Η Αρίστη στα Ζαγοροχώρια

Κατηγοριοποιημένα ως ΗΠΕΙΡΟΣ, Χειμώνας
Η Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, Δυτικό Ζαγόρι
Η Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, Δυτικό Ζαγόρι

Η Αρίστη στο δυτικό Ζαγόρι είναι ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι που βρίσκεται στο δρόμο προς το Πάπιγκο αλλά και το χωριό Βίκος (με την εκπληκτική θέα στο ομώνυμο φαράγγι και την Αστράκα.). Τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα Ζαγοροχώρια με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη χωρίς να έχει χάσει όμως τον χαρακτήρα της καθόλου.

Πρόσβαση στην Αρίστη

Η Αρίστη βρίσκεται 49 περίπου χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα ακολουθώντας την εθνική οδό Ιωαννίνων Κοζάνης από την οποία θα κάνουμε δεξιά στη διασταύρωση για Μεσοβούνι και Πάπιγκο. Από την Θεσσαλονίκη απέχει 300 χιλιόμετρα ενώ από την Αθήνα 470 χλμ.

Φωτογραφίες από την Αρίστη | Διαμονή στην Αρίστη | Χάρτης περιοχής Δυτικού Ζαγορίου

Στην Αρίστη θα βρείτε μερικούς αξιόλογους ξενώνες ενώ στην κεντρική μικρή πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο και το παλιό περίπτερο (η επίσκεψη μας έγινε πριν 5-6 χρόνια οπότε μπορεί το περίπτερο να έχει “εκσυγχρονιστεί” ή “μεταφερθεί”) θα βρείτε το καφεστιατόριο “Εν Αρίστη” για τον καφέ, το γλυκό ή τα παραδοσιακά ζαγορίσια πιάτα.

Η θέα προς και από την Αρίστη είναι πάντως εξαιρετική. Καθώς πλησιάζετε θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το χωριό από ψηλά ενώ όσο περισσότερο φτάνετε προς τον οικισμό θα απολαύσετε την θέα των πέτρινων σπιτιών που είναι χτισμένα μέσα σε δασωμένες και καταπράσινες πλαγιές (ανάλογα βέβαια και με την εποχή που θα πάτε καθώς τα χρώματα αλλάζουν εντυπωσιακά). Από το χωριό θα δείτε τις εντυπωσιακές βουνοκορφές αλλά και τον φιδίσιο ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο ξακουστό Πάπιγκο (και το Μικρό Πάπιγκο).

Στη μικρή πλατεία της Αρίστης
Στη μικρή πλατεία της Αρίστης

Διαμονή στην Αρίστη στο δυτικό Ζαγόρι

Δείτε τις διαθέσιμες προτάσεις για τη διαμονή σας στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό της Αρίστης.

Booking.com

Φωτογραφίες από την Αρίστη

Χάρτης περιοχής Δυτικού Ζαγορίου

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *