Οι καλύτερες παραλίες στη Μύκονο

παραλία Πλατύς Γιαλός Μύκονος
παραλία Πλατύς Γιαλός Μύκονος

Στις πανέμορφες παραλίες οφείλει η Μύκονος μεγάλο μέρος της φήμης που την έχει κάνει περιζήτητο τουριστικό προορισμό στα πέρατα του κόσμου. Οι παραλίες της Μυκόνου εντυπωσιάζουν και με τα πεντακάθαρα υπέροχα νερά τους και με τις χρυσές αμμουδιές τους.

Οι πιο διάσημες παραλίες όπως η Ψαρρού, η Ελιά, ο Ορνός , ο Πλατύς Γιαλός και άλλες είναι από την νότια πλευρά του νησιού, προστατευόμενες από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που άλλοτε ενοχλούν και άλλοτε δροσίζουν ευεργετικά, ανάλογα με την ένταση αφού 1-2 μποφόρ μπορούν να προκαλέσουν τεράστια διαφορά στη διάθεση μας.

Φωτογραφίες από τις παραλίες της Μυκόνου | Χάρτης Μυκόνου με τις παραλίες | Συγκοινωνίες στη Μύκονο/ Χρήσιμα τηλέφωνα

Είναι αυτές στις οποίες θαυμάσαμε τα πεντακάθαρα διάφανα νερά του Αιγαίου με τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις που αποκτούσαν ανάλογα με το φως και την άμμο που είχε κάθε παραλία.

Διαμονή στη Μύκονο

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε δωμάτια και ξενοδοχεία στη Μύκονο.

Booking.com
Super Paradise beach, παραλία Μυκόνου
Η διάσημη παραλία Super Paradise, Μύκονος

Παραλίες Μυκόνου

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες αξίζει όχι μόνο να καθίσετε στις παραλίες αλλά σε κάποιες από αυτές, να περπατήσετε σε πιο ανηφορικά σημεία και να απολαύσετε από ψηλά το κυκλαδίτικο χρώμα της Μυκόνου και των παραλιών της.

Ο συνδυασμός της ανοιχτόχρωμης καφέ αμμουδιάς και το γαλαζοπράσινο των νερών τους είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσετε πριν χαλαρώσετε δίπλα στην ομολογουμένως δροσερή θάλασσα της Μυκόνου.

Παραλία Καλό Λιβάδι beach Μύκονος
Παραλία Καλό Λιβάδι, Μύκονος

Χάρτης Μυκόνου με τις παραλίες

Οι περισσότερες παραλίες διαθέτουν beach bar για καφέ, ποτό και φαγητό, σε άλλες θα βρείτε πιο “καθαρόαιμα” εστιατόρια ταβέρνες και σχεδόν σε όλες υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλα, ένας συνδυασμός που συνήθως κοστίζει αρκετά και που αν πάτε σε περίοδο αιχμής μάλλον δύσκολα να αποφύγετε.

Οι πιο “χαλαρές” παραλίες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αξίζει να τις επισκεφτείτε όταν δεν φυσάει το ξακουστό Αυγουστιάτικο και αρκετά δυνατό στην νότια Εύβοια, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, μελτέμι.

Καλύτερη εποχή για Μύκονο;

Εμείς επισκεφτήκαμε την Μύκονο τέλη Σεπτέμβρη. Αν και ακούγεται κάπως μακριά από το “επίσημο” Αυγουστιάτικο Ελληνικό καλοκαίρι, όποιος μπορεί να επισκεφτεί το νησί από τα μέσα Σεπτέμβρη και μετά μόνο κερδισμένος θα βγει. Και κόσμος υπήρχε και όλα γινόντουσαν πιο άνετα.

Από το να βρεις να κάτσεις κάπου να φας, να πιείς το ποτό σου, να παρκάρεις, να μετακινηθείς στους στενούς Μυκονιάτικους δρόμους. Κάπως έτσι είναι και η πρόσβαση αλλά και η παραμονή στις διάσημες παραλίες του νησιού.

παραλία Παράγκα, Μύκονος
παραλία Παράγκα, Μύκονος

Όπου και αν πήγαμε και ξαπλώστρα βρίσκαμε άνετα και χώρος στην αμμουδιά για να απλώσεις τη πετσέτα σου χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις υπήρχε. Αν λοιπόν δεν είστε φανατικοί φίλοι της νυχτερινής διασκέδασης μέχρι πτώσης, του στριμώγματος στα στενά και των ακριβών προτάσεων διαμονής, η επίσκεψη στο πανέμορφο νησί της Μυκόνου μέσα στον Σεπτέμβρη είναι επιτακτική.

Πρόσβαση στις παραλίες

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες η Μύκονος διαθέτει περισσότερες από 15 πανέμορφες παραλίες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα για την πρόσβαση σε αυτές. Αυτό που σε γενικές γραμμές θα πρέπει να προσέξετε είναι πως για τις περισσότερες από τις γνωστές παραλίες στη νότια πλευρά της Μυκόνου, οι δρόμοι είναι σχετικά στενοί.

Έτσι και κυρίως τους μήνες αυξημένης τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δηλαδή, θα πρέπει να προσέχετε αρκετά τα στενά σημεία και τις κλειστές στροφές με περιορισμένη ορατότητα για τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και τις “γουρούνες” που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα

παραλία Ελιά, Μύκονος
παραλία Ελιά, Μύκονος

Επιπλέον, μέσα στην χώρα της Μυκόνου μεγάλη προσοχή στους πεζούς που σε αρκετά σημεία λόγω έλλειψης …πεζοδρομίων, αναγκάζονται και περπατούν μέσα στο δρόμο.

Τέλος, μάθαμε πως σε παραλίες των οποίων ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κλίση, όπως για παράδειγμα ο δρόμος για την παραλία Αγράρι παρουσιάζεται πρόβλημα με τους τουρίστες που έχουν νοικιάσει γουρούνες καθώς ναι μεν φτάνουν στις παραλίες αλλά κάποιοι παραφορτωμένοι ίσως και να συναντήσουν δυσκολία στο ανέβασμα λόγω της μεγάλης, ανηφορικής κλίσης του δρόμου.

Συγκοινωνίες και χρήσιμα τηλέφωνα στη Μύκονο

Η Μύκονος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Φυσικά αν κλείσετε εγκαίρως εισιτήριο μπορείτε να μεταβείτε και αεροπορικώς από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση στο αεροδρόμιο (απέχει περίπου 4 km από την Χώρα Μυκόνου) είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς πάρα πολλές πτήσεις τσάρτερ από Ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις προσγειώνονται στο νησί ενώ όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι κατά την επίσκεψη σας στη Μύκονο πλήθος μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αράζουν έξω από το λιμάνι γεμίζοντας το νησί με πλήθος τουριστών απ’ όλο το κόσμο.

Για τις μετακινήσεις σας μέσα στο νησί μπορείτε, αν δεν έχετε πάει με δικό σας μέσο, να νοικιάσετε εκεί το μέσο μεταφοράς που επιθυμείτε ενώ καλό θα ήταν να το έχετε κλείσει από πριν για λόγους διαθεσιμότητας και κόστους.

Παραλία Αγράρι, Μύκονος
Η πανέμορφη παραλία Αγράρι, Μύκονος

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ΚΤΕΛ που διαθέτουν πλήθος λεωφορείων για την μεταφορά σας σε αρκετές παραλίες αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Μυκόνου. Σε αρκετές παραλίες θα βρείτε και καΐκια που αναλαμβάνουν την μεταφορά σας σε κάποια άλλη παραλία ή την επιστροφή σας στη Χώρα.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα αρκετά ταξί του νησιού. Δεν χρησιμοποιούν ταξίμετρο καθώς το κόστος είναι προκαθορισμένο ανάλογα με τον προορισμό που θέλετε να πάτε.

Χρήσιμα τηλέφωνα στη Μύκονο

Δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά: 14944, ηχογραφημένες πληροφορίες ΟΤΕ ή το 1440.
Λιμεναρχείο Πειραιά: 210-4147800, 210-4226000
Λιμεναρχείο/Λιμάνι Ραφήνας: 22940 28888, 22940 22300, 22940 22487
Λιμεναρχείο Μυκόνου: 22890 22218

παραλια-Ψαρρού-Μύκονος
Η παραλία Ψαρρού στη Μύκονο

Πτήσεις για Μύκονο

Αεροδρόμιο Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος): www.aia.gr
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία: www.skg-airport.gr

παραλία Πλατύς Γιαλός Μύκονος
Στη παραλία Πλατύς Γιαλός, Μύκονος

ΚΤΕΛ Μυκόνου

κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Φωτογραφίες από τις παραλίες της Μυκόνου

Χάρτης Μυκόνου με τις παραλίες

Απέναντι απο τη Δήλο / Opposite Delos island

Διαμονή στη Μικρή Βενετία – Μύκονος, Ελλάδα

Αναζήτηση διαμονής στη Μύκονο

Booking.com

Δείτε επίσης τον χάρτη με την διαθεσιμότητα για τη διαμονή σας στη Μύκονο.



Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *