καταλάβετε σχεδόν αμέσως από τις πρώτες βόλτες ή καλύτερα ματιές που θα ρίξετε στα σπίτια του χωριού.

Φωτογραφίες από τη Βυζίτσα | Διαμονή στη Βυζίτσα | Χάρτης Βυζίτσας


Στην πανέμορφη κεντρική πλατεία της Βυζίτσας.


Στη Βυζίτσα αυτό που θα σας κάνει αμέσως εντύπωση είναι τα μεγάλα παραδοσιακά, καλοδιατηρημένα και σε κάποιες περιπτώσεις, στολισμένα με πανέμορφες παλιές ζωγραφιές σπίτια. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μετατραπεί σε καλαίσθητους ξενώνες που λειτουργούν όλο το χρόνο μίας και η φύση του βουνού αλλά κυρίως η ευνοϊκή θέση της Βυζίτσας, είναι ιδανική για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Αφού φτάσετε στο χωριό αξίζει να το περπατήσετε ακολουθώντας το πέτρινο καλντερίμι που ξεκινάει στα δεξιά της πλατείας όπως ανεβαίνετε από το πάρκινγκ. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα αρχοντικά για να φτάσετε μέχρι το ύψωμα με την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο αλλά και το χωριό. Αν ανεβείτε λίγο πιο πάνω τότε από το πλάτωμα θα μπορείτε να δείτε μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος του Πηλίου καθώς και το γειτονικό και το πανέμορφο χωριό Μηλιές.

Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο μετά από έναν τέτοιο ιδιαίτερα όμορφο άλλα ίσως και λίγο κουραστικό περίπατο από την επιστροφή στην πανέμορφη κεντρική πλατεία της Βυζίτσας. Η πλατεία αυτή έχει μία σχεδόν παραμυθένια υπόσταση ενώ σίγουρα μπορεί να περιληφθεί μέσα στις τρεις πιο όμορφες πλατείες των χωριών του Πηλίου και από τις πιο όμορφες πλατείες ορεινών χωριών της Ελλάδας.

Βυζίτσα-Vizitsa
Ανεβαίνοντας προς την κεντρική πλατεία της Βυζίτσας

Πρόσβαση στη Βυζίτσα

Η πρόσβαση στο χωριό της Βυζίτσας είναι ιδιαίτερα εύκολη. Από τον Βόλο θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο που πάει προς Αγριά, Κάτω Λεχώνια και Καλά Νερά. Εκεί θα στρίψετε αριστερά για Μηλιές στις οποίες θα φτάσετε μετά από ορισμένα χιλιόμετρα ανηφορικού ορεινού δρόμου. Από τις Μηλιές σας μένουν μόλις δύο χιλιόμετρα πανέμορφου και δασωμένου με πλατάνια δρόμου μέχρι να φτάσετε στη Βυζίτσα και το σημείο οπού θα αφήσετε το αυτοκίνητο.

Μη ξεχάσετε κατά την διαμονή ή την βόλτα σας στη Βυζίτσα να επισκεφτείτε και το πανέμορφο χωριό Πινακάτες. Οι Πινακάτες βρίσκονται μόλις 3 χιλιόμετρα μακρυά από τη Βυζίτσα και μία επίσκεψη στην πανέμορφη πλατεία του χωριού επιβάλλεται!


Διαμονή στη Βυζίτσα

Στη Βυζίτσα θα βρείτε μερικούς από τους ομορφότερους ξενώνες του βουνού των Κενταύρων. Το κόστος διαμονής ποικίλει γι’ αυτό κάντε την έρευνα σας βλέποντας και διαβάζοντας σχόλια άλλων χρηστών που τους έχουν επισκεφτεί μέσα από την σελίδα του booking.com για τις επιλογές διαμονής στη Βυζίτσα.

Επιπλέον, μιας και οι αποστάσεις απο τις Μηλιές ή τις Πινακάτες είναι πολύ μικρές μπορείτε να δείτε για διαθέσιμα δωμάτια και σε αυτούς τους πολύ γραφικούς οικισμούς του Πηλίου (δωμάτια στις Μηλιέςδωμάτια στις Πινακάτες)

Booking.com

Φωτογραφίες από τη Βυζίτσα

Χάρτης Βυζίτσας

Βυζίτσα Πήλιο
Στην πανέμορφη κεντρική πλατεία της Βυζίτσας.
Προηγούμενο ταξίδιΟ ποταμός Βοϊδομάτης στο Ζαγόρι
Επόμενο ταξίδιΖαγορά στο Πήλιο
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση από την Χαλκίδα, η Στενή αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μία σύντομη απόδραση σε έναν απροσδόκητα όμορφο και προσιτό χειμερινό και όχι μόνο προορισμό.
Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον νομό Αχαϊας και είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής και θανατηφόρας κατολίσθησης που συνέβη στην περιοχή το 1913! Πρόκειται για μίαφυσική λίμνη με ζωή λιγότερο από εκατό χρόνια αφού προστέθηκε στον γεωφυσικό χάρτη της περιοχής μόλις το 1913
Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αθήνα.
Το υγρό στοιχείο στον νομό Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς η παρουσία δύο σημαντικών ποταμών, Λούρου και Αχέροντα, αλλά και της εξαιρετικής ομορφιάς λίμνης Ζηρού, προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στους τυχερούς επισκέπτες.