Ζήρεια και Τρίκαλα Κορινθίας

Ζήρεια Κυλλήνη βουνό Κορινθία
Ζήρεια Κυλλήνη βουνό Κορινθία

Οδηγίες Πρόσβασης

Η πρόσβαση στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ιδιαίτερα εύκολη. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι και τον χώρο στάθμευσης πάνω στο οροπέδιο της Ζήρειας, στο πάρκινγκ για το μικρή πίστα του σκι, είναι μόλις 155 χιλιόμετρα περίπου. Από Αθήνα ακολουθείτε πορεία προς Πάτρα και στο ύψος του Ξυλόκαστρου βγαίνετε από την εθνική οδό με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Από το Ξυλόκαστρο μέχρι την συνοικία των Κάτω Τρικάλων είναι περίπου 25 χλμ ανηφορικής αλλά άνετης διαδρομής ενώ από εκεί μέχρι και το μικρό οροπέδιο της Ζήρειας είναι περίπου 10 χιλιόμετρα μόλις.

athina-trikala-korinthias
Η διαδρομή Αθήνα-Ζήρεια

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τη Κάτω, τη Μέση και την Άνω. Το χωριό είναι απλωμένο σε πλαγιά της Ζήρειας και εκεί θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχτεί σε δημοφιλή προορισμό και λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα και φυσικά εξαιτίας της ομορφιάς του τοπίο που προσφέρουν οι πλαγιές του ορεινού όγκου της Ζήρειας και ακόμα περισσότερο η ανάβαση στο οροπέδιο και τις επιβλητικές κορυφές του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου μετά τον Ταύγετο φυσικά αλλά πάνω από τον Χελμό της Αχαΐας, του χιονοδρομικού κέντρου και των Καλαβρύτων.

Ζήρεια ή Κυλλήνη

Η Ζήρεια ή Κυλλήνη (2.374μ) μας κέρδισε από την πρώτη μας κιόλας επίσκεψη. Ανεβαίνοντας από τα Τρίκαλα Κορινθίας, αν δεν έχεις πάρει μία γεύση από φωτογραφίες, πραγματικά εντυπωσιάζεσαι όταν φτάνεις στο οροπέδιο και αντικρίζεις τις χιονισμένες και απότομες πλαγιές του όρους Κυλλήνη.

Ζήρεια Κυλλήνη βουνό Κορινθίας
Ζήρεια (Κυλλήνη), νομός Κορινθίας

Είναι έτσι “φτιαγμένο” το ορεινό αυτό τοπίο που πρωτοτυπεί με την αμεσότητα που επιδεικνύει την άγρια ομορφιά των Ελληνικών ορεινών περιοχών στον επισκέπτη του. Επιπλέον, η πολύ μικρή φυσική λιμνούλα Δασίου προσφέρεται για μερικές άνετες περιμετρικές βόλτες ανάμεσα από πανύψηλα δέντρα, χιονισμένα βουνοκορφές που φαίνονται τόσο κοντά στο βλέμμα μας και ήχους ενός βουνού που ξέρει ακόμα και μέχρι σήμερα να κρύβει πολύ καλά τα μυστικά του

Ζήρεια (Κυλλήνη), στο φαράγγι της Φλαμπουρίτσας
Ζήρεια (Κυλλήνη), στο φαράγγι της Φλαμπουρίτσας

Για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας , ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη Ζήρεια, είναι ότι καλύτερο κατά την επίσκεψη τους στην περιοχή αρκεί βέβαια να διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για τέτοιου είδους δραστηριότητες ιδιαίτερα τον χειμώνα οπου ο καιρός στο όρος Κυλλήνη δεν αστειεύεται καθόλου και μπορεί να γίνει επικίνδυνος αν δεν έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στο τέρμα του δρόμο και στα αριστερά του οροπεδίου καφετέρια αλλά και αναβατήρας σε μία λίγο απότομη αλλά μικρή πλαγιά του βουνού για όσους θέλουν να κάνουν σκι.

Τρίκαλα Κορινθίας διαμονή
Τρίκαλα Κορινθίας, διαμονή

Διαμονή και ξενοδοχεία

Για ξενοδοχεία και δωμάτια στα επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα του booking.com για:

snow cam από τη Ζήρεια

Φωτογραφίες από τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη)

Χάρτης Περιοχής Τρικάλων Κορινθίας και Ζήρειας

πατήστε τα κόκκινα σύμβολα για πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης.

Ο χώρος στάθμευσης δίπλα στο καφέ και την μικρή πίστα του σκί.



Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *