Μαρίνα Αλίμου, η μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας

Μαρίνα Αλίμου ιστιοπλοϊκό φωτογραφία
Μαρίνα Αλίμου ιστιοπλοϊκό φωτογραφία

Στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άλιμο (περιοχή Καλαμάκι) δίπλα στο πάρκο της πρώην καφετέριας Όστρια βρίσκεται η μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας, η μαρίνα Αλίμου με δυνατότητα μόνιμης φιλοξενίας 1000 και πλέον σκαφών. Η μαρίνα Αλίμου ξεκινάει στα δεξιά του πάρκου της καφετέριας Όστρια (δίπλα στη δημόσια παραλία Αλίμου) και τελειώνει στις εκβολές του ρέματος της Πικροδάφνης, στα σύνορα του Δήμου Αλίμου με το Παλαιό Φάληρο (περιοχή Έδεμ).

Η μαρίνα καλύπτει έκταση 170 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ενώ εκεί θα βρείτε και τρεις καφετέριες, το Σκίπερς (Skippers), το Νύχτα Μέρα (Dia Noche) δίπλα ακριβώς στο κολυμβητήριο Αλίμου και το Kitchen bar. Κάποια από αυτά τα ονόματα βέβαια έχουν αλλάξει. Την άνοιξη του 2022 οι εγκαταστάσεις στη περιοχή που ΄ήταν το Kitchen bar και το νυχτερινό κέντρο έχουν γκρεμιστεί στα πλαίσια γενικότερης αναβάθμισης της μαρίνας Αλίμου.

Ιστιοπλοϊκά σκάφη στη Μαρίνα Αλίμου
Ιστιοπλοϊκά σκάφη στη Μαρίνα Αλίμου

Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος και για να δείτε την μαρίνα αλλά κυρίως για να απολαύσετε την θέα στον Πειραιά, την Αίγινα και τις ακτές της Πελοποννήσου και φυσικά την θάλασσα του Σαρωνικού κόλπου, είναι να περπατήσετε πάνω στους δύο ντόκους που οδηγούν στους δύο φάρους εισόδους της μαρίνας Αλίμου στους οποίους σε αντίθεση με την μαρίνα Φαλήρου, είναι ελεύθερη η πρόσβαση.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει κάτι σαν σκαλάκια για να διευκολύνεται η πρόσβαση στον ντόκο όπως έρχεστε από το πάρκο της Όστριας ή στον αριστερό όπως κοιτάτε από την παραλιακή λεωφόρο προς την θάλασσα. Η καλύτερη ώρα είναι το απόγευμα και συγκεκριμένα λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Φωτογραφίες από την μαρίνα Αλίμου

Χάρτης μαρίνας Αλίμου

Κάνετε κλικ στη κόκκινη ένδειξη πάνω στο χάρτη για πληροφορίες πρόσβασης.Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *