Ανδρίτσαινα

Κατηγοριοποιημένα ως ΗΛΕΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Andritsena-Ανδρίτσαινα

Η Ανδρίτσαινα είναι μία μικρή κωμόπολη στα σύνορα των νομών Ηλείας και Αρκαδίας (ανήκει διοικητικά στην Ηλεία) που ξεχωρίζει καθώς διακρίνονται από μακριά τα δεκάδες παλιά της σπίτια και αρχοντικά με τις κεραμμοσκεπές τους. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Λυκαίου όρους σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων.

Φωτογραφίες από την Ανδρίτσαινα | Διαμονή στην Ανδρίτσαινα | Χάρτης Ανδρίτσαινας

Αξίζει να την περπατήσετε και να ανεβείτε στα πιο ψηλά της σοκάκια για να απολαύσετε τη θέα στην ευρύτερη περιοχή και τον οικισμό ο οποίος αν και κάηκε ολοσχερώς από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ το 1826, με το μεράκι και το κουράγιο των κατοίκων της βρήκε και πάλι την ζωντάνια και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Η Ανδρίτσαινα συνήθως αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό για τον μοναδικό αρχαίο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή Βάσσες 14 χιλιόμετρα μόλις από την Ανδρίτσαινα. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει και την βάση για επισκέψεις στη Νέδα, το θρυλικό ποτάμι που περνάει μέσα και από το ομώνυμο και μοναδικό φαράγγι.

Andritsaina-Ανδριτσαινα
Η παραδοσιακή κωμόπολη της Ανδρίτσαινας

Πάντως αξίζει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην Ανδρίτσαινα καθώς πέρα από τα αρχοντόσπιτα και την Πελοποννησιακή της αρχιτεκτονική, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την δημόσια βιβλιοθήκη στην οποία θα βρείτε σπάνια χειρόγραφα και εκδόσεις από τον 15ο αιώνα καθώς και έγγραφα ύψιστης ιστορικής σημασίας που σχετίζονται με την Γαλλική και την Ελληνική επανάσταση.

Διαμονή στην Ανδρίτσαινα

Ξενώνες και δωμάτια στην Ανδρίτσαινα ή την ευρύτερη περιοχή.

Λαογραφικό μουσείο Ανδρίτσαινας

Επιπλέον, στην Ανδρίτσαινα θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε και από το λαογραφικό της μουσείο στο οποίο φιλοξενούνται πέρα από τις παραδοσιακές φορεσιές και πλήθος κεραμικών, φωτογραφιών (και από τον Fred Boissonnas), λιθογραφιών και άλλων που σχετίζονται με την ζωή των ανθρώπων του τόπου. (περισσότερες πληροφορίες στο www.andritsainamuseum.gr/)

Αν μετά απ΄ όλα αυτά διψάσατε δεν έχετε να επισκεφτείτε το σήμα κατατεθέν της Ανδρίτσαινας, την Τρανή Βρύση με τις 4 πέτρινες “βρύσες” που χτίστηκε το 1724!

Φωτογραφίες από την Ανδρίτσαινα

Χάρτης Ανδρίτσαινας

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *