Χιόνια στην Αθήνα

Χιόνια στην Αθήνα και την Αττική
Χιόνια στην Αθήνα και την Αττική

Αν και η Αθήνα φημίζεται για τους αρκετά ήπιους και “μαλακούς” χειμώνες της, δεν είναι λίγες οι φορές που ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία ο χιονιάς έχει κάνει την εμφάνιση του όχι μόνο στα βόρεια αλλά στα κεντρικά και νότια παραθαλάσσια προάστια της πόλης.

Χιόνια στην Αθήνα 2022 – Κακοκαιρία Ελπίδα

Ίσως ο μεγαλύτερος χιονιάς των τελευταίων δεκαετιών, σίγουρα αυτός που θα μείνει στην σύγχρονη ιστορία της Αθήνας για την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και οδηγών της πόλης που εγκλωβίστηκαν στους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποκορύφωμα το φιάσκο της Αττικής οδού με 3.000 περίπου εγκλωβισμένα οχήματα για πάνω από 24 ώρες!

Η κακοκαιρία Ελπίδα (τι έχετε να πείτε για την επιλογή του ονόματος;) έφερε δεκάδες εκατοστά χιονιού σε όλο το λεκανοπέδια χωρίς να εξαιρέσει ούτε τα νότια προάστια, με αποτέλεσμα εκατοντάδες δέντρα να μην αντέξουν το βάρος, να σπάσουν και να καταστρέψουν αυτοκίνητα καθώς και καλώδια της ΔΕΗ.

Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση για αρκετές μέρες και με θερμοκρασίες υπό το μηδέν! Σίγουρα, είδαμε όλοι μας ‘άπειρες’ φωτογραφίες ευτυχισμένων Αθηναίων να απολαμβάνουν την πρωτοφανή αυτή χιονόπτωση, θεωρούμε όμως πως ο χιονιάς του Ιανουάριου του 2022 θα αφήσει πικρή γεύση και αναμνήσεις στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Βίντεο από τη παραλιακή λεωφόρο και τη πεζογέφυρα στον Άλιμο

Μη ξεχνάμε πως εξαιτίας της ποσότητας του χιονιού αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών για πολλές μέρες, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ήταν αδιάβατα εξαιτίας και του πάγου που σχηματίστηκε τις επόμενες της χιονόπτωσης μέρες, ενώ σχολεία, δημόσιο, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα της πόλης έμειναν κλειστά ως και 4 μέρες! (ανανεώνουμε αυτό το άρθρο στις 29 Ιαν. 2022 και μαθαίνουμε πως στα βόρεια της πόλης ακόμα και σήμερα υπάρχει πάγος και αδιάβατα σημεία! Ο Αττικός ήλιος έκανε πάντως ότι μπορούσε για να απαλύνει κάπως τα τερτίπια της ‘Ελπίδας’)

Η κακοκαιρία του 2021 στην Αθήνα

Ο μεγάλος χιονιάς του Φεβρουαρίου του 2021 (15-16/02/2021) με την ονομασία Μήδεια (Οι προηγούμενες μεγάλες χιονοπτώσεις στην Αθήνα και την Αττική δεν είχαν την τιμή να έχουν όνομα μιας και η ονοματοδοσία καιρικών φαινομένων είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο, ίσως δανεισμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες οπού βέβαια εδώ και δεκαετίες δίνουν ονόματα, με τους περισσότερους να θυμόμαστε κυρίως τυφώνες όπως η φονικοί Κατρίνα και Άντριους), έφερε και αυτός ταλαιπωρία αλλά δε συγκρίνεται με τίποτα με την απίστευτη και τραγική κατάσταση του λεκανοπεδίου τον Ιανουάριο του 2022!

Στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 25 εκατοστά κάνοντας την πόλη να μοιάζει περισσότερο με κάποιο ορεινό χωρίο στα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο ή τις Άλπεις παρά με την συνήθως γκρίζα και “τσιμεντένια” πρωτεύουσα.

Η χιονόπτωση στις 16 Φεβρουαρίου 2021 σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΜΥ, ήταν από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών! Άρχισαν στα βόρεια της Αττικής από τα ξημερώματα της 15/02 και επηρέασαν όλη την Αττική για 36 ώρες. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη και κράτησε 24 ώρες σε όλα τα προάστια της πόλης, μέχρι και στα νότια προάστια οπού λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών είναι αρκετά σπάνιο να βλέπουμε καλυμμένες παραλίες από παχύ στρώμα χιονιού.

Χιονι στην παραλία Φαλήρου, Αθήνα
Χιονισμένη παραλία Π. Φαλήρου και πίσω ακριβώς η Μαρίνα Αλίμου, νότια προάστια Αθήνα

Οι εικόνες με την χιονισμένη Ακρόπολη καθώς και με κάποιους τολμηρούς σκιέρ που έκαναν βόλτα στα χιονισμένα προάστια ήταν πραγματικά μοναδικές και εντυπωσιακές.

Βίντεο με την χιονισμένη Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και το Θησείο.

Με την χρήση drones αυτός ο χιονιάς στο κέντρο της Αθήνας μας χάρισε πραγματικά μοναδικά στιγμιότυπα από μοναδικά μνημεία και μέρη στην Αθήνα όπως φυσικά ο βράχος της Ακρόπολης και οι γύρω περιοχές του Θησείου, των στύλων Ολυμπίου Διός και του Θησείου. Απολαύστε τις μοναδικές εικόνες στα πιο κάτω drone video.
Το πρώτο είναι από το κανάλι Up Stories


ενώ το δεύτερο βίντεο που περιέχει εικόνες από το Θησείο, το πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Ηρώδειο και φυσικά την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα είναι από το κανάλι Spyro leka

Αν έχετε φωτογραφικό υλικό ή βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας επικοινωνήστε στο info@travelphoto.gr

Η χιονόπτωση στα κοινωνικά δίκτυα

Το ίδιο έντονος με την χιονόπτωση ήταν και ο κατακλυσμός εικόνων χιονισμένων αστικών τοπίων, στα κοινωνικά δίκτυα (social media) όπως τα Facebook, Twitter και Instagram. Η ιδιαιτερότητα αυτή τη φορά ήταν πως λόγω του κορονοϊού (Covid 19), οι περισσότεροι προτίμησαν να ανεβάσουν φωτογραφίες τραβηγμένες από τα μπαλκόνια τους. Χιονοπόλεμος από τα μπαλκόνια λοιπόν για αρκετούς ή ίσα ίσα κάτω στην είσοδο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας τους.

Διακοπές ρεύματος εξαιτίας της χιονόπτωσης

Ακόμα και σήμερα (19/02) που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχουν αρκετά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (3,500) στα βόρεια προάστια όπως Δροσιά, Εκάλη, Διόνυσος κα, εξαιτίας των μεγάλων βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ από πτώσεις δέντρων που δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού.

Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο τηλέφωνο 11500 (πανελλαδικής εμβέλειας) ή στο +30 2111900500 αν καλείτε από το εξωτερικό.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κάνετε δήλωση βλάβης πλέον και διαδικτυακά στην αρχική σελίδα της εταιρείας >> www.deddie.gr

Οι πιο έντονες χιονοπτώσεις στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο τύπου όπου ανάμεσα σε άλλα στοιχεία παραθέτονται και οι χρονιές με το περισσότερο χιόνι στην Αττική αλλά κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποιες από αυτές στον πιο κάτω πίνακα.

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣΠΑΧΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ
118-19/2/198310-15 cmΜεγάλη ένταση. Διάρκεια 12 ώρες
29/3/198710-15 cmΜεγάλη ένταση. Διάρκεια 12 ώρες
322-23/2/199210-12cmΜέτρια έως μεγάλη ένταση. Διάρκεια 30-36 ώρες
418/3/19925-8 cmΜεγάλη ένταση. Διάρκεια 1 ώρα
54-4/1/200210-20 cmΜεγάλη ένταση κατά διαστήματα. Συνολική διάρκεια 48 ώρες
612-13/2/200410-15 cmΠολύ μεγάλη ένταση. Διάρκεια 20 ώρες
723-25/1/20065 cmΜέτρια ένταση. Συνολική διάρκεια 30-40 ώρες
816-18/2/200815-25 cmΠολύ μεγάλη ένταση. Διάρκεια περίπου 30 ώρες
914-17/2/202120 -25 cmΠολύ μεγάλη ένταση-Διάρκεια 36 ώρες σε Αττική και στην Αθήνα 24 ώρες

Δείτε όλες τις φωτογραφίες || Μείνετε στην Αθήνα

Σε αντίθεση με την δεκαετία του ’90 οπου οι Αθηναίοι στο κέντρο και τα νότια της πόλης είδαν χιόνι μόνο το 1992 (πρέπει να ήταν ο Φεβρουάριος του ’92), την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, ο χιονιάς τίμησε με την παρουσία του τους κατοίκους της Αττικής αρκετές φορές δίνοντας έτσι ιδιαίτερη χαρά κυρίως στους πιτσιρικάδες που βγήκαν στους δρόμους να χαρούν το σπάνιο αυτό, για τα δεδομένα της Αθήνας, καιρικό φαινόμενο.

Ιανουάριος του 2002

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, χιόνι, χιονόπτωση
Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χιονόπτωση στην Αθήνα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, 2002

Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2002 έπεσε το πρώτο χιόνι της νέας χιλιετίας στους δρόμους της Αθήνας. Χιόνισε σε όλη την πόλη χωρίς όμως να το στρώσει στα νότια προάστια.

Στο κέντρο όμως η χιονόπτωση ήταν αρκετά έντονη για περίπου μισή ώρα με αποτέλεσμα ο λόφος του Λυκαβηττού, ο λόφος του Φιλοπάππου, τα στενά της Πλάκας αλλά και ο βράχος της Ακρόπολης να ντυθούν στα λευκά έστω και για μία ώρα περίπου μόνο μίας και στη συνέχεια η ένταση μειώθηκε σημαντικά και χιόνι έλιωσε σε λίγα μόλις λεπτά.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω ακριβώς από τον βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα, είναι από τον Ιανουάριου του 2002 και συγκεκριμένα το διάστημα με την δυνατή χιονόπτωση. Η λήψη έγινε με αναλογική DSLR μηχανή (Canon EOS 3000) και ασπρόμαυρο φιλμ Ilford ISO 400.

Ο χειμώνας του 2004

Ο πρώτος όμως πραγματικά δυνατός χιονιάς για την πρωτεύουσα ήρθε δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2004. Συγκεκριμένα, χιόνι άρχισε να πέφτει σε όλη την πόλη από το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να το στρώσει μέχρι και τα νότια προάστια (Άλιμος, Παλαιό Φάληρο κλπ).

Το επόμενο πρωί, στις 13 Φεβρουαρίου δηλαδή, τα πάντα ήταν παγωμένα, η θερμοκρασία στα νότια ήταν υπό το μηδέν και ο κόσμος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία για μία μοναδική βόλτα στα χιονισμένα πάρκα και τους πεζόδρομους δίπλα ακριβώς στην αχνισμένη θάλασσα του Σαρωνικού κόλπου.

Χιόνια στην Αθήνα, παραλία
Χιονισμένο πάρκο στο Όστρια καφέ, παραλία του Αλίμου, Φεβρουάριος 2004.

Χιονισμένα βουνά στο λεκανοπέδιο

Ο χειμώνας του 2005 ήταν σχετικά φυσιολογικός για την Αθήνα αφού δεν είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης αλλά κάποιες μέρες μόνο στα βόρεια προάστια και φυσικά τα γύρω βουνά του λεκανοπεδίου και κυρίως την Πάρνηθα και την Πεντέλη οι οποίες ντύθηκαν 2-3 φορές στα λευκά.

οακα χιονι πεντέλη
Το Ολυμπιακό στάδιο και η χιονισμένη Πεντέλη, Φεβρ’02

Χιόνι με δόσεις

Το 2006 ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με χιονοπτώσεις στο κέντρο της πόλης για δύο συνεχόμενες μέρες. Συγκεκριμένα στις 24 και 25 Ιανουαρίου είχαμε χιονόπτωση και στο κέντρο της πόλης και στα νότια προάστια. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση της έντασης του Φεβρουαρίου του 2004 αλλά ήταν αρκετή ώστε στις 25 Γενάρη να το στρώσει έστω και για μερικές ώρες μέχρι και στη Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Οι πιο κεντρικοί λόφοι όπως ο Φιλοπάππου και ο Λυκαβηττός ήταν κατάλευκοι για όλη σχεδόν την ημέρα.

Αθήνα, χιονόπτωση στη Καλλιθέα
Το γήπεδο της Καλλιθέας στα λευκά απο την έντονη χιονόπτωση, Ιανουάριος 2006

Χειμώνας και χιονοπτώσεις του 2008 στην Αθήνα

Και φτάνουμε στο 2008 στο οποίο σημειώθηκε ίσως το εντονότερο φαινόμενο χιονόπτωσης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα κεντρικά και τα νότια προάστια για όλη την δεκαετία από το 2000 έως και το 2010. Τα πρώτα δείγματα τα είχαμε από το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου όταν και άρχισε να χιονίζει και να το στρώνει σε βόρεια προάστια όπως η Πολιτεία και η Εκάλη. Αυτό το βράδυ εκεί είχε αρκετό κρύο (γύρω στους -5 βαθμούς κελσίου) και πάρα πολύ αέρα.

Χιονοπτωση στην Αθήνα
Παραλία Αλίμου, πάρκο καφέ Όστρια, Φεβρουάριος 2008

Η χιονόπτωση ήταν έντονη αλλά οι νιφάδες ήταν πολύ λεπτές και παρασύρονταν προς όλες τις κατευθύνσεις ανάλογα με τα κέφια του έντονου βοριά που φύσαγε στο λεκανοπέδιο εκείνο το βράδυ. Στα βόρεια το είχε στρώσει αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πεζούς (αν και η αλήθεια είναι πως δεν κυκλοφορούσαν και πολλοί έξω εκείνο το βράδυ) ήταν ο πάγος που έπιασε από πολύ νωρίς κυρίως του δυνατού αέρα και φυσικά της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2006, στα κεντρικά και τα νότια χιόνιζε αλλά όχι τόσο για να το στρώσει. Βέβαια όλα αυτά άλλαξαν από το βράδυ του Σαββάτου όταν και η κακοκαιρία συνεχίστηκε με ακόμα πιο έντονα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, στα βόρεια προάστια ο δυνατός αέρας κόπασε αλλά η χιονόπτωση συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Αυτή τη φορά οι νιφάδες ήταν αρκετά μεγάλες και σε συνδυασμό με την άπνοια που επικρατούσε έντυσαν τα πάντα στα λευκά. Το χιόνι σε αρκετά σημεία είχε φτάσει και τους 40 πόντους στα περισσότερα βόρεια προάστια της πόλης και οι μετακινήσεις γίνοντας μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμα και πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.

Χιονόπτωση στην Αθήνα
Παραλία Αλίμου, πάρκο Όστρια καφέ, Φεβρουάριος 2008

Το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου του 2008 στα νότια προάστια η κατάσταση ήταν κάπως μπερδεμένη, Νόμιζες πως ότι ήταν να ρίξει το έριξε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως πάμε για ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων. Μάλιστα είχε αρχίσει να λιώνει και το λιγοστό χιόνι που είχε στρώσει το βράδυ. Και ενώ το μεσημέρι περιμέναμε να ανέβει η κάπως και θερμοκρασία ο καιρός αλλάζει απότομα προς το χειρότερο (ή το καλύτερο, όπως το πάρει κανείς).

Έντονο κρύο, βαριά συννεφιά και μέσα σε μισή ώρα το λεπτό χιόνι που έπεφτε που και πού έγινε έντονη χιονόπτωση που κράτησε 2-3 ώρες με αποτέλεσμα να ντυθούν τα πάντα στα λευκά. Από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια μέχρι και το πάρκο της Όστριας, οι βάρκες και τα καϊκια στην Μαρίνα Αλίμου και φυσικά οι παραλίες του Καλαμακίου και του Παλαιού Φαλήρου. Η άμμος εξαφανίστηκε και το χιόνι σταματούσε ακριβώς στο σημείο που ξεκινούσε η θάλασσα.

Η ένταση του φαινομένου και η ποσότητα του χιονιού ήταν αρκετά μεγάλη και φυσικά σπάνια για τα παραθαλάσσια προάστια των Αθηνών. Το απόγευμα κατά τις 7 το φαινόμενο περιορίστηκε αρκετά μέχρι και τις 10 το βράδυ όταν και πάλι αρχισε να χιονίζει με μεγάλη ένταση μέχρι και τις 4-5 το πρωί!!! Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου ήταν να “εξαφανιστούν” κάτω από το χιόνι κεντρικότατοι δρόμοι της Αθήνας και των νοτίων προαστίων όπως η Αμφιθέας αλλά και η παραλιακή λεωφόρος! Εκείνο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, πραγματικά δεν κυκλοφορούσε τίποτα στους δρόμους και το μόνο που μπορούσες να ακούσεις ήταν ο μοναδικός αυτός ήχος της δυνατής χιονόπτωσης!

Χιονισμένη παραλία Αλίμου , Αθήνα
Η παραλία του Αλίμου στα λευκά, Φεβρουάριος 2008

Το επόμενο πρωί, λίγες δηλαδή ώρες από όσο περιγράψαμε, τα πάντα ήταν στα λευκά και φωτίζονταν από το μοναδικό φως του Αθηναϊκού ήλιου που είχε κάνει λαμπρή εμφάνιση σαν να ήθελε να μας θυμίσει οτι αυτός είναι ο κυρίαρχος του τοπίου ακόμα και μέσα στη καρδιά ενός τόσο έντονου για την Αθήνα χειμώνα.

Διαμονή στην Αθήνα.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στην Αθήνα στις καλύτερες τιμές από το booking.com – Αθήνα

Φωτογραφίες από την χιονισμένη Αθήνα

Πάνω ↑

Χάρτης

Οι περισσότερες φωτογραφιες ειναι απο την Μαρίνα Αλίμου και το πάρκο της καφετέριας όστρια στον Άλιμο. / Most photos are from Alimos Marina and Ostria cafe park in Alimos, south Athens



Σχόλια

4 απαντήσεις στο “Χιόνια στην Αθήνα”

  1. nefoskephs Avatar
    nefoskephs

    ‘οντως. το 2002 είναι ο μεγαλύτερος χιονιάς για την αθήνα δλδλ δήμο αθηναίων και περιξ. απλά το 2008 π.χ. μπορεί να έριξε περισσότερο σε κάποιες περιοχές.. όπως Ν/Δ κάτι που ισχύει.. και βέβαια το 2016-17 μπορεί να μην περάσει σαν ιστορικό, διότι ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στη ατττικη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πανελλαδικά το 2016-17 είναι ότι πιο ιστορικό/πανελλαδικο έχω ακούσει και δει!

  2. χρηστος παπασουλης Avatar
    χρηστος παπασουλης

    Ο χιονιας της 29/12/2016 ηταν καλος διοτι οχι μονο ειχαμε το σπανιο φαινομενο της χιονοκαταιγιδας αλλα καταφερε μεσα σε 4 μονο ωρες να το στρωσει. Στις περισσοτερες περιοχες της αθηνας με θετικες θερμοκρασιες μαλιστα.
    Μιας και αυτη η δεκαετια δεν κυλα καλα για τους χιονοφιλους ηταν μια καλη σεζον με ο κυριο πιατο αυτο της 29/12

  3. travelphoto.gr Avatar
    travelphoto.gr

    Καλή σας χρονιά και χιόνια πολλά :)
    προσωπικά το 2002 το θυμάμαι για μιά μέρα που κάτω απο την Ακρόπολη έριχνε απίστευτο χιόνι και είχα βγάλει 2-3 από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες σε ασπρόμαυρο φιλμ. Μετά ανέβηκα στο λόφο του Φιλοπάππου από τον οποίο η Ακρόπολη κατά διαστήματα δεν φαινόταν καθόλου εξαιτίας της χιονόπτωσης. Για την διάρκεια της κακοκαιρίας όμως δεν θυμάμαι αυτά που αναφέρετε, χωρίς να αμφισβητώ τα λεγόμενα σας, απλά έχουν περάσει πλέον αρκετά χρόνια. Για τη χτεσινή πάντως χιονόπτωση(09-01-2017), αν και έγινε χαμός στα social media, δεν νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί με άλλες πρόσφατες φορές που είχε κρατήσει το χιόνι περισσότερες μέρες (απότι μου είπαν κάποιοι φίλοι μου στα νότια προάστια)

    Γιάννης Τσουρατζής

  4. Νίκος Avatar
    Νίκος

    Για τον Ιανουάριο του 2002 κάνετε λάθος.
    ήταν ένας απ τους μεγαλύτερους σε έκταση και δυναμική χιονιάδες που έχουν υπάρξει για το λεκανοπέδιο της Αθήνας.
    Δεν θα σας παραθέσω στοιχεία μετεωρολογικά,να αναφέρω μόνο ότι στον Αγ.Δημήτριο στα νότια προάστια χιόνιζε κατά διαστήματα για 3,σχεδόν 4 μέρες ενώ σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχε στρωμένο χιόνι τουλάχιστον 5 εκατοστά στο δρόμο όταν δε χιόνιζε και τουλάχιστον 5-15 όταν χιόνιζε.

    Καλή χρονιά με υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *